IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2008, 13:53   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyazperdede ilk 10'u Türkler kaptı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye’deki sinema solanları 2008’de, yerli ve yabancı toplam 257 filmi ağırladı. Türk filmleri ise Hollywood başta olmak üzere yabancı rakiplerini geride bırakarak, gişede ilk 10’u kimseye bırakmadı.

Türkiye’deki sinema solanları 2008’de, yerli ve yabancı toplam 257 filmi ağırladı. Türk filmleri Hollywood başta olmak üzere yabancı rakiplerini geride bırakarak, gişede ilk 10’u kimseye bırakmadı.

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, ANKA’ya yaptığı açıklamada 2008’in Ocak ayından, 15 Aralık’a kadar olan süreçte, yerli ve yabancı olmak üzere toplam 257 sinema filminin vizyon gördüğünü belirtti. Bu filmlerin 50’ye yakının Türk filmi olduğunu hatırlatan Çelik, Türk sinemasının 2008’de “altın yılınıö yaşadığını söyledi. Bu rakamın on yılların en yüksek rakamı olduğunu vurgulayan Çelik, “Film üretim sayısında ciddi bir artış var. Kalite ve nitelik açısından da Türk sinemasında çıta her gün biraz daha yükseliyor. Artık sıkça yurt dışında festivaller, yarışma ve özel tanıtım etkinliklerine davet ediliyoruz diye konuştu.

2008’de vizyona giren filmler arasında yine en çok izleyici sayısı yakalayan filmlerin Türk filmleri olduğunu ifade eden Çelik, en fazla seyirci yakalayan filmler sıralamasında ilk 10’un tamamına Türk filmlerinin yerleştiğini kaydetti.

Çelik ilk 10 listesinin başında milyonları bulan seyirciye ulaşan Recep İvedik’in, ikinci sırada Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı ve başrolde olduğu AROG’un, üçüncü sırada ise Çağan Irmak’ın “Issız Adamö adlı filminin yer aldığını kaydetti. İlk 10’da yer alan diğer Türk filmleri ise sırasıyla şöyle:

“Osmanlı Cumhuriyeti, Muro, Mustafa, 120, Maskeli Beşler Kıbrıs’ta, Çılgın Dershane Kampta, OÇocukları.

-AVRUPA MERAK EDİYOR
Çelik, Avrupa ve ABD ülkelerinin Türk sinemasını yakından izlediklerini belirterek, “bu başarınınö devamının getirebilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Çelik, “Avrupa ve ABD Türk sineması böyle bir seviyeye nasıl geldi merak ediyorlar. Devletin destek politikasını, Türk izleyici profilini merak ediyorlar. Bunun için biraz daha dışa yönelik, uluslar arası izleyici kitlelerini de hedefleyen projelere imza atmak gerek. Bu sayede ortak yapımların önü açılırö dedi.

-30 ÜLKEDE TÜRK FİLMLERİ HAFTASI
Türk filmlerinin dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen “Türk Filmleri Haftasıö etkinliğiyle ülke sınırları dışında da dolaştığını kaydeden Çelik şunları dedi:“Ocak ayının sonunda Türkmenistan’da Türk Filmleri haftası yapılacak. Üstelik biz bu ülkelere artık filmleri, Rusça değil kendi dillerinde dublajlayıp gönderiyoruz.

Yine 2009’da Brezilya ve Arjantin’de Türk Filmleri Haftası yapılacak. Şubat ayının sonunda da Dubai, Abudabi ve Bahreyn’de yapılacak. Bu zaman kadar 12 ülkede yapıldı. Haziran’a kadar 17 ülkede daha yapılacakö diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10u, beyazperdede, ilk, kapti, kaptı, turkler, türkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süper Ajan K9 beyazperdede Collettivo Kültür ve Sanat 0 26 Eylül 2008 01:23