IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By blazeofglory

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Ekim 2011, 10:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
neTleştiremediklerimiz-blazeofglory




NeTleştiremediklerimiz




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz bu platforma,benim nasıl baktığıma istinaden yazmaya karar verdiğim bir yazı bu .
Her birimizin yapmış olduğu reel sanal karşılaştırmasına ,benim yaklaşımımın nasıl olduğunu sizlerin düşüncesine ve eleştirisine sunuyorum efendim.
Hayatıma palas pandaras giren internet ve uygulamalarına tamamen farklı bir eğlence arayışı olarak başladım..Öyle ki, benim jenerasyonumun telden arabalar ,misketler,çelik çomaklar ile başlayan çocukluk dönemimizin üstüne internet ile tanışma fırsatı yakalamış olmamızın,bizlerde nasıl bir heyecan yarattığını tahmin edersiniz .Bahsettiğim jenerasyonun babalarının oyuncaklarıyla başlamış olan çocukluk dönemlerinin bir anda bambaşka bir hal almasının tarifi için ”deveden inip uzay mekiğine binmek” sözünü kullanabilirim.Arada ki fark bu kadar belirgindi çünkü.
İrcd ile başladığım bu serüven uzun sürmemişti.O günlerdeki yaşımın vermiş olduğu “çiğlik” ile gayri ciddi baktığım bir ortamda ne aradığımı bilmeden debelenip durdum..Karşımdakinin bir insan olduğu algısı yoktu bende .Adıyla özdeş bir platformdu benim için sanal alem.Her şey o computerin içindeydi ve bir tuşla açılan dünya yine aynı tuşla kapanıyordu benim için.
Sonraları sadece banka havaleleri ,mail ve biliyormusun.net için kullanmaya başladım interneti.. Ta ki 2008 yılına kadar.
2008 yılından sonra sanal alem benim için farklı anlamlar kazanmaya başlamıştı.İş yerimdeki imkanım yeterince fazla olması nedeniyle mesai saatim boyunca online olma şansım, bu alemin reel alemden çok da farklı olmadığını , insani tüm davranışların bu ortamda mevcut olduğunu ; yani iyinin, ve güzelin yanında kötünün ve çirkinin de olduğunu anlamamı sağladı.Tabi bu insani davranışların buradaki imkanlar dahilinde normal yaşamda ki gibi usturuplu olmadığı kesin.İnsanların kendilerini haddinden fazla özgür hissetmelerinin sonucunda, Seven sevgisini,sevmeyen nefretini,cinsel dürtülerini ve bir çok başka duyguyu çok daha rahat bir dille ortaya koyabiliyor burada.Bununla da kalmıyor tabi ki.Bazı yetkilerle bu ortamda statü kazanılması,reel hayatında ki kişiliğini unutturuveriyor insana.Ya çok ciddiye alıyoruz burayı yada hiç önemsemiyoruz.Bu durumun sonucunda sanal dünya her iki kişi içinde Auta atılmış oluyor. Amacının dışına çıkan bir yaklaşım ile,tüm aradıklarını burada bulma çabasına giren insanın ,bu ortamı hiçe sayarak karşındakinin de bir insan olduğunu unutan ve bu minvalde fütursuzca davranan bir insandan farkı kalmıyor kanımca.

İşte bu tür davranışların kontrolsüz bir biçimde olması ,sanal alemde ki güven algısının ortadan kalkmasına sebeb oluyor.Evine bilgisayar almayı düşünen evli çiftelere “aman , sakın böyle bir hataya düşmeyin” reaksiyonlarını bilirsiniz.Sizce;Bu reaksiyona itibar eden bir insanın güvenmediği şey sanal alem mi yoksa kendisi mi?
Sonuç olarak benim birbirinden ayırmadığım sanal ve reel kavramlarının üzerine çok düşünmektense,Sanalda olsa tüm davranışların insani davranışlar olduğunu unutmamayı ve bu bilinçle burada var olmayı yeğlerim.
ogZ


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
netleştiremediklerimizblazeofglory


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
bLazeofgLory blazeofglory Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 42 13 Ekim 2011 23:36
Aşk-ı Izdırap-bLazeofgLory blazeofglory Aşk ve Sevgi Köşesi 5 05 Ekim 2011 17:04