IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2020, 18:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursluluk sınavı 2020 ne zaman? MEB ile Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru şartları nelerdir?




İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takviminde ilköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2020 sınav tarihleri araştırılmaya başlandı. Sınav için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler başvuru tarihlerini ve şartlarını merak ediyor. İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır. Peki 2020 Bursluluk sınavı ne zaman? MEB ile Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru şartları nelerdir?

İOKBS olarak da bilinen Bursluluk sınav tarihleri MEB'in resmi sitesinde sorgulanmaya başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11' inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlan Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavları için geri sayım sürüyor. Sınava katılım gösterecek olan öğrenciler başvuru tarihlerini ve şartlarını araştırmaya başladı. Sınavda soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Peki Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk sınavı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

2020 İOKBS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bursluluk sınav başvuruları henüz belli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığı 2020 bursluluk sınav başvuruları hakkında detaylı bilgi gelince haberimize eklenecektir.


BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2020/İOKBS 25 Nisan 2020'de yapılacak.


SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır:

Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu ile okutulur.

İOKBS'de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjan için yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır.

BURSLULUK SINAVI NEDİR? KİMLER KATILABİLİR?


Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır. Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bursluluk sınavı 2020, meb ile bursluluk sınavı (iokbs) başvuru şartları nelerdir?, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖSYM sınav takvimi: 2020 YKS, LGS, YDS, ALES, DGS ve KPSS sınavı ve başvuruları ne zaman, hangi tarihte? Beatrice Sınavlar ve Hazırlık 0 16 Ocak 2020 18:43
İdea Koleji Bursluluk Sınavı Bursa enesk001 Sınavlar ve Hazırlık 0 21 Aralık 2018 16:57
Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı | MEB İOKBS sonuçları 2018 Hesna Sınavlar ve Hazırlık 0 20 Temmuz 2018 10:51
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 28 Mayıs'ta NarÇiçeği Sınavlar ve Hazırlık 0 10 Mart 2016 13:10
Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yapıldı Alovepoem Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2008 12:59