IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Kasım 2011, 02:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın En Güçlü Parası ''IN GOD WE TRUST'' (Tanrı'ya Güveniyoruz.)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyanın En Güçlü Parası ''IN GOD WE TRUST''
(Tanrı'ya Güveniyoruz.)

Dünyanın en güçlü parası, Amerika Birleşik Devletlerinin "doları"dır. Ve hemen hemen her gün, haberlerin bir bölümü doların değer artışıyla alâkalı olmaktadır. Devletler ve şahıslar, para olarak en fazla dolara rağbet etmekte, ona tâlip olmakta ve onu elde etmeğe çalışmaktadırlar.

Amerika kıtası, sonradan keşfedilmiş olduğu için, bir ismi de “Yeni Dünya" dır. Bu "yeni" liğinin üstünden epeyce zaman geçmiş ve bu isim pek kullanılmaz olmuştur. Fakat muazzam ekonomisiyle, tabii servetleriyle ve ileri teknolojisiyle, dünyanın süper devletlerinin de başında gelen Amerika Birleşik Devletleri, sanki ayrı bir dünya gibidir. Amerika için, diğer dünya devletlerine nispeten çeşitli farklılık,hususiyetleri sıralanabilir. Bunlardan en fazla dikkat çekici olanlardan biri, dünyanın en güçlü parası olan "dolar" ın kağıt ve madeni çeşitleri üzerinde yazılı bulunan "IN GOD WE TRUST" (ALLAH'A GÜVENİYORUZ) yazısıdır.


Bu durum, bizim cemiyetimizde yıllardır işlenmeğe çalışılmış bazı yanlış propagandaları çürütmektedir. Demek ki, din milletleri geri bırakmamaktadır. İslamiyet kadar mükemmel olmayan bugünkü Hıristiyan dininde bile kemalini bulan Amerika, dine bağlanmanın lüzumunu ve faydasını bütün dünyaya en tesirli biçimde ilân etmek ve hatırlatmak için, dünyanın en güçlü devleti oluşunun sebebini, bütün paralarının üzerine yazdığı Allah'â iman ve tevekkülü ifade eden bu cümle ile sloganlaştırmıştır.

Bizim cemiyetimizde ise, Allah'a tevekkül etmeyi çok yanlış şekilde anlayanlar vardır. Bu yanlış anlayıştakilerin bir kısmı işi tembelliğe döktükleri için, diğer bir kısmı tarafından alabildiğine tenkit edilmiş ve neticede Allah'a tevekkül sırrı, hafife alınmaya başlanmıştır. Günlük konuşmalarda rastlanan:

"Allahlık adam" “Onun işi Allah'a kalmış" “Çok tevekkül bir insan" gibi sözlerin alaycı bir ifadeyle kullanılması, Allah'a tevekkül etmenin asıl mânâsına gölge düşürmeğe teşebbüs cüretini taşımaktadır.

“Halbuki, "Allah'a tevekkül" bir tembel tesellisi olmadığı gibi, kat'iyen hor görülemeyecek ulvi bir manası ve mâhiyeti vardır. Çünkü:

"Tevekkül esbabı bütün bütün reddetmek değildir; belki esbabı dest-i kudretin perdesi bilip riâyet ederek: esbaba teşebbüs ise, bir nevi dua-i fiili telâkki ederek, müsebbebatı yalnız Cenab-ı Haktan istemek ve neticeleri Ondan bilmek ve Ona minnettar olmaktan ibarettir."

50 yıl kadar önce yazılmış bir eserden orijinal ifadesiyle iktibas edilmiş olan ve tevekkül ile alâkalı bulunan yukarıdaki açıklama, çeşitli misâller de verilerek genişletilebilir. Hakiki bir tevekkülün en basit misâllerinden biri, tarlasını süren ve sonra da tohum eken bir çiftçinin durumudur.

Tarlayı sürmek ve tohum ekmek fiilinin, bir buğday başağını meydana getirmekteki hissesi nedir? Bu hisse, aslında bir "hiç" hükmündedir; ancak buğday başağını o kara topraktan meydana getiren Allah, bunu fiilî bir dua olan, tarlayı sürüp buğday tohumunu ekmek şartına bağlamıştır. Fiili dua yapılmazsa, başak meydana gelmez.

İşte bu misâl gibi, insan iktidar cihetinde bir hiç hükmündedir; onun bütün fiilleri talep ettikleri şeyin husulü için fiilî bir dua hükmündedir. Fiilî dua, yâni istenen şeyin husulü için şart olan sebeplere teşebbüs edilmezse, yalnız sözle yapılan duanın kabulü ihtimali pek azdır. Çalışmak, bunun için lüzumludur. Çalışmadan başarı bunun için kazanılamaz. Talebelerin derslerine çalışmaları, Allah’ın ilminden ilim talep etmek için yapılan fiilî dualar hükmündedir. İnsan, maksadına ulaşmak için, dünyada çalışmak mecburiyetindedir.

Yağmurun yağmasının ise, ne zaman, nereye ve ne miktarda olabileceği, insanlar tarafından -güneşin doğma ve batma vakitleri gibi- önceden bilinemez, yâni Allah tarafından sabit bir kaideye bağlanmamıştır. Doğrudan doğruya Kudret-i İlâhiyeye ve Rahmet-i İlahiyeye bağlı bir hâdisedir. Çeşitli ibadetlerin vakitleri olduğu gibi, yağmursuzluk da insanın yağmur duası ile Allah'a ilticâ etmesinin vaktidir. Bununla alâkalı olarak:

"Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var." meâlindeki Ayet-i Kerimeyi, "Sahte bir bilimsellik” havasına girmeğe çalışarak inkâr etmeğe çalışanların yaptıkları, en azından abesle iştigâldir; meselenin hakikatından bi-haber oldukları ilândır.

Bâki: "Ol mâhiler ki, derya içredürler deryayı bilmezler." (O balıklar ki, okyanusta yaşadıkları halde okyanusu bilmezler.)demiştir. Bu misaldeki balıklar gibi, içinde yaşadığı âlemden gâfil olmak, akıl sahibi olan insana yakıştırılamaz.

En mükemmel din olan İslâmiyet'i, bin yıldır benimsemiş bir milletin fertleri olarak, maddi gözle kıymet verdiğimiz Amerikan Dolarlarının üzerindeki manevî değerle alâkalı bu: "IN GOD WE TRUST (ALLAH'A GÜVENİYORUZ)" yazısının mânâsını görmezlikten gelmek de yine, hakikat deryası olan İslâmiyet dininden gâfil olmanın bir misâlini teşkil eder.

(...İNANIYORSANIZ MUHAKKAK ÜSTÜNSÜNÜZ...) Âl-i İmran sûresi ayet: 133


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


__________________________________________________


ABD'DE LAIKLER DOLARDAKI ALLAH YAZISINA SALDIRDI

ABD Doları’nın üzerindeki ‘Tanrı’ mahkemelik oluyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD, 1864’ten beri doların üzerine yazılan ‘Biz Tanrı’ya inanırız’ın laikliğe aykırı olup olmadığını tartışmaya başladı. Daha önce ulusal bağımlılık andından ‘tanrının emrindeki halk’ cümlesini çıkartan avukat Newdow, şimdi laikliğe aykırı olduğu gerekçesi ile doların üzerindeki ‘Biz Tanrı’ya inanırız’ cümlesinin çıkarılması için dava açmaya hazırlanıyor.
ABD’li laiklik savunucusu avukat Michael Newdow, ABD Doları üzerindeki ‘Biz tanrıya inanırız’ cümlesinin laikliğe aykırı olduğunu iddia etti. Newdow, bu cümlenin dolar üzerinden çıkartılması için Kaliforniya’da dava açacağını açıkladı.

Newdow, bütün amacının, ‘devletin bütün Amerikalılara eşit muamele yapmasını sağlamak’ olduğunu belirtti. Newdow, daha önce de öğrencilerin okuduğu ‘ulusa bağlılık andı’nda geçen ‘Tanrının emrindeki halk’ sözünü dava konusu yaparak adını duyurmuştu. Mahkeme, bu sözlerin laiklik ilkesine ters olduğunu belirterek dava açan Newdow’a Eylül ortalarında hak vermiş, hükümet de bu kararı temyiz edeceğini açıklamıştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İÇ SAVAŞTAN KALMA

ABD dolarının üzerinde yer alan ‘In God We Trust’ (Biz tanrıya inanırız) ibaresi ABD iç savaşından kalma. ABD Hazine Dairesi belgelerine göre sözü edilen ibare ilk kez, 9 Aralık 1864’te piyasaya sürülen 2 centlerin üzerinde yer aldı. İç savaş sırasında yaşanan zor günlerde dini ve ulusal hassasiyetleri artan bir çok Amerikalı, 1861 yılında ABD Hazinesi Sekreteri Salmon P. Chase’e dilekçe göndererek ABD Doları’nın üzerinde dini ve ulusal ifadelerin yer almasını istedi. Başvuruları değerlendiren Hazine Başkanı konuyu politikacılara iletti. Doların üzerinde yer alacak kelimeler hakkında uzun tartışmalar yaşandı. Hem Amerikalılar’ın isteklerini yerine getirecek, hem de görsel olarak beğenilecek tasarımlar üzerinde çalışıldı. Bir ara Amerikan parasının üzerine ‘Our God, Our Country’ (Tanrımız, ülkemiz) yazılması düşünüldü. Ancak son anda ‘In God We Trust’ cümlesinde karar kılındı.

1864’TE BASILDI

Paranın basılması için gerekli olan yasa 1863 yılı Aralık ayında çıkartıldı. ABD Darphanesi 1864 yılının 9 Aralık günü üzerinde ‘In God We Trust’ yazan ilk 2 centleri piyasaya sürdü. 3 Mart 1865 tarihinde çıkan bir başka yasa ile aynı ibare gümüş ve altın doların üzerine de yazılmaya başlandı. Ancak bazı centlerin üzerinde bu ibare yer almadı. Örneğin 1883 ile 1938 yıları arasında basılan 5 centlerde Amerikalılar’ın tanrıya bağlılık ifadesi yer almamıştı. 1938 yılında nikel paraların basılmaya başlanmasıyla dini ifade tekrar 5 cent’in üzerinde yer aldı.

1957’DE KAĞIT PARADA

İbarenin kağıt paranın üzerinde yer alması ise 1957 yılında gerçekleşti. 1 Ekim 1957 tarihinde üzerinde ‘In God We Trust’ yazan ilk kağıt dolarlar piyasaya sürüldü. 1964 yılının mart ayında ibareyi taşıyan 5 dolar ve aynı yılın nisanında ise ibareyi taşıyan 10 dolarlıklar, ekim ayında 20 dolarlık banknotlar piyasaya sürüldü. ‘Biz Tanrıya inanırız’ cümlesi 50 ve 100 dolarlık banknotların üzerine ise 1966 yılı Eylül ayında yazıldı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] den alinmistir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](Quote)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünyanın, en, god, güçlü, güveniyoruz, parası, tanrıya, trust


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Afrodit Ah Kadınlar 1 02 Aralık 2010 18:43
Dünyanın en güçlü teleskopu hizmette Julw Haber Arşivi 0 14 Temmuz 2007 16:03