IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Düş

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Şubat 2013, 14:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kölelik Ölmedi..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kölelik öldü zannediyorsanız yanılıyorsunuz...

Trans-Atlantik köle ticareti yıllarca binlerce yerli Afrikalıyı Amerika ve daha birçok ülkeye zorla götürüyordu. Büyük imparatorluklar birer birer çökmeye başlamış ve Amerikan İç Savaşı sonrası kölelik illegal bir konuma gelmişti. Kölelik sistemi daha sonra modern dünyaya uyarlanmış ve devletin yerini artık özel şirketler almıştı.

Kölelik haritası

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Eski tarihte yer alan kölelik başlığı bugün "İnsan Kaçakcılığı" ismini aldı. İllegal olarak yapılan bu yeni kölelik sistemi hükümetler tarafından görmezden gelinince ise yasadışı olan bu olay verilere yansımıyor. Veriler olmayınca ise rakamların büyüklüğü hakkında tahmin yürütmek zor oluyor. İnsan kaçakçılığı korkunç bir boyuta ulaştı. Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere her yıl 2 milyon kişi, köle-işçi olarak çalıştırılmak üzere kandırılıp kaçırılıyor, kadınlar fuhuşa zorlanıyor. İnsan kaçakçılığının yıllık cirosu 8-9 milyar dolara ulaşıyor. Doğal felaketler ve iç savaşlar yüzünden bölünen Afrika ülkelerinde sıkça nükseden modern köleliğin olduğu ülkeleri AskMen Türkiye için araştırdık.


1-Sudan



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Orta Afrika'da bulunan Sudan kölelik problemini hala çözememiş bir ülke. Ülkedeki iç savaş sefaleti had safhaya taşımış durumda ama asıl hortlayan ise "İnsan Kaçakcılığı"...

Bu ülkede 14 yıldır süren iç savaş, köleliği canlandırdı. Sudan'daki iç savaş, genel olarak kuzeydeki Arap asıllı Müslümanlarla güneydeki Hıristiyan ya da animist siyah kabileler arasında sürüyor. Afrika'nın bu en büyük ülkesi 1956'da İngiltere ve Mısır'dan bağımsızlığını elde ettikten sonra iç savaş nedeniyle büyük acılar içinde. Art arda gelen ateşkesler, çatışmalar, açlık ve salgın hastalıklar çoğu güneyde olmak üzere yaklaşık 1.5 milyon Sudanlının ölümüne yol açtı, 3 milyon kişinin de evlerini terketmesine neden oldu.

Sudan'da Afganistan'daki Taliban hariç tutulursa, dünyanın en radikal İslamcı yönetimi sürmekte. Bu yüzden iç savaş ve kölelikle ilişkili gelişmeler de İslam-Hıristiyan çatışmasının bir parçası olarak görülüyor.

Bu çatışmayı kölelik konusunda görmek mümkün. Ancak köleliğin Hıristiyan-Müslüman çatışmasından çok, iç savaşla ilgisi var. Güney bölgesinde ücretlerini alamayan Sudanlı askerler köyleri basarak insanları kaçırıp fidye istiyor. Amerikan Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler temsilcileri rejimin para ödeyemediği için bunu teşvik ettiğini iddia ediyor. Sudan hükümeti ise bu iddiayı reddediyor, yalnız kabile savaşlarında fidye elde etmek için esir almanın eski bir gelenek olduğunu belirtiyor. Köle olarak satın aldıkları üzerinde kaçmalarını engellemek için işkenceler bile uyguluyorlardı. Aşil tendonlarını keserek hareket kabiliyetlerini azaltıyorlardı.

Sudanlı siyah köleler Batılıların ilgisini çekiyor. Son olarak, merkezi İsviçre'de bulunan Uluslararası Hıristiyan Dayanışması adlı bir dernek, Sudan'da bir Arap köle tacirinin elinde bulunan 132 siyah köleyi satın alarak kurtardı. Köle tüccarı Ahmed el-Nur Beşir, 132 kölenin her biri için 100 dolar istedi; toplam 13 bin 200 doları alan tacir, elindeki köleleri, Uluslararası Hıristiyan Dayanışma derneğinin temsilcisi John Eibner'e temsil etti.

2-Hindistan

Hindistan'daki kast sistemi sınıflar arası geçişi ysaklayan bir sistemdi. Geçmişten gelen bu sistem görünürde ve yasalarda Hindistan'da yer almasa da birçok yerde devam ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fakir ailelerin yardıma muhtaç çocuklarını kaçırarak onları sadece yaşamaya yetecek kadar yiyecek vererek besleyen ardından onları köle olarak kullanan bir kitle var. Hindistan'da yaklaşık 200 bin ile 300 bin arasında çocuğun köle olduğu biliniyor. Onlara "Halı köleleri" adı veriliyor.

3-Pakistan

Pakistan'da kölelik olgusu çok ilginç gelebilir size. Tıp dilinde "mikrosefal" olarak geçen rahatsızlığın kurbanları Pakistan'da köle olarak çalıştırılıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Onlara "Fare İnsanlar" deniliyor. Çünkü görünüşleri gerçekten çok farklı. Kulaklarının şekli, yüz yapıları, gözlerinin birbirine yakınlığı, ağız ve burunlarının duruşu, fareleri andırıyor. Tıp dilinde "mikrosefal" olarak geçen bir rahatsızlığın sonucunda böyle görünüyorlar. "Mikrosefal" kelimesi ise Yunan kökenli ve "küçük kafa" anlamınıda...

Dünyanın pek çok yerinde bu rahatsızlığı taşıyan doğumlar olabiliyor. Ancak Pakistan'ın Pencap eyaletinin Gujarat kenti, "Fare insanları" bölgesi olarak biliniyor. Onlara oralarda "chua" deniliyor.

Lanet mi?

Efsaneye göre, asırlar önce, bölgede yaşayan pek çok kadın çocuk sahibi olamıyordu ve sonunda çareyi tapınağa gidip tanrı Shuma'ya yalvarmakta bulmuşlar. Tanrı Shuma, onlara istedikleri gibi anne olma sevincini yaşatmış ama bir de şart koymuş. Buna göre, her bir kadın, ilk çocuğunu Tanrı Shuma'ya vermek zorundaydı ama kadınlar buna yanaşmadı. Tanrı Shuma kzıdı ve bu kadınların çocukları böyle garip görünüşlü doğmaya başladı...

Sahipleri var

Her birinin bir sahibi var. Anne babalar, bu sorunla dünyaya gelen çocuklarını bazen "Fare İnsan"ları çalıştıran şebekelere kiralıyor ya da satıyorlar. Onlar da "Fare İnsanları" köle gibi çalıştırıyor. En çok da dilencilik yaptırılıyor. Her biri günde ortalama 400 rupi (yaklaşık 8 dolar) kazanıyor.

4-Dominik Cumhuriyeti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dominik Cumhuriyeti ticari cinsel sömürü ve zorla çalıştırma amacıyla kaçırılan kadın, erkek ve çocuklarla dolu bir kaynak. Dominik kadınları Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kosta Rika, Kıbrıs, Panama, Haiti, Jamaika, Hollanda, Panama, Slovenya, Surinam, İsviçre, Türkiye ve Venezuela ticari cinsel sömürü amacıyla kaçırılıyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kölelik, Ölmedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hitler ölmedi! Sue Esrarengiz Olaylar 0 06 Ağustos 2012 11:24
Asıl Kölelik Şehevî Çıplaklıktır BaRoN İslamiyet 0 25 Kasım 2010 22:54
Hz. isa ölmedi Freedom Hristiyanlık 0 20 Kasım 2010 08:58
Core 2 Duo ölmedi! Dilara Bilgisayar Donanımı 0 27 Mart 2009 21:04