IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Ekim 2009, 05:08   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dairenize kişiliğinizi yansıtmanın 7 yolu




1. Bir bakış açısı geliştirin
Bir daireyi yaratmanın çözümü, ne tarz bir görünüm istediğinize karar verebilmekten geçer. Dergiler ve ev dekorasyon programları en sevdiğiniz stili ortaya çıkarmanızda ki bir yardımcı niteliktir. Tarzını belirledikten sonra dairenizin her odasına aynı temayı uygulamayı amaçlamalısınız. Her odanın benzer stile sahip olması dolayısıyla akış, uyumluluk ve dengeyi bütünlüğünü sağlar. Ufak bir detay veya aksesuar ile evin ve kendi kişiliğinizi ön plana çıkararak tarzını ortaya koymalısınız. Fazla renk ve desen kullanarak, “sirk” atmosferi yaratmaktan çekinin. Bu sayede eviniz daha sade ve büyük gözükebilir.
2. Renk şeması seçin
En sevdiğiniz üç ya da dört rengi seçin ve bütün dairenizde kullanın. Eğer çok farklı renklerde objeler ve kumaşlar kullanılırsa; evin, kesik, ayrı ve görsel olarak dağınık görülmesine neden olur. Örneğin, eğer mavi ve beyazdan hoşlanıyorsanız, beyaz bir duvar ve fildişi örtülü mobilyalar, mavi ve beyaz porselen aksesuarlar, açık ahşap masalar, rafları nitelendiren oturma odası yaratın. Yatak odanızda desenli yorgan kılıfı, yastık ve perde olarak derin bir mavi kullanabilirseniz. Mutfağın temasına mavi ve beyaz kareli perdeler kullanarak devam ettirebilir aynı zamanda vurgu olarak sarı rengi de ekleyebilirsiniz.
3. Ölçek’e dikkatinizi verin
Yeni mobilya ve aksesuar alırken odaların büyüklüğünü hesaba katmalısınız. Eğer salonunuz küçük veya orta boyutluysa, alanın çoğunu kaplayacak büyük ekranlı televizyon almaktan kaçının.
Geniş yer tutan ya da kalabalık hissettirecek herhangi sandalye ya da pufa yatırım yapmayın. Daha küçük odalarda, bir veya iki küçük mobilya parçasıyla ya da sade geleneksel ahşap veya modern krom sandalyelerle uyum sağlayabilirsiniz. Küp şeklinde bir daireye sığabilmek için kanepelerinizi istediğiniz boy veya şekilde yaptırabilir, kanepelerinizi kolsuz olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayede açık alan hissini yaratabilmek daha kolay olacaktır.
4. Sıra dışı yerlerden alın
Lüks dükkânları gezip çok para harcamak yerine antika dükkânları, bitpazarlarını, eskicileri denemelisiniz. Böyle yerler ilk kez dekore eden kişilere hazine dolu altın madeni gibi gelecektir. Az paralara odanızı benzersiz eşyalarla doldurabilmenin zevkini yaşayacaksınız.
5. Kalite en önemlisi
İlk dekore projenizde bütçeyi düşünerek hareket etmeye çalışmanızın yanı sıra kaliteli, iyi yapılmış ve dayanıklı eşyaların öncelikli olması tavsiye edilir. Eğer yeni ama kötü yapılmış bir masayı sadece indirimde olduğu için alırsanız, en iyi ihtimalle, erkenden yaşını gösterir, belki de sadece bir kaç sene dayanır ve o zamanda yenisiyle değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun yerine, çizilmiş ama sağlam bir eski masayı alıp tamir etmek daha iyi bir seçim olabilir. Eski minderli sandalyenizi ise antik kumaşlarla döşeyerek hoş ve sağlam bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Eğer diyorsunuz ki muhakkak o pahalı yeni yemek masasına ve sandalyelere sahip olmam gerek, o zaman bütçenize sadık kalarak sadece bir ya da iki tane alın. Eğer o seri devam edilmeyecek olursa geri kalanını indirimli fiyatına alabilirisiniz. Önemli nokta şu ki iyi yapılmış mobilyanızı ve aksesuarınızı arayışınızda yaratıcı olun.
6. Listeler yapıp odaklanın
Kafanızın karışmaması için önceden planladığınız bütün şeylerin listesini yapıp, oda ölçüleri ve genişlik koşullarını da ekleyin. İdeal masaya ya da sandalyeye ne zaman rastlayacağını bilemezsiniz. Bu nedenle beğendiğiniz kumaşlardan örnek parça alın. O yüzden hazırlıklı olun ve her zaman listenizi yanınızda taşıyın.
7. “Bir den fazla” kuralı hatırlayın
Bazı aksesuarları birden fazla edinmek ve tekrarla***** kullanmak konsept bütünlüğü sağla***** bir süreklilik hissi verir. Örneğin,
- Büyük bir duvara tek başına dar bir kitaplık koymak yerine, aynı kitaplıktan ard arda üç tane yerleştirmek kitaplığın tek başına sırıtmasını engelleyecek ve bir duvar ünitesi havası verecektir.
- Dramatik bir etki yaratmak için, tek bir orta boyutlu resim veya baskı yerine eşit aralıklarla, çifter sırayla asılmış, aynı boyutta seri baskılar kullanılabilir.
- Birbirinin eşi olan iki saksılı yer bitkisinin bir rafın iki yanına birden konulması düzenli ve iyi planlanmış bir görüntü verir. İki tane ince yastık yerine dört tane kalın kuş tüyü yastık yatağın veya koltuğun daha davetkâr görünmesini sağlayabilir.
- Bomboş, büyük ve yalnız duvarınıza, bir yelpaze oluşturacak şekilde 9-10 tane tabak veya maskın asılması güzel bir çözüm oluşturabilir.
(Sabah)

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, dairenize, kisiliginizi, kişiliğinizi, yansitmanin, yansıtmanın, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz renginiz kişiliğinizi ele veriyor Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 10 16 Temmuz 2015 00:03
Parmaklarınız kişiliğinizi ele veriyor Lcia Kişisel Gelişim 0 02 Şubat 2015 12:06
Çantanız Kişiliğinizi Anlatıyor Burce Ah Kadınlar 0 31 Mart 2012 00:44
Saç Modeliniz Kişiliğinizi Ele Veriyor! Düş Ah Kadınlar 1 15 Ekim 2011 19:22
İsminiz kişiliğinizi etkiliyor Serhatt Haber Arşivi 2 14 Nisan 2006 23:00