IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Nisan 2011, 03:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sorunlar, sorunlarımız..




Sessizlik iyidir. Sessiz kalmadan sessizliğin sesini dinlemek iç huzuru sağlayıp analitik düşünmene neden olur. Gece yarısından sonra uyguluyorum hep. Konsantre olup, yeni konular çıkarmak ve paylaşmak iyi geliyor.
Birey olarak var oluşumuzun sebebi yaşam ve yaşamın haklarından faydalanmak olunca insan ihtiyaçlarıyla birlikte bunun dağıtımı konusunda hep sıkıntı yaşamıştır ülkeler. Hiç düşündünüz mü, daha kaliteli yaşayabilir miyim? diye. Hiç bazı kavramları sorguladınız mı? 5n1k terimi bence dünyadaki en doğru sentez teorisidir. Ne-nerede-ne zaman-nasıl-neden-kiminle? hepsinin cevabını bulmak güç, bulabildiğimde ilk size haber vereceğim, nasiplenin diye.
Gündelik hayatta karşılaşılan sıkıntılara kolay ve pratik çözüm bulmak olanaklı, özellikle bunun tekeli tek bir kuruluş tarafından yapılıyorsa, o kuruluşun yapısı özgün ve ihtiyaç sahiplerinin haklarını koruyorsa. Her alanda her konuda aklınıza gelebilecek yatırımlarda sıkıntılar mutlaka var, ancak hatanın sıfıra indirgendiği, kalitenin ve refahın bol olduğu ülkelerin var olduğunu görünce insan imreniyor ve 5n1k'yı düşünüyor. Sizlere normal bir vatandaşın ihtiyaçlarını sıralayacağım. Tamamen görülen eksikliklerden, istenilen kıvamda ve birazda marjinal yorumlar eşliğinde anlatmayı düşünüyorum.
Temel olarak belediyenin yapamadığı, bu neden böyle değil yahu! çalışmıyorlar kardeşim, park-bahçe yapacağına, biraz da buraya eğil.. diye serzenişte bulunulan çevre temizliği-kaldırımlar-her sene atılan kalitesiz asfalt yüzünden aşınan yollar-foseptik çukurları-başlanılan inşaatların bitmemesi girmek yasak ve tehlikelidir! uzak durun! yazıları-
e borç içindeyiz, büyükşehir'e su borcumuz var, elektrik borcumuz var, yahu devletin devlete borcu mu olur? yıllardır bitmeyen bu sözde borca dayanan sorumsuzluklar ve kentin çiş kokusu... insanları unuttum sanmayınız, sokakta yürürken çöp kutusu yerine sokağa atılan çöpleri, aksıranın burnunu aman kimse görmesin diye 3 saniyeliğine etrafını gözetleyip bir köşeye silmesi.. tükürmesi vb ayı hareketleri, zaten belediye haklı dedirtecek vahimlikte. Almanya'ya 3 defa seyahatte bulundum, gözümün önünde bir genç(sanırım uyruğu farklıydı) sokağa tükürdü diye polis tarafından yaka paça tutulup polis arabasına bindirildi. Çöp atana da para cezası veriliyor. Hatta ve hatta komşunun küçük çocuğunu ''aman ne tatlı şeysin sen, yerim ben seni guccuuu'' diyen bir akrabamızı polise şikayet ettiler de, zor ikna ettik Alman aileyi şikayetlerini geri çeksin diye... Bir şehire girdiğiniz zaman önce sokaklara bakarsınız, düzenli mi diye.. ışıklandırma, yol, yeşil alan. AB'ye giremeyişimizin ilk nedeni yargısal sorunlar, ikincisi ise kentsel sorunlardır. Büyük yükleri sırtımızda taşıyoruz, ama değişmiyor, değiştiren çıkmıyor. O yüklerin bir taneside eğitim. Herşeyin başı eğitim sözü o kadar doğru olmasına rağmen söyleyenlerimiz bile bunu uygulayamamakta. Nüfusu 70M'den büyük olan ülkeler bile eğitim de, istihdam da, ekonomide sorun yaşamazken, Türkiye neden bu sorunları ve eğitimin yol açtığı daha bir çok sorunla karşı karşıya? Bence bunun en başlı nedeni sanayi devrimine ayak uyduramamış ve fransız ihtilaline kayıtsız kalmış Osmanlı devleti politikalarıdır. Barut bile, Osmanlı'ya 200 sene sonra gelmiş. Şöyle bir örnek vereyim, Atatürk ilk anayasayı yaparken laiklik ilkesine yer vermemişti, nedenini de ülkenin hazır olmadığı gerekçesiyle açıklamıştı. Natoya ilk başvuran ülkelerden biriyiz Atamız zamanında ancak Natoya dilekçeyi sunmak üzere gönderilen İsmet İnönü'ye ''demokrasi yok ülkenizde, tek partili sistemden vazgeçin gelin öyle alalım sizi'' denmişti. Chp'den ayrılan bir grup, terakki perver fırkasını kurdu. Ancak büyük kavgalar yaşandı, çünkü ülke ve ülkenin siyasi geçmişi bunu kabul etmekte zorlandı. Ülke hazır değildi... Tek partili sistem yıllarca daha devam etti, ikinci denemede ise, Chp'den ayrılanlar DP'yi kurdu ve iktidar oldu. Nato kapısıda Türkiyeye o tarihten itibaren açıldı. Çünkü artık demokratik bir ülke vardı.
Tüm sorunlar bir çırpıda elbette çözülmeyecektir, her konunun çözümünde harcanması gereken vakit, hazırlanması ve bilinçlendirilmesi gereken bir halk olduğuna yukarıdaki örnekler kanıttır.Sor
Günümüzde yaşadığımız sorunlara tekrar dönecek olursak, sıralamaya devam etmek istiyorum;
Kentsel dönüşüm; 20 yıla yakındır dolaşıyor bu söylem. Yıkılıyor, yapılıyor. Elbette gerekli ancak bir tek kişi bile mağdur edilmemesi gerekiyor. Devlet her dönem kentsel dönem için ödenek ayırıyor ancak bu işte yavaş ve aksağan yürüyor. Özellikle mağdur insanları gördüğümüzde üzülüyoruz.
Kredi kartı ve krediler; Birey kendini kredi kartına mahkum bırakıyorsa ve bilinçsizce harcama yapıyorsa sıkıntı var demektir. Taksit güzel şey, nakit sorunu yaşamadan ödeme yapmak ise harika. Ancak ya faizler ve günü gelen borcun ödenememesi.. kendi canına kıyacak kadar vahim sonuçlar doğuruyor. Kredi kullanımının sınırlanması gerekiyor. Evlerini ipotek ediyor insanlar, yıllarca çalışıp aldıkları, sıcacık kurdukları yuvalarını yanlış sisteme kurban ediyorlar.
Devletin geliri çok, gelirden faydalananlar halk olmalı. Çünkü halk çalışıp devletin sürekliliğini sağlıyor. Tamamen hak ve ücretsiz olması gerekenler;
-Ekmek(!)
-Üniversite harçları
-Toplu taşıma araçları
-Sağlık hizmetleri
Bunların dışında çoğu katı uygulamadan vazgeçilmelidir, ihracatın önü açılmalı yerli üretici teşvik edilmeli. Bunun içinde ithalat kotaları ve gümrük tarifelerinin artması gerekli.
Medeni konularda da kesinlikle çağ atlamamız gerekli, bu süreçte eşcinsellik tanınmalı, kadınlara pozitif ayrımcılık sağlanmalı ve kadınların sosyal/siyasal hayatta daha çok kendilerini göstermelerine, ülke yönetiminde söz sahibinden de fazla söz söylemelerine olanak verilmeli.
Bırakacağımız miras, kendi çocuklarımızı ve onların hayatlarınıda doğrudan ilgilendirmektedir. Herşeyden önce onların haklarını şimdiden koruma altına almalıyız.

07.04.2011
Luis.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sorunlar, sorunlarımız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık