IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Eylül 2010, 15:32   #1
Çevrimdışı
Nur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalk ve kendine bi iylik yap




Sorgulama... kafanda saçma sapan gerçeklikler üretip onları ölçek olarak kullanarak dünyayı iğrenç bulma... Dünya iğrenç değil, onu iğrençleştiren senin algın. beyninin onu algılama biçimi. Sistem boktan değil, senin için boktan. Fırsatlar yok değil, senin perspektifin yok. Yetersizliğini bir kere de kabul et. Sen onu hiç değiştirmeye kafa yormadan şu anki sistemde de gayet tabii mutlu olabilirsin... ütopyalara, romantizmlere ve bunlarla zaman kaybetmeye hiç gerek yok... Bardağa dolu tarafından bakacaksın artık... Demişler ya; "20'sinde solcu olmayan kalpsiz, 40'ında kapitalist olmayan aptaldır" diye. Hayatın gerçeğini ne kadar erken anlarsan o kadar kazançlı çıkarsın. Sen kimsin ki milyarlarca insanın uyduğu sistemi değiştireceksin? Ve aptalmısın ki buna zaman harcayıp kendini perişan edeceksin? bırak ya, bırak, bi silkelen. yat bi koltuğa, bi slow müzik koy, al eline bi içki ve düşün. Şu dünyadaki, evrendeki sınırsız güzellikleri düşün. ve nefret ettiğin her şeye, üstüne kusmak istediğin her şeye bir de iyi tarafından bak.

Herşey "kapitalizmin yarattığı saçma eğlenceler"mi senin için? Masonların gençliği apolitize etme oyunları mı? bir akıllı senmisin? bence sen paranoid şizofrensin... Hadi diyelim velev ki öyle, ucu sana neden dokunsun ki? sen keyfine bak sanane. Bırak emekçi, bırak işçi, bırak fakir kendi düşünsün sorunlarını. Bırak her koyun kendi bacağından asılsın. Sen bugün çık sokağa, ve o nefret ettiğin piyasa gençliğinin kafesine otur bi kahve söyle. Düşünme bugün ezilen sınıfları, mağdurları, halkları. Gülümse yan masadakilere. keyiflerine bakıyor onlar. Aptal, asalak değiller. Düşünmüyorlar sadece. mutlu yaşıyorlar. zavallı değiller onlar. Savaşmadan kazananlar. Bir tarafa dahil olmayanlar. Bazıları öyle yetişmişler, bazıları da içlerindeki savaşı kazanmışlar. Kafalarına giren virüslerden kurtulmuşlar. öğrenmişler bardağa dolu tarafından bakmayı. öğrenmişler başkalarını kendi hallerine bırakmayı ve kendi hallerine bırakılmayı. öğrenmişler hayatı hayat gibi yaşamayı...

bir insana yapılabilecek en ve EN büyük kötülük onun kafasına gerçeklikle alakası olmayan sahte ve imkansız ütopyalar koymak ve bu sayede gerçek dünyadaki mutluluk hakkını elinden almaktır. "cahillikten gelen mutluluk mu yani" diyeceksin, hayır. o da değil. bir cahil ütopyaların imkansızlıklar girdabına kapılıp hayatını sefalete sürükleyebilir. halbuki bu bilerek uzak durmaktır. benimki "böyle gelmiş böyle gider"cilik de değil. O da doğru ama herkese mutlu olma imkanı var bu dünyada. yeterki kafanızdaki o sizi kısıtlayan virüslerden ve gerçekçilikle ilgisi olmayan zaman kaybı fikirlerden kurtulun.

ha, biri derse ki: "dünyadan nefret ediyorum, uyum sağlayacağıma dağ başında sefilce ölürüm" e o zaman ben ne diyeyim ona... git geber cehenneme kadar yolun var yani. Bu yazdığım makaleden sonra hala ütopyalarda direten adamla ben daha nesine uğraşiyim. O zaten umutsuz vakadır. Beyni yıkanmış bir zavallıdır. Halbuki en kolay şey kendi algını ve bakış açını, kendi kendine telkin ederek değiştirmektir...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Eylül 2010, 19:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kalk ve kendine bi iylik yap




Cook qüzel ßeßeim tşk ederiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Eylül 2010, 20:36   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kalk ve kendine bi iylik yap




'20'sinde solcu olmayan kalpsiz, 40'ında kapitalist olmayan aptaldır' ve 'yat bi koltuğa, bi slow müzik koy, al eline bi içki.. ' hayata bu mantıkla bakan birinden öğütler..

Ne diyeyim, sen de haklısın..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bi, iylik, kalk, kendine, ve, yap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalk Dostum kalk.. glu Düşünen Beyinler 1 22 Eylül 2011 16:55
Kalk Ayağa ! CanDostu Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Ağustos 2010 16:26