IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Mayıs 2010, 08:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiltere'de vekil maaşlarına %5 kesinti




İngiltere'de kurulan yeni koalisyon hükümetinde kabine üyelerinin ve milletvekillerinin maaşlarında yüzde 5'lik kesintiye gidilecek. İngiltere'nin yeni Başbakanı David Cameron'un ilk icraatı Bakanlar Kurulu'nda cep telefonu kullanımı yasaklamak oldu. Ülkede 6 Mayıs'ta yapılan genel seçimin ardından oluşturulan koalisyon hükümetinin ilk bakanlar kurulu toplantısı yapıldı.
Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron'ın başkanlık ettiği ve koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti lideri ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in de katıldığı Downing Street'teki Başbakanlık Konutunda yapılan bakanlar kurulu toplantısının öncelikli konusu ekonomiydi.
Ekonomik krizden en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan ve 18 aylık resesyondan geçen Ocak ayında çıkan İngiltere'nin 163 milyar sterlinlik bütçe açığı bulunuyor.
Koalisyon hükümetinin ise bütçe açığını gidermek için kamu hizmetlerinde bu yıl 6 milyar sterlinlik kesintiye gitmesi bekleniyor.
Bu çerçevede, Londra'nın ev sahipliği yapacağı 2012 Olimpiyatları dahil hiçbir alanın bu kesintilerin dışında kalmayacak.
Hükümet kendi ödemelerinde de kesintiye gidiyor. Bugünkü bakanlar kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, yeni hükümetin üyelerinin maaşlarında yüzde 5'lik kesintiye gidileceği belirtildi.
İngiltere'de kabinede yer alan bakanlar yıllık ortalama 140 bin sterlin (yaklaşık 300 bin TL) kazanıyor.
Bu arada koalisyon hükümeti 50 gün içinde yeni bütçesini hazırlayacak. Bu bütçede, yüzde 17,5 olan mevcut katma değer vergisinde artış olması bekleniyor.
Öte yandan, siyasi istikrarsızlıktan yaklaşık bir haftadır olumsuz etkilenen Londra Borsası, son iki gündür yükselişle kapanıyor. Henüz günü tamamlamayan FTSE 100 endeksi, yüzde 0,5 civarında yükselişle seyrediyor.
Cep telefonu kullanımına yasak
İngiltere'nin yeni Başbakanı David Cameron'un ilk icraatı Bakanlar Kurulu'nda cep telefonu kullanımı yasaklamak oldu.
2. Dünya Savaşından beri ilk kez kurulan bu koalisyon hükümetinin ilk toplantısında David Cameron, izleyeceği "yeni siyasetin" ilk işareti olarak Bakanları, toplantı boyunca cep telefonu zili, titreşim sesi ya da SMS sesine izin verilmeyeceği uyarısında bulundu.
Başbakanın, hükümetinin üyelerinin bütün konsantrasyonlarını "ülkeyi 13 yıllık İşçi Partisi yönetiminden çıkarmak için kullanmaları" konusunda kararlı olduğu yorumları yapıldı.
Koalisyon anlaşması
Bu arada 6 Mayıs'ta yapılan genel seçimden "çoğunluksuz parlamento" çıkmasının ardından beş gün boyunca Muhafazakarlarla Liberal Demokratların pazarlık yaptığı ve üzerinde anlaştığı konular belli oldu.
Koalisyon anlaşmasına göre, her iki parti de programlarında yer alan bazı konulardan taviz vermek zorunda kaldı.
Buna göre Muhafazakar Parti, Liberal Demokratların parlamentonun beş yıllık sabit dönem için seçilmesi, seçim sisteminde reform yapılması ve gelir vergisi ödenmeye başlayan limitin yukarı çekilmesi gibi taleplerini kabul etti.
Liberal Demokratlar da Muhafazakarların, AB dışından gelen göçmenlerin sayısında sınırlamaya gidilmesi ve AB'ye herhangi bir yetki devrinin gündeme gelmesi veya Lizbon Anlaşması gibi herhangi bir anlaşmanın onayı halinde bunun referanduma tabi olması gibi taleplerini kabul etti. Ayrıca koalisyon hükümeti bu dönemde ülkeyi "euro bölgesine" dahil olmak yönünde bir çalışmaya yapmayacağını açıkladı.
Muhafazakarlar ayrıca bu mali yıl içinde 6 milyar sterlinlik kesinti yapılması ve Trident nükleer denizaltı sisteminin yenilenmesi planlarını da kabul ettirdi. Koalisyon hükümeti, 50 gün içinde yeni bütçesini hazırlayacak.
Bu arada, her iki taraf da ülkede özellikle çevrecilerin tepkisine neden olan ve uzun süredir tartışılan Heathrow Havaalanı'na üçüncü bir pistin yapılmaması konusunda uzlaştı.
Kabinede ilk Müslüman kadın bakan...
İngiltere'de 65 yıl aradan sonra kurulan ve 5 yıl görev yapacak koalisyon hükümetinde kabinede Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ile beraber 5 Liberal Demokrat Partili milletvekili bulunuyor.
Ülkenin yeni Dışişleri Bakanı William Hague, 2001 yılındaki genel seçimde İşçi Partisine yenilene kadar 1997-2001 yıllarında Muhafazakar Parti'nin liderliğini yaptı ve bu yenilginin ardından istifa etti. Hague, 2005 yılından bu yana Muhafazakar Partinin "gölge dışişleri bakanı" olmadan önce ise David Cameron'ın danışmanlığı görevini yürüttü.
İngiltere'nin yeni Adalet Bakanı Ken Clarke ise, Cameron'ın selefi İngiltere'nin eski Muhafazakar Partili Başbakanı John Major döneminde Maliye Bakanıydı. Ülke resesyondayken Maliye Bakanlığı görevini yapan Clarke'ın Muhafazakar Partiye bir diğer adıyla Torylere geçen yıl dönüşü, Clarke'ın AB yanlısı görüşleri nedeniyle "Cameron kumar oynuyor" yorumlarına neden olmuştu.
İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Muhafazakar Partili Theresa May ise, ülke tarihinde bu görevi üstlenen ikinci kadın bakan oldu. May, Muhafazakar Parti'nin başında Iain Duncan Smith varken, partinin genel kurul başkanlığı yapan ilk kadın olmuştu. Iain Duncan Smith de kabinede yer alıyor. Muhafazakar Partinin eski lideri, İş ve Maaşlardan Sorumlu Bakan olarak görev yapacak.
Bu arada, kabinede ilk kez Müslüman bir kadın yer alıyor. Muhafazakar Partili Barones Sayeeda Warsi Muhafazakar Partinin eş başkanlığını üstlenecek. Pakistan asıllı Warsi Muhafazakar Parti'de 2007 yılından bu yana ön saflarda yer aldı.
İngiltere'nin yeni kabine listesi şöyle:
Başbakan David Cameron (Muhafazakar Parti lideri), Başbakan Yardımcısı Nick Clegg (Liberal Demokrat Parti lideri), Dışişleri Bakanı William Hague (Muhafazakar Parti), Maliye Bakanı George Osborne (Muhafazakar Parti), İçişleri Bakanı Theresa May (Muhafazakar Parti), Savunma Bakanı Liam Fox (Muhafazakar Parti), Adalet Bakanı Ken Clarke (Muhafazakar Parti), Sağlık Bakanı Andrew Lansley (Muhafazakar Parti), Eğitim Bakanı Michael Gove (Muhafazakar Parti), İş Dünyasından Sorumlu Bakan Vince Cable (Liberal Demokrat Parti), İş ve Maaşlardan Sorumlu Bakan Ian Duncan Smith (Muhafazakar Parti), Enerji ve İklim Bakanı Chris Huhne (Liberal Demokrat Parti), Hazine Bakanı David Laws (Liberal Demokrat Parti), İskoçya Bakanı Danny Alexander (Liberal Demokrat Parti), Yerel yönetimler Bakanı Eric Pickles (Muhafazakar Parti), Kültür, Olimpiyat, Medya ve Spordan Sorumlu Bakan Jeremy Hunt (Muhafazakar Parti), Çevre Bakanı Caroline Spelman (Muhafazakar Parti), Ulaştırma Bakanı Philip Hammond (Muhafazakar Parti), Kuzey İrlanda Bakanı Owen Paterson (Muhafazakar Parti), Galler Bakanı Cheryl Gillan (Muhafazakar Parti


Peki bu Türkiye'de nasıl olurdu ? Bütçe açığını giderme amaçlı Vekillerimiz maaşlarından kesinti yaptırırlar mıydı ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Mayıs 2010, 09:14   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İngiltere'de vekil maaşlarına %5 kesinti




Biz baskayiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bizde hersey farkli.. Trafikten tut.. ihmalliginden devam et.. butcelerine kadar, farkliyiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kesmeleri guzel.

Obama da sanirim yapmisti bunu.
Bizimkileri bilmem de..

Once mecliste su sacma sapan kavgalara bir care bulsalar.. rezil durum, adamlar birbirine giriyor dunya izliyor.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
%5, kesinti, maaşlarına, vekil, İngilterede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Partiler, vekil maaşlarına "Gizli zam" yaptı Zen Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2013 14:54
Yüz binlerce emekliyi kızdıran kesinti Lucifer Haber Arşivi 0 12 Nisan 2010 17:39