IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Ocak 2021, 10:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın en ünlü oyuncakları




Haydi gel, farklı dönemlerde, farklı ülkelerde yaşayan birçok çocuğu büyüten, ünü dünyanın dört bir yayılan oyuncaklara bir göz atalım. Oyuncak müzesini gezme fırsatım da olmuştu.

Barbie

İlk kez 1959 yılında satışa çıkan Barbie, 1990’lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satan oyuncaklarından biridir. Barbie bebek aslında, yaratıcısı Amerikalı işkadını Ruth Handler’ın kızı Barbara Handler’dan esinlenilmiştir. 1950’lerin başında Barbara’nın annesi Ruth, kızının ve arkadaşlarının yatişkin kadın bebekleriyle oynamayı normal bebeklerden daha fazla sevdiklerini fark etmiş. O zamana kadar yetişkin bebek sadece kartondan yapılıyormuş. Ruth Handler, gerçeğe çok yakın üç boyutlu bir bebek yapmaya karar vermiş. Konuyu oyuncak şirketi Mattel’e ileten Ruth’un teklifi uzun uğraşları sonucu kabul edilmiş ve ilk Barbie bebekleri 1959’da piyasaya çıkmış. Barbie, o günden bu yana dünyanın en popüler oyuncaklarından biri olmayı sürdürüyor.



Transformers

Şekil değiştirebilen araba veya figür olabilen robot oyuncak Transformers, 1980’lerden bugüne hala çok sevilen bir oyuncaktır. Dünya genelinde 10 milyon adet oyuncağı satılan Transformer’ın ayrıca çizgi dizi ve film serileri de bulunuyor.

Lego

Danimarka merkezli The Lego Group adlı şirket tarafından 1949’dan beri üretilen bir oyuncak çeşidi olan Lego, üzerindeki girinti çıkıntılar sayesinde birbirine kolayca kenetlenebilen, çeşitli renklerdeki yapı parçalarından oluşur. Önceleri oyma tahtadan yapılmış kaba prizmalardan oluşan Lego parçaları, zamanla plastikten ve eş ölçülerde yapılmaya başlanmış ve bugün dünya üzerindeki tüm Lego parçalarının birbirine uyumlu olması sağlanmıştır. Lego genel olarak 7-16 yaş arasını hedeflese de yetişkinlerin de satın aldığı birçok ürün seti bulunuyor.



Sanal Bebek

Tamagotchi (Sanal Bebek), Japon oyuncak şirketi Bandai tarafından üretilen bir sanal evcil hayvandır. 23 Kasım 1996’da Japonya’da ve Mayıs 1997’de diğer ülkelerde satışa sunuldu ve hızlı bir şekilde 1990’ların ve 2000’lerin başlarındaki en büyük oyuncak akımlarından biri haline geldi. 2010 itibarıyla dünya çapında 76 milyondan fazla Tamagotchi satıldı. Çoğu Tamagotchi, düğmelerin sayısı değişebilse de genellikle üç düğmeden oluşan bir arayüze sahip, yumurta şeklinde küçük bir bilgisayardır. Tamagotchi adı, Japonya yumurta anlamına gelen “Tamago” ile izlemek anlamına gelen “Chi” kelimelerinin birleşiminden gelir.

ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünyanın en ünlü oyuncakları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın en ünlü kaplıcaları YapraK Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 21 Haziran 2012 16:09
Dünyanın Ünlü Diyetleri AnqeL Diyet Listeleri 0 18 Şubat 2012 21:10
Dünyanın En Ünlü Duvarları Desmont Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 20:04
Dünyanın En Ünlü Delileri! Ay Merak Ettikleriniz 0 03 Kasım 2011 13:58
Dünyanın En Ünlü Parkları Afrodit Merak Ettikleriniz 0 05 Ekim 2010 01:01