IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Temmuz 2009, 08:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehmetcigin yeni silah'lari.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mehmetçik, termal silah dürbünü ile terörle daha etkin mücadele edecek.

Son yıllarda önemli silahlarla donatılan Mehmetçik, Türk savunma şirketlerinin öncü kuruluşları arasında yer alan Aselsan'ın ürettiği termal silah dürbünü ile terörle daha etkin mücadele edecek.

İŞTE TERMAL SİLAH DÜRBÜNÜ

Aselsan tarafından tamamen yerli imkanlarla üretilen şarj edilebilme özelliklerine sahip olan dürbünlü silahlarla Mehmetçik, gece ve gündüz en olumsuz koşullarda bile görevini icra edebilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ÖZELLİKLERİ
Termal silah dürbünü, savunma çevrelerince, 8-12 mikrometre dalga bandında çalışan, küçük boyutlarda hafif olup, dayanıklı, kullanımı da son derece kolay soğutmasız bir termal dürbün olarak nitelendiriliyor.
İŞTE TERMAL SİLAH DÜRBÜNÜ
Pasif yapıdaki dürbün görüş alanındaki nesnelerin yaydığı ısı farklılıklarını 320x240 elemanlı odak düzlemli dizin dedektör vasıtasıyla algılaYasak Kelime gece ve gündüz koşullarında mükemmel bir görüntüye sahip bulunuyor.

Tam karanlık ortamlarda çalışırken ani ışık parlamalarından etkilenmeyen silahlar, toz, duman, sis, pus gibi hava koşullarında ve muharebe alanının tüm olumsuzluklarında kullanıcının yanında yer alıyor. Tarayıcı ve soğutucu kullanılmaması ise bu silahların güvenilirliğini artırırken son derecede sessiz olarak çalışma özelliğine de sahip.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PİLLE ŞARJ EDİLEBİLİYOR
Termal silah dürbünü, silah üzerinde, gözetleme amacıyla elde veya gerektiğinde üç ayaklı taşıyıcılara takılarak kullanılabilme özelliklerini de taşıyor.
İŞTE TERMAL SİLAH DÜRBÜNÜ
Üzerinde bulunan bir düğme, kullanılan silaha göre şebeke seçimini sağlarken, şarj edilebilir lityum iyon pillerle çalışabildiği gibi bu tür silahlar 9V'luk pillerin yanı sıra 10-30 vd harici güç kaynağı ile de çalışabiliyor.

AA



--------------------------------------------------------------------

TSK'nın Yeni Robot Silahı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Yüksel Holding ile işbirliğiyle yeni bir robot silah üretti. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da devam eden 11. Malezya Uluslararası Savunma Sanayi Fuarında, yetkililerden aldığı bilgiye göre, bundan böyle, karakollar artık, uzaktan kumandalı, insansız makineli tüfek atış kontrol sistemi ile korunacak. Yeni silah sistemi sayesinde, karakollarda nöbet tutan Türk askerleri, ani terörist baskınlarından zarar görmeyecek.

İnsansız Makineli Tüfek Atış Kontrol Sistemi (İMTAKS), terörle mücadele faaliyetleri kapsamında, karakollarda, karargah ve kışlaların dış emniyet hattında hiç bir yabancı firmanın teknolojik bilgi transferi kullanılmadan tamamen yerli tasarlanan üretim bilgi paketine sahip, istenildiğinde araç üstü silah istasyonu olarak kullanılabilecek olan bir sistem.

YENİ ROBOT SİLAHIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...

İki yıllık bir Ar-Ge ürünü bir prototip olan İMTAKS, şu teknik özelliklere sahip bulunuyor:

''Birden fazla gözetleme yöntemiyle ve termal/gündüz kameralarıyla çepeçevre gözetleme yapabilme, hareketi tespit ederek insan veya hayvan olarak tanımlayan, operatöre alarm verebilme, hedef olarak tespit edilen objeyi namlularıyla takip edebilme, dizüstü bilgisayar formunda kullanıcı dostu bir atış kontrol ünitesi ile komuta edilebilme, birlik deposunda bulunan 7,62 milimetre (mm) çapında herhangi marka bir adet makineli tüfek ile bir adet piyade tüfeğini aynı görevde kullanabilme imkanı, tercihen iki kilometre mesafeden görüntü ve komut verilerini karşılıklı olarak radyo frekansı (RF) ile taşıyabilme kapasitesi, araç veya platform üstü uygulamalara açık olma, bakımı ve onarımının kolay olması ve arıza durumunda görevi aksatmayan modüleriteye sahip bir robotik bir nöbetçiye sahip olan bir silah platformu.''

Karakollarda nöbet tutan mehmetçiklerin terörist baskınlarda her zaman ilk atışa hedef olduğu göz önünde bulundurulduğunda, mümkün olan en az sayıda dış nöbetçi ile birliğin emniyetini almanın, İMTAKS'ın sağlayacağı en önemli kazanç olarak gösteriliyor.

-İNSAN KOMUTUYLA DA HAREKET EDİYOR-

İnsan gözüyle hiçbir zaman algılanamayacak ortamlarda hareket tespit eden ve alarm veren, hiç yorulmadan aynı hassasiyetle gözetleme yapan, tanımlanmış kişi sesleriyle verilen komutları uygulayan, birlik/karakol komutanına veya nöbetçi subaya tüm çevre bilgilerini anında aktarabilen ve müdahale etme imkanı sağlayan İMTAKS'ın, modüler yapısı nedeniyle herhangi bir arıza durumunda ana bilgisayar ünitesi ve atış kontrol ünitesi gibi ana unsurları dahi birkaç dakika içinde değiştirilerek nöbete devam edebilme özelliği bulunuyor.

Kablolu komuta edilebileceği gibi, RF vasıtasıyla kablosuz olarak da karşılıklı görüntü/komut verileri taşıyabilen sistem, herhangi bir askeri araçtan da şarj edilebilen güç ünitesini yanında taşıyabilme özelliğinden dolayı arazide, üs bölgesi emniyetinde, pusu atma faaliyetlerinde de kullanılabilme, tek başına kalabilme yeteneği alt yapısına sahip bir silah olarak gösteriliyor.

-YÜKSEL HOLDİNG SAVUNMA SANAYİNDE İDDİALI-

AA muhabirinin, yeni silah sistemi konusundaki sorularını yanıtlayan, Yüksel Holding Savunma Grubu Başkanı Hayri Esen, Savunma Sanayi Müsteşarlığının kurulması ile kazanılan ivmenin de etkisiyle harp silah, araç ve gereçlerinin tedarikinde 1990 yılından itibaren önce ortak üretim, sonra tasarım yetenekleri kazanmaya başlayan savunma sanayi sektörüne yeni bir soluk olarak giren Yüksel Holding'in, bünyesinde oluşturduğu Savunma Sanayi Grubu ile özellikle üniversitelerin, Teknokent firmalarının ve küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) ulaşmış olduğu potansiyel kapasitenin kullanımına da yeni bir boyut getirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Yüksek Holding, Savunma Grubu Başkanı Esen, Yüksel Holding'in artık Türk savunma sanayinde de etkin bir şekilde rol alacağını vurguladı.

Türkiye'nin ulusal bağımsızlığında, özgün savunma sanayi ürünlerinin üretilmesinin önemine dikkat çeken Esen, Yüksel Holding'in, şu ana kadar sadece kendi kaynaklarını kullanarak sürdüğü Ar-Ge faaliyetlerinin sonucunda ortaya çıkan İMTAKS'dan başka, üretim bilgi paketi üretmek üzere başka ürünler için de çalışmalar başlatmış durumda olduğunu ifade etti.

Hayri Esen, Türk savunma sanayinin, gelmiş olduğu seviye itibarıyla, özellikle yurt dışından gittikçe artan sayıda sipariş almaya başladığı göz önüne alındığında, büyük yerli firmaların üniversite-küçük ve orta ölçekli firmalar ile teknokent firmaları ile işbirliği yaparak çıtayı daha da yukarılara çıkarması, yakın bir gelecekte Türkiye'nin, dünya savunma sektöründe yenilikçi, üreten ve ürettikçe güçlenen bir ülke olması anlamına geleceğine de sözlerine ekledi.


-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
TSK'nın yeni silahı
PKK'nın liderleri bu silahla vurulacak...




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Genelkurmay Başkanlığı Güneydoğu ve Kuzey Irak’ın derin vadilerle bölünmüş yüksek dağlık arazisinde PKK gruplarını ve özellikle de lider kadrosunu etkisiz hale getirmek için için 1750 metreden nokta atışı yapabilen 350 adet özel keskin nişancı tüfeği getirtti.



Fin keskin nişancı tüfeği "Lapua"lar özel kuvvetlere dağıtıldı. Tuzla’da açılan "keskin nişancı okulu"nda yetiştirilen subay, astsubay ve uzman çavuşlar, bu silahlarla daha çok PKK’nın grup başları ile örgütün lider kadrolarını hedef alacak. Keskin nişancılar aynı zamanda özel dürbünler, rüzgar hızı ve nem ölçerek atışı belirleyen özel el bilgisayarları da kullanacak. Afganistan ve Irak’ta da kullanılan Lapua’ların attığı özel mermiler 1 kilometreden çelik yeleği deliyor ve 1750 metreye kadar hedefinden sapmıyor. Silahların satış fiyatı 15 bin dolar civarında.

KANASLARIN YERİNE GEÇECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri Güneydoğu’da yaygın olarak ’Kanas’ olarak bilinen Dragunov keskin nişancı tüfeğini kullanıyor. Evgenyi Fedorovich Dragunov tarafından Kalaşnikof’tan (AK-47) esinlenilerek 1958 yılında tasarlanıp imal edilen silahın etkili menzili 1300 metre. 10 adet 7.62’lik mermi alıp tek tek atış yapan silahın en büyük dezavantajı 1 metre 220 santimetrelik boyu ve sık sık bozulan dürbün sistemi. 450 metre daha uzun menzilli ve kullanışlı Lapua’ların bölgede Kanasların hákimiyetine son vereceği belirtiliyor.

DÜNYANIN EN İYİ 11 TÜFEĞİ

TSK envanterinde ayrıca THEIS (Tactical High Energy Impact Systems) Firması tarafından üretilen dünyanın en iyi keskin nişancı tüfeği "Intervention Model 200 Military’den 11 adet bulunuyor. Henüz ABD ordusunda bile bulunmayan bu silah, 2 bin 400 metreden hedefini ıskalamıyor. Bu inanılmaz menzilin sebebi üretici firmanın geliştirdiği "Balanced Flight" sistemi ve 408 kalibrelik Cheyenne Tactical adı verilen son derece gelişmiş bir mermi. M-200’ler 2001 yılından beri bordo berelilerin en keskin nişancıları tarafından kullanılıyor.

Türk malı tüfekler yolda

Türk ordusunun keskin nişancı tüfeği ihtiyacını tamamen yerli üretimle karşılamak için çabalar da sürüyor. Kale Grubu’na bağlı Kalekalıp, Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli 50 kalibre keskin nişancı tüfeğini bir süre önce üretti. 50 kalibrelik 5 mermi alan silahın etkili menzili 1800 metre. Kale keskin nişancı tüfeği, zırh delici özelliğiyle hafif zırhlı araçlara karşı kullanılmak üzere geliştirildi. TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen bir diğer Türk keskin nişancı tüfeği ise 5 kilo 35 gram ağırlığında. Dünyadaki en hafif muadilinden yüzde 30 daha hafif olan bu tüfek 1 kilometreden hedefini vurabiliyor.


-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
Mehmetçik-1


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




-MEHMETÇİK-1 PİYADE TÜFEĞİ-

Gönül'ün, incelemeleri esnasında ''Mehmetçik-1'' piyade tüfeği ve Türk
askerinin kullanımı için MKE tarafından üretilen çeşitli tüfeklerin tanıtımı
yapıldı.

Mehmetçik-1, 3 kilo 600 gram olup etkili menzili 500 metre, dürbün ve
kullanıcıya göre 5 kat büyütmeli dipçik, sessiz kurma sistemi, kilitlemeli
mekanizmaya sahip piyade tüfeği olarak protatifi yapıldı. Mehmetçik-1'in yakın
muharebe ve hücre baskınlarında kullanılmak üzere lazer takılabilen 3 kilogram ağırlığındaki kısa versiyonu da tanıtıldı.

Mehmetçik-1 ile birlikte ağırlığı 6 kilogram olan ve etkin menzili 1.1
kilometre olan JNF-90 ile menzili 900 metre olan ve daha çok hareketli hedefler
için tasarlanan T-12 keskin nişancı tüfeklerinin ve MKE tarafından üretilen bazı
tüfeklerin tanıtımı yapıldı.

Gönül, ayrıca Kırıkkale'deki tesislerde obüs ve tank namlusu yapımını
yerinde izledi ve küresel barut imalathanesinde incelemelerde bulundu. Gönül için izole bir tesiste barut test atışı yapıldı.


Gönül'ün incelemelerinde Kırıkkale milletvekilleri Vahit Erdem, Turan
Kıratlı, Mustafa Özbayrak, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale
Belediye Başkanı Veli Korkmaz da hazır bulundu.

İnceleme sırasında Gönül'e tesisler hakkında MKE Genel Müdürü Ünal
Özsipahioğlu eşlik ederek, bilgi verdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mehmetcigin, silahlari, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple Yeni MacBook Pro’lari Duyurdu Ocean Mac OS 0 28 Şubat 2011 23:03