IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ELa__

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Mayıs 2016, 15:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Olup biten,Dünya hali ...




İçime sığdıramadıklarım, her bireyin doğrusuda eğriside kendinedir,lakin öğrenmenin yaşı yoktur yeter ki
sabit fikirli olunmasın fikir beyan etmede ve fikir dinlemede kendimizi aşmış olalım ki doğruya yakın olabilelim.

Öncelikle siyasetçi değil eğitimciyim ve anneyim belirtmek isterim ..
Her birey gibi hayatın rutin işleriyle gel gitleriyle yaşamımı devam ettiriyorum..
Bu konuyu açma sebebim ise kendi dünyamda mutlu olmaya çalışırken, çevreme baktığımda üzgün, kasvet içinde bir toplum gördügümden keza üzülenlerden biride benim çünkü, gelecek görünmüyor kendimizi geçiyoruz çocuklarımızdan tut tüm sevdiklerimizin geleceginden endişe eder hale geldik ..

İnsanlara baktığımda kaça bölündüklerini henüz kavrayamadım ama gördüklerimi belirtmek isterim,
Din partisi deyip kör gözlerle peşinden gidenler, Atam ın partisi deyip sorgulamayanlar,beni savunuyor halkın partisi deyip terörist destekleyenler,milliyetçi deyip değişimi bile istemeyenlerin peşinden gidenler,
Dahada aşa inersek aman banane kim ölmüş kim kalmış Vatan elden gitmiş ,Ben ay sonunu nasıl getiricem faturalarım, kiram, çocuklarımın ihtiyaçlarını nasıl karşılıycam ben onu düşünürüm diyenler ..Tam tersine bakarsak, param var, iyi maaş getiren işim var,evim barkım aman bi dahamı gelcem dünyaya deyip sadece kendini düşünüp ses çıkarmayanlar..

En önemlisi Büyükten, Küçüğe Mutsuz İNSANLAR !!arayış içinde ordan oraya savrulan çıkarları için herşeyi yapan acımasız, duyarsız dil,din,ırk ayrımı yapanlar vs ...
Başta iyi ve güzel şeyler yapan bi partinin kurbanı olduğunu düşünüyorum T.C vatandaşlarının,
Siyaseti dine bulaştırdğı için VE Terörist bir partiye ülkeyi peşkeş çektiği için,Ve bilmeyen varsa birbirine zıtmış gibi olan bu iki parti algı yapıp aslında birlikte hareket etmektedir!!

Oysaki biz çok genişiz TÜRK,KÜRT,ALEVİ,LAZI,ZAZASI,ERMENİSİ,İNGİLİZİ, VS VS Türkiye Cumhuriyeti altında milyonlarca değişik kökenli insan yaşamakta ..Suriyelilerde dahil oldu bilmeyen yoktur herhalde ..
Bilinenlerden ziyade bilinmeyenlere açıklık getirmek isterim kendimce,Adalar bizimdir ama içinde yaşayanlar ev sahipleri İngilizlerdir ! Suriyeliler evet üzüldük aldık içimize onlara üzüldüğümüz kadar katledilen Türkmen kardeşlerimize üzülmedik,Özgür Suriye ordusu kendi vatandaşlarını koruyamadı ama ne hikmetse suan ALEVİ leri katlediyor biliyormuydunuz ? O da bir çelişki belirtmek isterim ..
Bazı partler gelmeden önce biz dinsizmiydik ? Namaz kılmıyormuyduk oruç tutmuyormuyduk vs vs Baş örtüsüne gelirsem Annem ve Ablam kapalıdır bende kapanmayı tercih etmeyenlerdenim.Keza saçım gözükse ne olur gözükmese,bazıları kafasıyla birlikte kalbini beyninide kapatmış gibi geliyor oda üzüldüğüm ayrı bir konu ...

Osmanlıyım deyip daha osmanlının kökenini bilmeyen insanların, ermeni ve katolik düşmanlığı yapması
traji komik geliyor neden mi ? Çünkü Osmanlı ermenilerden ve katoliklerden çoğalmıştır..Padişahların eşlerine bakarsanız anlarsınız ..Benim açımdan Osmanlı zamnın en şahşahalı dönemini yaşamıştır bu gurur vericidir.Lakin Osmanlıyım diyemem ve asla osmanlı dönemine dönmek istemem..Az biraz araştırısanız ne demk istediğimi anlarsınız,en üzüldüğüm kadınların osmanlıya dönmek istemeleri...
T.C Vatandaşlarının büyük bir bölümü orta asyadan göç etmiştir..Ve Mustafa Kemal bu topluluktan Türk yaratmıştır iyide yapmıştır barış içinde yıllarca değişik köken ve ırkta insanlar bi arada yaşadık ..yaşıyoruz..

Bir birey olarak insanların merhametine dönmesini diliyorum,hergün şehit haberleri duymaktan acım ve öfkem kat kat artıyor ve feryad eden annelerin acılarını düşünemiyorum bile..İllerimizde patlayan bombalar masum insanların feci bir şekilde katledilmesi kim böyle ölüm ister ..? İsid ve pkk bunlara ne diim sözde biri Dini savunuyor, müslümanlıkla alakaları yok ! pkk da Kürt halkını savunuyor sözde ama kürt halkına en büyük zararı veren onlar..Bunlara dur demek bizim elimizde keza asker ve polis iki parti yüzünden harcanıyor..Takım tutar gibi parti tutmayı bırakın artık doğruya kör gözlerle bakılmasın..Beni destekliyor dediğiniz o terörist parsinden daha zarar veren biri varmı size ? bi düşünsün insanlar ,yada Din deyip hertürlü pisliği yapıp utanmadan yalanlar söyleyenler ..Yine söylüyorum bunlar Bir ve Başardılarda insanları birbirne düşürmeyi ..Bu Vatan bizim başka vatan yok ..yinede umut tükenmez hala birbirmize sarılabiliriz sen nerelisin demeden !!


Daha çok şey paylaşmak isterdim ama yanlış algılanmasını istemiyorum.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının artık huzur bulmasını istiyorum eminimki her birey aynı düşüncededir ..
Eskisi gibi komşuluk olur sokaklarda özgürce oynayan çocuklar ve Kötüye alıştırılmamış toplum geri gelir ..
İnsan olduğumuzu ve ölümlü olduğumuzu unutmayalım..

__________________
Ruhsar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünya hali ..., olup biten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Züğürt Olup Düşünmektense, Uyuz Olup Kaşınmak Yeğdir PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 30 Eylül 2014 14:39
Atiye Deniz - Hali Hali Hal Amelia A, B, C, Ç 0 02 Şubat 2014 22:10
Bazen kuş olup uçmak istiyorum bazen balık olup yüzmeye kalkıyorum BuYuCu Resimli Şiirler 0 26 Haziran 2012 07:32
Dünya Hali Radius Esrarengiz Olaylar 0 24 Mayıs 2010 08:17