IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Mart 2011, 00:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küçük Deniz Kızı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Küçük Deniz Kızı

Bir zamanlar alti guzel kizi olan bir kral varmis. Ama bu kral insanlarin krali degilmis. Ulkesi dalgalarin altinda baliklarin degerli taslar gibi parildadigi bir ulkeymis. Genc prenseslerin anneleri coktan olmus ve onlari buyukanneleri buyutmus. Iclerinde en guzelleri, en kucuk olaniymis. Saclari altin bukleler halinde omuzlarina dokuluyormus. Kizlar buyukannelerinin anlattigi yeryuzuyle ilgili masallari cok seviyorlarmis. Bu masallarda "bacak" adli iki seyin uzerinde yuruyen garip insanlar varmis. Kucuk denizkizi DA bu anlatilanlari gormek istiyormus. "On bes yasini beklemen gerekir" demis buyukanneleri. "O zaman gidip gorebilirsin..."
En buyuk denizkizi yasi geldiginde yuzeye cikmis ve gordugu ilginc seyleri kardeslerine anlatmis. Yillar gecmis ve sonunda kucuk denizkizinin DA yuzeye, insanlarin dunyasina cikabilecegi gun gelmis. Simdiye kadar hep merak ettigi dunyayi artik kendi gozleriyle gorebilecekmis. Yuzeye dogru yuzerken gunes batiyormus. Yakinlarda bir gemi demir atmis. Kucuk denizkizi yuzeye ciktiginda guvertedeki yakisIkli prensi gormus. Prens kendisini birisinin gozledigini de, prensesin ondan gozlerini ayiramadigini DA bilmiyormus tabii. Birden hava kararmis, gemi cikan firtinayla sallanmaya baslamis. Cok gecmeden yelkenleri parcalanmis, diregi kirilmis ve gemi sulara gomulmus. Kucuk denizkizi sularda cirpinan prensi son anda gorup kurtarmis. Onu kucaklayip kiyiya goturmus ve sahile birakmis. Sabah oldugunda prens hala yattigi yerde uyuyor, denizkizi DA basucunda onu bekliyormus. Az sonra birkac kiz kosarak gelmis. Prens gozlerini acmis ve kalkip yurumus. Kucuk denizkizi oracikta uzuntusuyle bas basa kalmis.
O gunden sonra kucuk denizkizi prensi gorebilmek umuduyla bircok kez yuzeye cikmis. Artik dayanamiyormus. Su cadisina gidip akil almaya karar vermis. Cadi onu gorunce bir kahkaha atmis: "Nicin geldigini biliyorum deniz kizi" demis. "Insana donusup karaya cikmak istiyorsun. Boylece prensle daha yakin olacagini dusunuyorsun. Ama bunun bir bedeli var, biliyor musun?" "Bilmiyordum" demis kucuk denizkizi, "AMA insan olabilmek icin neyse oderim." "Sesini istiyorum" demis cadi, "su sarkilar soyleyen guzel sesini. Bana sesini verirsen ben de seni iki ayakli guzel bir genc kiza ceviririm. Ama unutma, prens seni butun kalbiyle sevmeli ve evlenmeli. Yoksa bir deniz kopugune donusup sonsuza dek yok olursun." "Cabuk" demis kucuk denizkizi. "Ben kararimi coktan verdim zaten." Bunun uzerine su cadisi kucuk denizkizina icmesi icin buyulu bir ilac vermis.

Kucuk denizkizi prensin karsisina dikildigi an prens bu hic konusmayan kizdan cok hoslanmis ve onsuz yapamayacagina karar vermis. Kucuk denizkizi DA prensi her gecen gun daha cok sevmis, AMA prens ona bir turlu evlenme teklif etmiyormus. Prensin annesi ve babasi, kendine es bulmasi icin baski yapiyorlarmis. Prens sonunda yakindaki bir ulkenin prensesiyle tanismaya karar vermis. Yaninda kucuk deniz kizini DA goturmus. Zavalli kiz cok aci cekiyormus. Prens komsu ulkeye gidip prensesle karsilasinca akli basindan gitmis ve hemen evlenmek istemis. Dugunleri muhtesem olmus. Her yer cicek, ipek ve mucevherle kapliymis. Mutlu cifti gormeye gelen herkes cosku icindeymis. Yalnizca kucuk deniz kizi sessizmis. Gozyaslari sessizce suzuluyormus yanaklarindan.
O gece kucuk denizkizi guvertede dikilmis karanlik sulara bakiyormus. Gun dogarken bir deniz kopugu olup O sulara karisacakmis. Birden sularin dibinden deniz kizinin kardesleri cikmislar. Saclari kisa kisa kesilmis. "Saclarimizi su cadisina verdik, karsiliginda DA, bu bicagi aldik.
Eger bu gece bu bicagi prensin kalbine saplarsan buyu bozulacak." Kucuk denizkizi bicagi almis AMA prense asla zarar veremeyecegini biliyormus. Gunes dogdugunda kendini aglayarak denize atmis. Ama denize dusmemis. Kendini havada ucarken bulmus. Cevresinde altin renkli isIklar dans ediyormus. "Biz havanin kizlariyiz" demisler. "Artik bizimle mutlu olursun." Kucuk denizkizi gokyuzune dogru yukselirken asagiya, prensin gemisine bakmis ve gulumsemis...

/alıntı/

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Mart 2011, 03:10   #2
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Küçük Deniz Kızı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]konu tekrarı.

KİLİT.

 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
deniz, küçük, kızı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz kızı YapraK Resimli Şiirler 0 20 Haziran 2012 13:04
Deniz Kızı Rüzgar Fıkra 1 23 Nisan 2012 22:02
Küçük Deniz Kızı \ Masal efLatun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 12 Şubat 2012 01:20