IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Şubat 2011, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilgi Dağarcığı - 50 Tavsiye




Motivasyon, mutlu ve basarili olmak icin hayati onem tasir. Asagidaki ipuclari, kendi kendinizi motive etmenize ve bunu surdurebilmenize yardimci olacaktir. Bunlar, pratik ve sonuca yonelik tavsiyelerdir. Uygulamadiginiz surece, genel kulturden oteye gecmeyeceklerdir.


1. HIKAYENIZI YAZIN

Temiz bir kagida bir iki paragraf olacak sekilde arzu ettiginiz gelecegin hikayesini yazin. Gelecekte yapmakta oldugunuz seyi, yasadiginiz yeri ve sahip olduklarinizi yazin. Bu sizi, hem simdi hem de gelecekte motive edecektir.

2. GELECEGI GOZUNUZDE CANLANDIRIN

Gozlerinizi kapatin ve kendinizi gelecekte ne yapiyor olarak gormek istiyorsaniz, onu yaparken canlandirin. Saglikli bir sekilde kosuyorsunuz, bahcenizdeki cicekler ile ilgileniyorsunuz ya da calisiyorsunuz. Ornegin, hayaliniz kucuk bir isyeri acmaksa, kendinizi acilis gununde, musterileriniz ve calisanlariniz ile selamlasirken hayal edin. Boylece, hayallerinizi somutlastirabilirsiniz.

3. GECMISI GOZUNUZDE CANLANDIRIN

Gecmisi gozunuzde canlandirdiginizda, daha once nerede oldugunuzu ve ne kadar yol kat ettiginizi gorursunuz. Planli hedeflerinize ne kadar ulastiginizi ve nerelerde hata yaptiginizi anlarsiniz. Bu sizin dogru yolda ilerlemenizi saglayacaktir. Bir soforu dusunun, yalnizca onune baksa ve dikiz aynasindan yararlanmasa nelere maruz kalabilir. Zaman zaman gecmise bakmak, en az soforun dikiz aynasina bakmasi kadar yararlidir.

4. BUYUK DUSUNUN

Geleceginiz ile ilgili buyuk dusunmekten korkmayin. Bu, kisa sureli basarisizliklariniza katlanmanizi kolaylastiracaktir. Engeller, sizi durduramayacaktir. Cunku, sizin gozleriniz buyuk hedefe kilitlenmis olacaktir. Uzun bir zamandan sonra sevdiginize kavusacaginizi dusunun, onu tren garindan almaya giderken, bardaktan bosanircasina yagan, sizi sirilsiklam eden yagmur, rahatsiz eder mi?

5. KENDINIZI EGITIN

Hedef ya da hayaliniz ile ilgili her seyi ogrenin, okuyun, konusun, dinleyin ve deneyin. Eger bir yazar olmak istiyorsaniz, ders alin, kitaplar okuyun, yazin, diger yazarlar ile konusun, atolye calismalarina katilin.

6. DUZENLI OLUN

Temiz, duzenli ve iyi organize edilmis bir ev, ofis ve hayat, motive edilmis akil icin olmazsa olmaz niteligi tasimaktadir. Fiziksel daginiklik, zihinsel daginikliga neden olur. Duzenli bir hayatiniz olsun, boylece kendinizi her gun daha da zinde hissedeceksiniz. Ornegin, gece yatma, sabah kalkma saatiniz duzenli olsun. Mutlaka kahvalti edin ve sabah en az yarim saat yuruyus yapin.

7. EVINIZDE VE OFISINIZDE MOTIVATORLERE YER VERIN

Evinizde, ofisinizde, arabanizda, cuzdaninizda size hedef ve hayallerinizi hatirlatacak sembollere, isaretlere, notlara ya da objelere yer verin. Bu hatirlaticilar, sizin motivasyonunuzun devaminin garantisi olacaklar. Son model bir araba sahibi olmayi mi istiyorsunuz? O halde hayalinizdeki arabanin resimlerini odanizin duvarina asin, cuzdaninizda saklayin ve ihtiyac duydugunuz an bakip, hedefinizi hatirlayin.

8. GONULLU CALISMALARA KATILIN

Gonullu olarak baska insanlara yardim edin. Bunu yaptiginizda, diger insanlari mutlu etmenin ne kadar tatmin edici bir sey oldugunu fark edeceksiniz. Haftasonlari, esinizle birlikte Cocuk Esirgeme Kurumu'na gitmek iyi bir fikir olabilir.

9. KENDI MOTIVASYONUNUZ ILE BASKALARINI MOTIVE EDIN

En iyi ogrenme yontemi, ogretmektir. Cocuklarinizin motive olmalarina, arkadaslarinizin daha etkili hedefler belirlemelerine, esinizin kisisel hayallerine ulasmasina yardimci olun. Onlara yardimci oldugunuz zamanlarda, aslinda kendinize de yardim ediyor olacaksiniz.

10. COCUKLAR ILE ZAMAN GECIRIN

Cocuklar ile zaman gecirmek size perspektif kazandiracaktir. Isteki yada ozel hayatinizdaki sikinti yada endiseler, cocuklariniz ile oynadiginizda eriyip gider. Cocuklar her seye basit yollu bakarlar ve bunu ogrenmek bile bizim icin kar sayilir.

11. BADILIK SISTEMI KURUN

Esinizin kendi gelisimine yonelik hedefleri yada bir seyleri basarmak isteyen yakin bir arkadasiniz var mi? Eger varsa, onlar ile 'badilik sistemi' kurun. Birbirinizi motive edin, uyarin, cesaretlendirin ve hedeflerinizde yardimci olun.

12. KENDINIZE BIR MODEL BULUN

Kendisinden bir seyler ogrenebileceginiz rol model secin. Bu kisi, sizin saygi duydugunuz ve kendisi gibi olmak istediginiz birisi olmalidir. Saygi duydugunuz bir insani ornek aldiginizsa, tekerlegi yeniden icat etmeniz gerekmeyecektir.

Eger cevrenizde boyle bir kisi yoksa, unlu bir lideri, sanatciyi yada bilim adamini da rol model olarak alabilirsiniz. Kendisi ve yaptiklari hakkinda tum bilgileri edinerek, hedeflerinize ulasmak icin kullanabilirsiniz.

13. YURUYUS YAPIN VE ARABA KULLANIN

Soyle bir etrafi gezin yada bulundugunuz semtte arabanizla dolasarak, rahatlayin, serbest zaman gecirin. Hepimizin rahatlamaya ihtiyaci var ve aslinda hizli yuruyusler yapmak, araba kullanmak, gercekten iyi birer cozum. Bu sekilde yaptiginiz mekan degisikligi, uzerinizdeki olumsuz havayi dagitacaktir.

14. BASARI HIKAYELERINI OKUYUN

Etrafinizdaki insanlarin basari hikayelerini okuyun. Gunluk gazetelerde bile size ilham verebilecek, motive edecek ve harekete gecirecek duzinelerce kucuk basari hikayeleri var. Kutuphaneler, siradan insanlarin sira disi hikayelerini anlatan biyografi ve otobiyografileri ile dolu. Hepsi, sizi basariya ulastirmak icin raflarda heyecanla bekliyorlar.

15. MUZIK DINLEYIN

Muzik sakinlestirir, heyecanlandirir, huzunlendirir ve hatta motive edebilir. Kosu yaparken Rocky'nin film muzigini dinlemek, muzigi motivator olarak kullanmaya en guzel ornektir. Sizi motive edecek sarkilari belirleyin ve ihtiyaciniz oldugu durumlarda onlardan yararlanin.
Mesela, sabahlari ofisime yada egitim verecegim sirkete giderken, 'turku' dinlemekten cok zevk aliyorum ve bu beni motive ediyor.

16. MOTIVE EDICI FILMLER IZLEYIN

Sizi motive eden filmlerin listesini yapin ve kucuk bir arsiv olusturun. Ornegin; Forrest Gump filmini izlemek pek cok kisiyi motive edebilir. Biliyorsunuz bu filmde, IQ'su normal insanlardan cok daha dusuk bir kisi, buyuk basarilara imza atiyordu.

17. MOTIVE EDICI ALINTILARI OKUYUN

Gerek internette, gerekse kitaplarda size ilham verecek ve motive edecek binlerce alinti bulunuyor. Internette dolasin ve aranin ciceklerden bal topladigi gibi bilgileri toplayin.
Bunlar isinize cok yaracaktir, cunku hepimizin hayati yorumlama seklimiz farklidir. Hayata farkli acilardan bakmanizi saglayacak hikayeler bile cok isinizi gorecektir.
Bu konuda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden de yararlanabilirsiniz.

18. SAGLIKLI BESLENIN

Mutlu bir yasam icin, saglikli beslenme cok onemlidir. Iyi bir diyet, sizin vucut sisteminiz icin gerekli olacak tum besin, vitamin ve mineralleri icerir. Fazlasi zaten zararli olacaktir. Ne demisler, "saglam kafa, saglam vucutta bulunur". Vucudunuz ve motivasyonunuz icin saglikli beslenin. Sigara ve alkolden uzak durun.

19. YETERINCE UYUYUN

Bazi insanlara 6 saat uyku yeterken, bazilari icin 8 saat gerekli olabilir. Yeterince uyudugunuza emin oluncaya kadar uyuyun. Ancak, 8 saatten fazla olmamasina da dikkat edin. Duzenli ve yeterli bir uykuya sahip olmanin, hem vucudunuz hem de zihniniz acisindan ne kadar yararli oldugunuz goreceksiniz.

20. SUREKLI OGRENIN

En onemli ders bu. Etrafinizdaki dunya hakkinda surekli ogrenmeye devam edin ve asla durmayin. Sizi ilgilendiren seyler hakkinda okuyun, dinleyin ve ogrenin. Mesela, sorulan bir soruya "bilmiyorum" demenin tadini cikarin, sonra hemen ogrenin. Merakli olun. Biliyorsunuz, merak ilmin hocasidir.Hedefler olmadan, hayatinizda kalici degisiklikler yapmaniz oldukca zordur. Asagidaki ipuclarini kullanarak etkili ve verimli hedefler belirleyebilirsiniz.

21. HEDEFLERLE CALISIN

Hedefler ile ilgili en onemli ipucu bu. Hedeflerle calis..!
Hedefler, hayatinizin tum alanlarindaki gelisiminiz icin onemlidir, eger hedefsiz calisirsaniz, gelisiminizde guclukler ile karsilasirsiniz.

Istediginizi elde etmek icin, isinizi sansa birakmaniz hic de iyi bir yol degildir.

Earl Wilson'un guzel bir sozu var. Diyor ki : "Basari mi? Basari tamamen sansa baglidir. Inanmazsaniz basarisiz insanlara sorun..!"

Hedeflerle calisin, onlar size basariyi ve yaninda meyvesi olan mutlulugu getireceklerdir.

22. BEYIN FIRTINASI YAPIN

Temiz bir kagit ve kalem alin. Uygun bir ortama gecin. Kimsenin sizi rahatsiz etmeyecegi, telefondan uzak.
Sonra, dusunun, dusunun ve tekrar dusunun. Akliniza gelen her dusunceyi yazin. Parasal hedefler, kisisel hedefler, Iliskisel hedefler, sagliginiz ile ilgili olanlar vs. Tum fikirleri yazin.

Bitirdiginizde, uzerinde calismak icin geregin fazla hedefiniz olacak. Bunlar arasindan sizin icin onemli olanlari secin.

23. HEDEFINIZI KAGIDA YAZIN

Uzerinde calisacaginiz hedefi secmeden once, onu bir kagida yazin, hedefinizin somutlasmasini saglayin. Boylece, sizin icin gerekli olup olmadigina daha kolay karar verebilirsiniz.

24. HEDEFI SECME NEDENLERINIZI YAZIN

Neden bu hedefi sectiniz? Hedeflerinizin her biri icin, "Bunun bana ne yarari var" sorusunu sorun. Hedefi secme nedenlerinizi kolaylikla aciklayabiliyor olmalisiniz. Eger aciklayamiyorsaniz, bu hedefi listeden silin ve digerine gecin.

25. HEDEFINIZIN SPESIFIK OLMASINI SAGLAYIN

Hedefinizin etkili olabilmesi icin, onu spesifik olarak ele alin.

"Cocuklariniz ile iliskilerinizi gelistirmek" cok onemli ve yapmaya deger olabilir, ancak hedefiniz adina cok genis bir tanimlama olacaktir. Bunun yerine, daha spesifik bir hedef belirleyin. Mesela, Pazar gunleri beraber piknige cikmak, aksam yemeklerinizi saat 19:00-20:00 arasinda birlikte yemek, yada gece yatmadan once onlarla 1 saat sohbet ederek bilgi ve deneyimlerinizi aktarmak gibi.
Bu sizi hedefinize daha kolay ulastirabilir.

26. TERMINLER KULLANIN

Hedeflerinizin gerceklesmesini engelleyecek en olumcul sey, ertelemektir. Bu problemin ustesinden gelmenin en iyi yolu termin kullanmaktir.

Hedeflerinizde yaptiginiz gibi, terminlerinizi de spesifiklestirin. Elimdeki projeyi 5 Ocak 2004'e kadar bitirecegim gibi...

27. BASLAMA TARIHI KULLANIN
Termin onemli, ancak onun kadar onemli olan baska bir konu daha var ki, bu da baslama zamaninin net olmasidir. Hedefiniz icin yola cikarken, baslama tarihini ertelemeye yonelik pek cok nedeniniz olacaktir.
Bunun ustesinden gelmek icin, baslama tarihi belirleyin ve o tarihe sadik kalin.

28. BUYUK HEDEFLER SECIN

Hedeflerinizin etkili olabilmesi icin, ulasilabilir-zor olmalidir. Eger hedefiniz basarilmasi kolay ise, motivasyonunuz duser.

Hedefleriniz ulasilabilir olmali, ancak ayni zamanda sizin mevcut yetenek ve becerilerinizi gelistirmenizi gerektirecek kadar da zor olmalidir.

29. ULASILABILIR HEDEFLER BELIRLEYIN

Ulasamayacaginiz hedefler belirlemek, sununda, sizde hayal kirikligi, kizginlik ve ozguven sarsilmasi yaratir. Hedefleriniz ulasilabilir-zor ve mantikli olmalidir.

30. DETAYLI AKSIYON PLANI HAZIRLAYIN

Hedeflerinizin her bolumu icin, adim adim detayli aksiyon plani hazirlayin. Pek cok hedef, ne zaman ne yapilacagi planlanmadigi icin basarisizliga ugrar. Yapacaginizi planlayin ve planladiginizi yapin.

31. ABARTMAYIN ( GEREGINDEN FAZLA HEDEF ILE CALISMAYIN)

Ayni anda cok fazla hedef uzerinde calismayin. Baslamak icin bir ila uc arasi hedef uygun olacaktir.

32. ILERLEMENIZI OLCUN

Calismalarinizdaki ilerlemenizi olcun. 300 sayfalik bir roman yazmak istiyor olabilirsiniz. 300 sayfayi birden hedeflemeyin. 25 ila 50 sayfalik artislar seklinde dusunun ve tamamladiginiz sayfalarin gunluk cetelesini tutun. Ilerlemenizi olcmek, hedefiniz gerceklesinceye kadar motivasyonunuz en ust seviyede tutacaktir.

33. ISTEK LISTESI HAZIRLAYIN

Kendinizi yapmak zorunda hissettiginiz yada yapmayi gonulden istediginiz 10 seyin listesini yapin. Bir is kurmak, maratonda kosmak, Avrupa'yi ziyaret etmek, Japonca ogrenmek vs.

Bu listeyi ofisinizde ve/veya evinizdeki panoya yapistin.

34. HATIRLATICILAR KULLANIN

Post-it'ler gunluk gorevlerinizi ve hedeflerini hatirlamaniz icin mukemmel araclardir. Tabii, abartmamak kaydiyla.
Birbiri ustune gecmis, ne oldugu okunmayan onlarca not, size hicbir yarar saglamayacaktir.

35. KENDINIZI ODULLENDIRIN

Kendiniz icin oduller belirleyin. Hedefinize ulastiginizda yada kucuk de olsa bir adim attiginizda kendinizi odullendirin ve bunu kutlayin. Cok calistiniz ve bunu hak ettiniz. Ailenizle disarida yemek yiyin, kisa bir seyahate cikin yada sizi mutlu edecek baska seyler yapin.
Davranis her seydir. Asagidaki ipuclari, kazanan davranislara sahip olmaniza yardimci olacaktir.

36. DOGRU KELIMELERI KULLANIN

Gunluk konusmalarinizda, 'Bunu basarabilirim' yada 'Bir cozum buluruz' gibi olumlu cumleler kullanmaya dikkat edin.

Kurdugunuz, cumlelerin sizin psikolojiniz ve davranislariniz uzerinde son derece onemli etkileri oldugunu unutmayin.

37. IYIMSER OLMAK ICIN CABA HARCAYIN

Insanlarin ne kadar basarili olduklari, iyimser yada kotumser olmalarina gore degisir. Pozitif davranislara sahip olmak, uzerinde ugrasmaniz gereken bir seydir. Onemli olan, ne oldugunuz yada olmadiginiz degil, ne olabileceginizdir.

38. ARKADASLARINIZI SECIN

Arkadaslarinizin negatif davranislari mi var? Bu sizi etkiliyor mu?

Birlikte zaman gecirdigimiz insanlar, cogu zaman bizim tutumumuzu etkileyebilir. Eger ofisinizdeki yada evinizdeki bireyler sizi negatif yonde etkiliyorsa, bu durumu degistirecek gerekli adimlari atin.

39. DEGISIME IHTIYACINIZ OLDUGUNU NASIL ANLAYACAKSINIZ?

Mutsuz oldugunuzu anladiginizda, bunu kendinize itiraf edin ve kendinizi korumaya alin. Bu yapilmasi cok zor olan bir sey, ozellikle bir seyleri kendinize itiraf edecek durumda degilseniz. Yapilmasi zor, ancak degerli. Karamsarliga dusmeye basladiginizda, farkina varin ve bu durumu degistirin.

40. DIGERLERININ NE DEDIGINI DINLEYIN

Kendimize pozitif bir insan oldugumuzu soylemekten hoslaniyor olabiliriz, fakat bu her zaman dogru degildir. Arkadaslarinizin ve ailenizin sizin davranislariniz ile ilgili soylediklerine kulak verin, duymak istemeyeceginiz seyler soyleyebilirler. Fakat, unutmamak gerekir ki; hayattaki en iyi degisimler, yapici elestirilerden gelir.

41. SIZI NELERIN HUZURSUZ ETTIGINI OGRENIN

Sizi nelerin huzursuz ettigini bildiginizde, icinde bulundugunuz olumsuz durumdan uzaklasabilir ve bunun sonucu ortaya cikan gerilim ve hayal kirikliklarindan korunabilirsiniz.

Eger kacamayacaginiz bir durum soz konusu ise, onu daha iyi bir hale getirmek icin neler yapabileceginizi dusunun.

42. SIZI NELER MUTLU EDER?

Bu sizin psikolojiniz ve tutumunuz icin hayati onem tasir. Sizin 'mutluluk' tusunuz tutum ve davranislarinizi tekrar ve tekrar gelistirmek icin gereklidir. Mesela ben, kotu bir ruh hali icerisindeysem, sabah kahvalti yapip yapmadigimi kontrol ederim. Eger yemediysem, sistemime besin aldiktan sonra 180 derecelik bir donus yasarim. Ruh halim duzeliverir.

43. ARA VERMESINI BILIN

Simdi disariya cikin ve acik havada kisa bir yuruyus yapin.

Sikinti duydugunuz durumlarda, ara vermesini bilin. Bu sizin olaylara farkli bir perspektiften bakmanizi saglayacaktir. Mesela, esinizle problem mi yasadiniz yada amiriniz sizi demoralize edecek seyler mi soyledi, ani tepkilerden kacinin, bir ara verin, etraflica dusunun ve oyle harekete gecin.

Bununla birlikte, surekli calismayin, ara vermesini bilin. Baltanizi bilemeden yeni odunlar kesmeye kalkmayin. Asagidaki *hikaye size yardimci olacaktir.

*BALTAYI BILEMEK

"Calisacagim ve kendimi hazirlayacagim. Ve bir gun sans kapimi calacak."
Abraham LINCOLN

Bir ormanda iki kisi agac kesiyormus. Birinci adam sabahlari erkenden kalkiyor, agac kesmeye basliyormus, bir agac devrilirken hemen digerine geciyormus. Gun boyu ne dinleniyor ne ogle yemegi icin kendine vakit ayiriyormus. Aksamlari da arkadasindan bir kac saat sonra agac kesmeyi birakiyormus. Ikinci adam ise arada bir dinleniyor ve hava kararmaya basladiginda eve donuyormus. Bir hafta boyunca bu tempoda calistiktan sonra ne kadar agac kestiklerini saymaya baslamislar. Sonuc: Ikinci adam cok daha fazla agac kesmis. Birinci adam ofkelenmis :
- "Bu nasil olabilir? Ben daha cok calistim. Senden daha erken ise basladim, senden daha gec bitirdim. Ama sen daha fazla agac kestin. Bu isin sirri ne?" Ikinci adam yuzunde tebessumle yanit vermis :
- "Ortada bir sir yok. Sen durmaksizin calisirken ben arada bir dinlenip baltami biliyordum. Keskin baltayla, daha az cabayla daha cok agac kesilir."

Kendimizi gelistirmek, baltamizi bilemektir. Kendimize zaman ayirip,yasamimizi objektif bir bakisla gozden gecirmektir. Zayif buldugumuz alanlarimizi gelistirmek icin caba gostermektir. Bu zihnimizin, ruhumuzun karakterimizin guclenmesi icin olmazsa olmaz bir kosuldur.
Delfi'deki unlu tapinakta Sokrates'in su sozu yer alir: "Insan Kendini Tani" Kendini tanimak, su anda oldugumuz noktayla olmak istedigimiz nokta arasindaki yoldur. Kendini tanimak, kendimizi nasil gordugumuz ile baskalarinin bizi nasil gordugu arasinda aci olmamasi anlamina gelir. Bireysel ve is yasamimizda basarili, mutlu ve doyumlu olmak istiyorsak, baltamizi bilemek icin kendimize zaman ayirmaliyiz...

44. HAREKETE GECMEDEN ONCE IKI KERE DUSUNUN

Harekete gecmeden once, nedeniyle birlikte hareketiniz hakkinda dusunun. Eger bir calisaniniz, sizi de etkileyebilecek bir yanlis yaptiysa, hemen bagirip cagirmayin. En iyi karsilik (yanit) uzerinde dusunun. Bunu iki kere yaptiktan sonra harekete gecin.

Iki kez dinleyip, bir kez konusmamiz icin, iki kulagimiz ve bir agzimiz oldugunu unutmayin.

45. TEPKI&YANIT (REACT VS. RESPOND)

Bu iki kelime, mutlu, istekli, pozitif insan ile uzgun, bitkin ve negatif insan arasindaki farktir.

Hayatinizda sizi direk yada dolayli olarak etkileyecek seyler oldugunda, buna yanit verin. Yani, uzerinde dusunun, cozume odaklanin.

Eger tepki verirseniz, nedenleri atlamis ve o andaki duruma odaklanmis olursunuz. Sonucta, daha fazla sikinti ve hayal kirikligi disinda elinize bir sey gecmez.

Tepki degil, yanit verin.

46. SAHIP OLDUGUNUZ SEYLERIN DEGERINI BILIN

Etrafiniza bakin ve sahip oldugunuz seylerin degerlerinin farkina varin. Arkadaslariniz, aileniz, kariyeriniz, eviniz yada baska herhangi bir sey. Bu bile basli basina bir mutluluk kaynagidir. Kotu seylerin hayatimiza nasil girdiginin onemi yok, biz sahip seyler icin sukretmeliyiz.

Farkli bir bakis acisiyla bakin ve hayatinizdaki guzel seylerin tadini cikarin.

47. HER ZAMAN MUTLU OLMAK ZORUNDA DEGILSINIZ

Bazen, kendinizi kotu hissetmenizin hicbir kotu yani yok. Her zaman, disadonuk, heyecanli, enerji dolu olmak zorunda degilsiniz.

Bir seylerin yolunda gitmedigi, kendinizi iyi hissetmediginiz gunler olacaktir. Dert etmeyin, problemler gecer.

48. MANTIGINIZLA HAREKET EDIN

Sorunlara mantiginizla yaklasin. Duygularinizla hareket ederseniz, sonuclarina katlanmak zorunda kalirsiniz.

49. DEDIKODUCULARDAN UZAK DURUN

Etrafinizdaki negatif konusmalara katilmayin. Eger, konusmanin bu yonde ilerledigini gorurseniz, ozur dileyerek kibarca oradan uzaklasin.

50. GUNE IYI BASLAYIN

Gune gulumseyerek baslayin. Bugun, basarilacak ve hoslanilacak pek cok seye sahip olacaksiniz. Hayat kisa..! Ancak, bugun geriye kalan hayatinizin ilk gunu. Bunu asla unutmayin.


MOTIVASYON MASALLARI

Pekcok insanin kafasinda bir hedef vardir, fakat ona ulasmak icin adim bile atmazlar. Neden? Zihinlerindeki yanlis inanclar, masallar yuzunden. Asagidaki bolumde, baslica yanlis inanclar ve neden onlardan sakinmaniz gerektigini bulacaksiniz.

Beceremem, onu yapamam

Evet, yapabilirsin! Digerleri ne yapabiliyorsa, sen de yapabilirsin. Ayni buyuklukte beyin, ayni iki kol ve bacak, her gun ayni zaman diliminde yasayan kadin yada erkek tarafindan yapilmis olan tum olaganustu seyleri, sen de yapabilirsin.

Yarin baslarim

Belki, yapamazsin. Bugun yapabilecegin seyleri asla erteleme. Yarin garanti degil ve gelecegin ne getirecegini kimse bilmiyor. Yalnizca su andan eminsin. Buradasin ve hedeflerine ulasabilirisin.

Bu benim icin dogru olmayabilir
Ugrastiginiz seyin sizin icin en iyisi oldugundan hicbir zaman %100 emin olamazsiniz. Cunku surekli yenilenir ve degisir. Hedefe yururken pek cok kere yol degistirirsiniz. Mukemmel firsatlar kapinizi calana kadar beklemeyin.

Harekete gecin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
50, dağarcığı, tavsiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Proteinlerle ilgili bilgi, Protein hakkında bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 24 Ocak 2015 23:15
Bilgi Dağarcığı - 10 Günde Kusursuz Bellek Nickolas Serbest Kürsü 0 21 Şubat 2011 16:24
Bilgi Dağarcığı - 1000 Kişinin Önünde Konuşabilmek Nickolas Serbest Kürsü 0 21 Şubat 2011 16:09
Bilgi Dağarcığı - Trafikte Hayat Kurtaran Teknikler Nickolas Serbest Kürsü 0 21 Şubat 2011 16:07