IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Temmuz 2005, 12:55   #1
By_CeSseT
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özürü KabuL Etme ..




Özür kabul etme sanatı

Özür dilemek için: Kimileri hediye alır. Kimisi çiçek gönderir. Kimi aracılarla derdini dile getirir. Bazısı bir şey yokmuş gibi yaşamaya devam eder. Ama iki kişinin arasına bir kez bir muz kabuğu düştüyse... Kapı kapandıysa sonra, yağmur başladıysa.... Biri dışanda kaldıysa... Birinin o muza basıp ayağı kaydıysa... Diğeri bunu anlamadıysa... Özür dilemek güç iş değildir ve bir şey eksiltmez insan ömründen. 150 adet kırmızı gülden daha "eder" bir karşılığı vardır içten bir özürün. "Hatalıyım" ya da "değilim, yanlış anladın" girişinin ardından gelen kısa, net ve anlaşılır bir başka kelime: Özür dilerim! Filmi geri almayacaksa da, yolu temizleyecek, kapıyı açacaktır. Ama aslında özür dilemek kadar önemli olan diğer şey o özrü kabul edebilmektir. Nasıl kabul edilir bir özür? Küstah bir edayla, affedici bir havayla, sessizlikle?.. Özür dileyeni ezerek? Küstürerek?..

Sevgililer günü çılgınlığı içinde; istanbul'un her yanı kırmızıya bürünmüşken; "alın, alın, hediye edin, ne olur Allah aşkına bu kaseti, bu kitabı, bu telefonu, bu fincanı, bu mumu hediye edin" diye yalvaran ilanlar arasında bunlar geçti aklımdan... Hediyeler onarmıyor kırılan kalpleri. Bu yüzden satıcıların bu saçma baskılan komik geliyor bana.

"Sevgilinize en güzel hediye, aha bu!" dedikleri de... Neyse... Yani... Hediye mediye alamadıysanız, size hediye veren de yoksa, takmayın kafanıza. Yaklaşık 7 yıldır benimle çalışan bir canım Meryem'im var benim. İki yıl önce eşimin sevgililer günü hazırlıklarından çok etkilenerek, o da kocasına bir gül alıyor. Yanılmıyorsam bir de kazak... Ertesi gün ağlayarak geldi; "Anlamadı bile... Kim çıkarmış bu sevgililer günü adetini? Bak hiç yoktu böyle bir bildiğimiz, mutlu mutlu yaşıyorduk... Sen de bundan sonra böyle yap; böyle bir gün yokmuş gibi yaşayalım yine. Bir şey beklemeyiz, bizden de bir şey beklemezler, oh, mis gibi..."

Bir sonraki günse çamaşır suyunu boca ettiği kovaya bezleri daldırırken; "bir özür diledi, aldı bütün gönlümü. Patates salatası yaptım, eltimgile gittik..." Hediye mediye palavra bir yerden sonra... Var mı kırılan bir kalbi hakkıyla tamir edebileniniz? Ya da güçlü bir tamirci bileğiniz?... Özür dileyebilen bir dil, özür kabul eden bir kalp?...

iclâl AYDIN

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etme, kabul, ozuru, Özürü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan 5 dolar özürü! yaSmin Google 0 23 Nisan 2014 11:31
Apple'ın özürü cezayı yedi! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Kasım 2012 17:59