IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ekim 2011, 14:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayat Devam Ediyor




Bahar en fazla bunu söyler ve bunu söyletir insana. Her ne yaşanmış olursa olsun sonuçta hayat hala devam ediyor.


Bir önceki bahar dallarda çiçeklenen elmaların kabukları büzüştü. Ve o elmaları olgunlaştıran dalların üstünde şimdi yeni tomurcuklar güneşin tatlı okşayışı ile baştan çıkıyor. Geçen senenin encikleri bu sene yavrulamaya durdular. Dağların tepelerinde biriken buzlar suya dönüp çağıldayacak yakında ovalara doğru. Senin ise birkaç hafta önce sıkı sıkıya kapattığın düğmeleri çözmeye varıyor ellerin. Yüzün dönüyor topraktan ağaca ağaçtan buluta doğru.



Çingenelerin bayramı gibi yol kenarları. Fulyalar frezyalar sümbüller sarı beyaz mor kırmızı göz alıyor gönül çeliyor. Götürecek birini bulamadıysan kendine alıveriyorsun bir demeti. Birkaç milyona baharı evine taşımak hoşuna gidiyor. Mimozalar iflah olmaz romantiklikte bir kadın gibi salmış narin sarı saçlarını boyası dökülmüş peynir tenekelerinin kenarından. Kokuları erken bitmiş ama unutulmamış aşkların küllerini karıştırıyor.



Bitti artık insanı içe döndüren kış bitti! Hep içine baktığın hep kendine sorduğun herşeyi kendinden bildiğin günler bitti. Hiç birşeyin sende başlayıp sende bitemeyeceğini söylüyor şen kahkahalar atarak bahar. Hayat kendinden menkul ve senin güneş ışığı görmemiş kaygılarından azade.



Sokaklar kıvıl kıvıl cıvıl cıvıl. Kalpler gümbür gümbür atıyor. Sen nice sevda kapısının ipini çekmiş nice mutluluklar ve hayalkırıklıklarını ardında bırakıp yürümüş olabilirsin. Ama bak birileri delice aşık olmayı daha yeni keşfediyor. Kimbilir belki sen bile bir kapının önünde gönül derdi çekerken bulacaksın bu aralar kendini.



Sen altından girmiş üstünden çıkmış olabilirsin doktrinlerin. Ama hala birileri aynı soruları sorup senin de bulduğun eksik yanlış ya da hiç akıl edemediğin denli kıvrak yanıtları arayıp bulmaya devam ediyor. Nice yolculuk başlıyor tıpkı seninki gibi heyecanlı seninki gibi yürek çarpıntılı seninki gibi isyankar. Her zihin varması gereken yere doğru tatlı tatlı işkilleniyor. Her deli nehir köpüklenip bulmaya koyuluyor kendi yolunu. Sen ise giderek anlamsız bulmaya başlıyorsun sorular sormayı. Dile getirilmemiş bütün sorulara dair söze dökülemeyecek cevaplar saklı duruyor kalbinde. Sen susunca kalbin fısıltıları daha iyi duyulmaya başlıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ağlamam artık diyor Candan Erçetin şarkısında. Ama insan ağlıyor. İlenmek için değilse de uğurlamak için ağlıyor. Uğurlamadan sırt döndüğün her an aslında geri geri giden adımların başlangıç noktası gibi şu hayatta. Ardından ağlamamak için kendini sıktığın ne varsa bahar rüzgarlarına karışıp geliyor önüne göz pınarlarını dölleyen tohumlar gibi. Bağışlanmayı uğurlanmayı bundan böyle tatlı tatlı hatırlanmayı bekliyor. Ki geri gitmesin artık adımlar. Gönüldeki tüm tozlu hesaplar kapatılsın. Çünkü bahar elinden tutmuş seni ancak hafif bir gönülle yelken açılan yeni ufuklara çekiyor.


Isınan tenin neftilerden grilerden uçuk mavilerden soyunup toz pembelere fuşyalara fıstık yeşillerine sarınmak istiyor alaca bulaca. Etek giymek istiyor insanı canı. Ve etek giymiş kadınlar görmek. Dallı güllü etekler rüzgarda uçuşsun. Çılgın renkli file desenli çoraplar giysin kızlar. Oğlanlar kazaklarını omuzlarına atsın gömleklerinin birkaç düğmesini açsın üstten üstten. Efil efil püfür püfür dolansınlar sokaklarda. Usul usul sokulsunlar dolansınlar kızlarla oğlanlar birbirlerine. Aralarına poplinlerden ince pamuklulardan daha fazla birşey girmesin.



Hadi itiraf et biraz da yaşlandığını hatırlatıyor bu bahar sana! Her ne kadar kıpraşsan arkandan çeken yılları hissediyorsun. Eskiden diyorsun böyle olmazdı eskiden... Dağlardan akan su da sendin o zamanlar etekleri uçuran rüzgar da. Senin dallarındı baharlarda çiçek çiçek göveren. Şimdi oyuncu olmaktan seyirci olmaya doğru çekiliyorsun hayat yolunun kenarına. Herşey hızla önünden akıyor. Bir yanın yürü kız diyor bir yanın halt yeme otur! Gideceğin yolları biliyormuşsun gibi geliyor. Sanki ömrünce aynı hikayelerin üstünden geçmişsin defalarca. Baktığın çoğu şey sende 'Ben bu kitabı daha önce okudum' duygusu uyandırıyor. Ama kış gibi değil bahar. 'Ne kaldı ki keşfedilmedik hayatta?' deyip gömülemiyor insan battaniyelerin altına. Kendine ve yaşama keşfedilecek herşey için yeni bir şans veriyorsun. Hem zaten en iyi öğrendiğin de bu olmadı mı; Hayatın bir sonraki nefeste sana ne sunacağını asla bilemez insan. Nereden bilebilirsin bir sonraki tepenin ardından hangi manzarayı göreceğini? Yürüyorsun...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Chris Rea'nın şarkısı dolanıyor dudaklarına 'Looking for the Summer'.



''Daha derinden bak Nisan'a

Nasıl da hissediliyor birşeylerin değiştiği

Nasıl da dönmüş yüzünü yaza

Zaman geldi ve gidecek olanlar gidecek

Onları avlamaya gelmiş olan tutkuların peşinden

Onlar da yüzlerini dönmüşler yaza

Ve ben hala bugünü geçirmeye çalışıyorum

Oysa kalbimi yakıyor uçup gitmek arzusu

Hala yazın gelmesini bekliyorum''


Senin yüzün yaza dönük değil oysa. Geçiş mevsimi insanısın oldun olası. Ne yazın kumsalında ne kışın dört duvarı arasında yatarken rahat edemiyor devingen ruhun. Yine de olacaklar olur bahar biter yaz gelir ve sen de devranla dönersin herkes gibi biliyorsun.



Gidip taze fesleğenler yeşil kıvırcıklar dalı üstünde duran domatesle lezzetli beyaz peynirler alacaksın birazdan. Bahar bahçe salatası koyacaksın öğlen sofrasına. Ve belki içine bir dal nane bırakılmış soğuk bir limonata. Tadına varacaksın bahar nimetlerinin tükenip bitmeden. Yaşamda payına düşen ne varsa kucaklayacaksın. Nasıl olsa uzun tembel bir yaz olacak önünde elde kalanları görmek için. Ve canım sonbahar yeni kararlar almak için. Kış uykusuna yatmadan biriktirmen lazım gönlüne rüzgarları bulutları güneşi ve yağmurları. Çünkü sen de bir ağaçsın nihayetinde yaşama kendinden mevyalar veren.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
devam, ediyor, hayat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY Şov Devam Ediyor. Chelt Havacılık Haberleri 0 22 Temmuz 2011 18:34