IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Mart 2012, 22:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnsanların Değer Yargıları




Yaşayan her canlının özellikle de insanların arayış içinde bulunduğu XXI. Yüzyıl’dayız. Giderek tüketim hızının arttığı, memnuniyetlerin ise hızla azaldığı bir XXI. Yüzyıl.

Etrafıma baktığımda, çarşıda, pazarda, okulda, kafede, ilköğretim öğrencilerinde, arkadaş muhabbetlerinde ve kendimde görüyorum ki; sahip olduklarımızın değerini çoğu zaman hiçe sayıyor ve gerçekten de kıymetini bilemeyecek kadar bencilleşebiliyoruz. Bilemiyorum genç bireyler olarak bu durumun farkında mısınız yada zaman zaman aklınızdan geçiyor mu sizin de benim gibi ufaktan ufaktan gelen düşünce kümeleri?

Bazı zaman dilimlerinde o kadar çok isteriz ki bir şeylerin bizim olmasını, bir şeylere sahip olmayı… Geçen gün internette gezinirken son çıkanlardan bir diz üstü bilgisayar gördünüz mutlaka alınacaktır ya da çok fonksiyonlu bir cep telefonu beğendiniz o hemen sizin olmalıdır eskisi ise çöpe uğurlanmaya layıktır… Süreklilik arz eden bir inat içinde tuttururuz isteklerimiz karşılık görsün diye. Peki o çok arzulananlar neden zaman geçtikce değer yargılarını kaybederler? Hadi ama söyleyin çok istemiyor muyduk onları daha kısaca bir zaman öncesinde?

En nihayetinde anlatmak istediğim şey sizin de anladığınız gibi; isteklerimiz ve elde ettiklerimiz zamanında ne kadar çok arzu edilmiş olsa da günler geçtikce değerlerini kaybetmeye yüz tutarlar yada yüz bulurlar! Gereken değeri gereken her şeye ve herkese vermeyi bilmek güzeldir tıpkı yenilikler içinde ve yenilikleri tüketerek yaşamaktan bi hayli zevk aldığımız gibi… Belki de önemli olan dengeyi kurmaktır. Siyah ve beyaz var evet ama bir de bu ikisinden oluşan grinin varlığı şüphesiz bir gerçek.

Aslında her şeyin bir karşılığı olduğunu unutmamak gerek, iyi yada kötü belki de dengeli… İnsan olmak gereken değeri vermekten geçer ve yine insan olmak gereken değeri vermekle doğru orantılıdır.

alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
değer, yargıları, İnsanların


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanların Düşüncelerini Okuyabilirsiniz! Ein Merak Ettikleriniz 0 13 Şubat 2012 11:50
İnsanların Göremedikleri dreamy IF Ekstra 0 06 Eylül 2011 14:27
İnsanların yüzlerini okuyun Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 18:58
İnsanların Ortak Mirası YapraK Ödev ve Tezler 0 16 Mart 2010 18:25