IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ocak 2015, 22:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gönül Ferman Dinlemiyor




Gönül ve Ferman birbirlerini çok sevmektedirler, hem de tam otuz senedir. Kızları Hayal ve oğulları Ali ile birlikte yaşadıkları mahallenin en sevilen ailelerinden biridirler. Yine aynı mahallede işlettikleri meyhanelerinde misafirleri gibi ağırladıkları müşterileri, tüm dostlarına kucak açtıkları evlerinde kahkahaları eksik olmaz. Hayal’in uzun süredir işsiz oluşu, Ali’nin haylazlıkları da olmasa hayat adeta mükemmel akmaktadır onlar için, ta ki otuzuncu evlilik yıldönümlerine kadar.


Mahalleli ile birlikte kutlamaya hazırlandıkları bu özel gün onlara hiç beklemedikleri bir sürpriz hazırlar. Ferman’ın en yakın dostu Kemal’i bulan eski arkadaşları Mike, yanında on altı yaşında iki çocuk getirir ve daha da önemlisi onların Ferman’ın çocukları olduğunu söyler. Ferman’ın yıllar önce çok sarhoş olduğu gecede yaptığı hata şimdi ete kemiğe bürünmüş karşısında durmaktadır. Mike’ın kız kardeşi, çocukların annesi Jane üç yıl önce kaybolmuştur. Mike, kardeşini bulabilmek umuduyla bir dedektif tutmuştur ve şimdi bulunan ipuçlarını değerlendirmek üzere İngiltere’ye gitmesi gerekmektedir. Ferman’a düşen şey çocuklara yani Tommy ve Suzy’ye sahip çıkmaktır.

Ferman, yaşadığı şokun da etkisiyle çocuklara nasıl davranacağını bilemez. Bunca yıldır çapkınlık yapan arkadaşı Kemal’i hep uyaran o olmuştur. Kemal ve karısı Ayten arasında hep arabuluculuk yapmıştır ama şimdi nasıl davranacağını bilememektedir. Tek bildiği şey Gönül’ün böyle bir ihanete asla göz yummayacağıdır. Üstelik kayın validesi Adalet’i de haklı çıkartmaktadır şimdi. Hiçbir zaman evliliklerini onaylamayan, her fırsatta damadını iğneleyen Adalet’in aslında asıl derdi Ferman’ın babası, gençlik aşkı Selami’dir. Ancak bunu asla ifade etmez.

Ferman, tek bir geceyi daha mutlu geçirmek adına Gönül’e bir şey söylemez. Ayten ve Kemal, çocuklara evlerini açarlar. Daha sonra bir çare düşünecek, Gönül’e yavaş yavaş açacaklardır bu konuyu. Jane’den iyi bir haber çıkması durumunda işi daha da kolaylaşacaktır. Ancak babaları tarafından istenmediğini düşünen Tommy ve Suzy’nin Ferman’a yardım etmeye hiç niyetleri yoktur.

Gönül ve Ferman için artık ayrılık çanları çalmaya başlar. Bu durum en çok yıllardır Gönül’ü platonik bir aşkla seven Sezai’nin işine gelir. Mahallenin kebapçısı, meyhanenin mal sahibi, inatçı ve içten pazarlıklı bir adam olan Sezai nihayet kendisi için bir umut olduğuna inanır ve Gönül’ün kalbini kazanabilmek için Ferman’a savaş açar. Sezai’nin kız kardeşi Handan ise Ferman’ı kanatları altına alacaktır.

Bu durumdan en çok etkilenen çocuklar olur elbette. Hayal ve Ali’nin mutlu yuvaları yıkılmıştır. Tommy ve Suzy ise hiç tanımadıkları bir ülkede kendilerine yabancı bir babanın yanında kalmanın sıkıntılarını yaşarlar.

Gönül her ne kadar Ferman’a kırgın olsa da çocukların sorunları ikiliyi tekrar tekrar bir araya getirir. Ali’nin özel hayatındaki sorunlar okula yansır. Bir süre sonra okulu bırakıp internet cafelere takılan Ali hiç bilmediği bir dünyada bulur kendini. Hayal ise sosyeteye kabul edilme derdinde olan zengin bir ailenin oğluna âşık olur. Ancak aile bu aşka saygı duymak niyetinde değildir.

Hikâyemizde aşk da sınanır, sadakat de, sevgi de, saygı da… Gönül, Ferman dinlemez, kimi zaman aşka düşer kimi zaman kaçar aşktan… Ama en önemlisi onları sımsıkı saran o sıcacık mahallede dertler, yüzlerde küçücük bir tebessüme dönüşüverir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dinlemiyor, ferman, gönül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gönül Ferman Dinlemiyor - Menekşe Gülbeyaz Elysian Kitap Tanıtımları 0 24 Kasım 2014 10:22
Çocuğum Laf Dinlemiyor Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:54
Çocuğum Hiç Söz Dinlemiyor! Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 1 30 Ekim 2012 16:55