IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Mayıs 2010, 23:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sayac üzerine..




Bir konuda -ki gereksiz olarak- benim alt bilgi olarak verdiğim ( Kılıçdaroğlu syn Gökçek'e iftira attı) bilgi, birileri tarafından eleştirilmiş ve ben zaman sıkıntısından dolayı foruma girmediğimden ötürü haksız konuma düşmüş göründüm. Halbuki, yorum yapan kişiler tek bir cümlemin içinden cımbızla alıntı yapıp, bana söz hakkı vermemiş olsa, bu konuyu açmayacaktım. Madem konusu geçti, gerçek neymiş onu da öğrenmiş olalım.

Olayın aslını bizzat Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin açıklamasından öğrenelim. Aşağıda onu vereceğim. Para iadesi kesinlikle Kılıçdağoğlu'nun ortaya attığı gibi sayac bedelinin yüksek olmasından değilmiş. O palavra imiş yani.

BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş’DEN AÇIKLAMA:
Bugün bazı gazetelerde, “Gökçek Pes Etti”, “Gökçek, Sayaç Kazığını Ödeyecek”, “Kılıçdaroğlu Uyardı, Melih Gökçek Ödüyor” başlıklı haberler yayınlanmıştır.
Bu haberlerden, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyu ortaya çıkarması üzerine, abonelere para iadesi yapılmak zorunda kalındığı” gibi bir sonuç çıkmaktadır. Oysa bu konuyla ilgili uzun zamandan beri EPDK ile yazışmalar sürmektedir.
Söz konusu iadeyle ilgili süreç şöyledir:
1. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da abonelik işlemlerinde 31.12.2003’e kadar sayaç bedeli olarak 300 dolar alınmış, servis hattı bedeli olarak da yapılan işin maliyeti, dolar bazında tahsil edilmiştir.
2. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 1.1.2004 tarihinden itibaren uygulamayı değiştirmiş ve sayaç bedeli olarak 150 dolar+KDV, servis hattı bedeli olarak 150 dolar+KDV olmak üzere toplam 300 dolar+KDV alınmasını karara bağlamıştır.
3. EGO Genel Müdürlüğü, 1.1.2004 tarihinden itibaren bunu uygulamaya koymuştur.
4. Uygulama sırasında, 1.1.2004 tarihinden önce servis hattı bedeli ödediği halde o tarihte abone olmayıp, 2004 yılında aboneliğini yaptıranlardan sadece 150 dolar+KDV sayaç bedeli alınması gerekirken, EPDK kararı yanlış yorumlanarak, sayaç bedeliyle birlikte tekrar 150 dolar servis hattı bedeli alınmıştır.
5. Bu husus yönetimimizce tespit edilmiş, EPDK ile yapılan görüşmeler sonucunda gerekli çalışmalar yapılarak, mükerrer alınan bedellerin iadesine karar verilmiştir. Tespit çalışmalarının yapılabilmesi için de Şirketimize 21.12.2008’e kadar süre verilmiştir.
6. Bu süre sonunda, 2004 yılında abone olan 80 bin kişinin dosyası taranmış ve 22 Aralık 2008 tarihi itibariyle 2 bin 2750 kişiden mükerrer tahsilat yapıldığı tespit edilerek, liste EPDK’ya gönderilmiştir. Liste, 24.12.2008 internet sitemizden ve ilan panolarımızdan da yayınlanmıştır.
SONUÇ OLARAK;
- Bu durum, EPDK kararının yanlış yorumlanmasından kaynaklanmıştır. Geri ödenen paralar sayaç bedeli değil, mükerrer alınmış servis hattı bedelidir. Fazla tahsil edilmiş bir sayaç bedeli yoktur.
- Sayaç bedeli ödenmesiyle ilgili bir EPDK kararı da bulunmamaktadır.
- Size sadece özetini anlattığımız böyle kapsamlı bir konunun, Sayın Kılıçdaroğlu’nun televizyonda yaptığı açıklama üzerine çok kısa sürede sonuçlanıp ödeme aşamasına gelinmesi imkansızdır.
- Mevzuatın yanlış yorumlanmasından kaynaklanan bu burumun “sayaç kazığı” gibi amiyane bir ifadeyle yansıtılması üzüntü vericidir."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sayac, üzerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ban Sayaç NeLix mIRC Scripting Sorunları 19 02 Haziran 2009 20:19
PHP / TXT Sayaç CanCeL PHP 2 20 Eylül 2008 20:40