IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 31 Mart 2011, 18:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bugün anladım ki....




"Beni neden anlamıyorsun..."
Kim bilir kaç defa söyledim bunu, başka zamanlarda, başka insanlara. Söylemediğim zamanlarda da içimden geçirdim. Yaptım bunu.
Hayat başlayan ve yaşanan bir şey. Sonrası beni ilgilendirmiyor şimdilik pek fazla. Ama bugün bir tür uyanma yaşadım. Ya da bir pencere daha açıldı kafamın içinde. Tam da beni anlamadığını düşünüp de kızarken çok sevdiğim birine. Bilmiyorum belki de genellikle meselelerin içinde kendimi suçlu hissetmeyi daha en başından kabullendiğimden hatta zaman zaman sahiplendiğimden, kendime döndüm baktım. Bakınca da işte o büyük pişmanlık anı başladı ve üzerime bulutlar düştü, kulaklarımdan içeri zancefil, tarçın ya da benzeri keskin aromalı bitkilerin çöpleri yanma hissiyle girdi. Kalbim, beynim yanarken, "ben bunu nasıl yaptım?" diye sormaya başladım kendi kendime. Zaten suçlu olmaya pek razıyım ya, bu durum beni daha da içine çekti. Hem haklı hisetmekle başedebilecek kadar güçlü müydüm ki ben? Haklı hissetmek, suçlu hissetmekten daha zordur, bunu akılda tutmak gerek.
Dedim ki, ben ne yaptım? Ben bugüne kadar nasıl insanlara "Beni nasıl anlamazsın?" ya da "Beni neden anlamıyorsun?" gibi sözler sarfettim? Nasıl yapabildim bunu?
Düşünsene, senle aynı geçmişi yaşamamış, senle aynı anne babayı paylaşmamış, fiziki olarak aynı kimyayı, aynı hormon dengelerini, aynı beyin sıvılarını taşımayan biri var karşında. Seninle tek benzerliği sevdiğiniz şarkılar, hislerinizi harekete geçiren meseleler, öfkelendiren ya da mutlu eden herhangi bir şeyler. Hepsi bu. Kendime bu "anlaşılamama" ruh hali ile zehir ettiğim zamanları düşündüm. Hayatımdaki insanlardan, içimden, bir bir özür diledim. Onlara da zehir etmiştim zamanı. Kendimden özür diledim ve affettim kendimi. Affettim, affettim, affettim... Aynısını bana yapanları da affettim, affettim, affettim. Bir tür barışıklık hali geldi ve bu hal bütün hücrelerime işledi.
"Neden beni anlamıyorsun?" demek, sağır birine "neden duymuyorsun?" ya da görmeyen birine "nasıl görmezsin?" demek gibi bir şey. Bu söze maruz kalan insanın kimi zaman taşıyamayacağı bir yük hatta. Dünyada bugüne kadar edilen ve bundan sonra da edilecek bu türden cümlelerin hepsine tashih yapıyorum "Beni nasıl anlayabilirsin ki?" olarak düzeltiyorum.
Şimdi böyle daha rahatım, bir deneyin, belki size de iyi gelir.
Bedia Ceylan Güzelce

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anladım, bugün, ki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bugün ilk defa anladım gittiğini Tufan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Şubat 2015 13:32
Bugün Anladım[Resimli] Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 10 Mart 2009 23:37
AnLadım anLadım anLadım Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Şubat 2009 16:45
Bugün Ne Olduysa Seni Sevdiğimi Anladım ... eCeM1 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 30 Temmuz 2008 16:52