IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2009, 17:37   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Almancı' imajına darbe




Almancı! Tiyatro ve Film Festivali'nde, misafir işçilerinin çocukları ve torunları olan sanatçılar, göç sonrası' dönemin hikâyelerini sunacak.

İstanbul - Berlin kardeş şehir ilişkisinin 20. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek Beyond Belonging III Almancı! Tiyatro ve Film Festivali bugün başlıyor. Daha önce Berlin'de düzenlenen ve üçüncü ayağı 20 Haziran'a kadar İstanbul'da gerçekleşecek festival boyunca, Almanya'ya 50 yıl önce göç etmiş insanlardan sonra gelen kuşakların yarattığı filmler gösterilecek, tiyatro oyunları sahnelenecek ve müzik performansları sergilenecek.

Festivalin konseptini hazırlayan isimlerden biri olan küratör Tunçay Kulaoğlu, festivalin adının birçok şeyi anlattığını belirtiyor. Türkiye'den Almanya'ya iş göçü sonrası Türkiye'de bir 'Almancı' klişesinin oluştuğunu belirten Kulaoğlu, özellikle Yönetmen Fatih Akın'ın ve onun kuşağının elde ettiği uluslararası başarıların dikkat çektiğini vurgula*****: "Hâlbuki bu insanlar göçten 50 yıl sonra çok farklı bir yere geldiler. Festival içindeki Karşı Resimler isimli film etkinliğimizde, Almanya'da yaşayan ve özellikle son 15 yılda öne çıkan Türk yönetmenlerin filmlerinden bir seçki sunulacak. Bu filmleri izleyenler 'Almancı' imajının yanlış olduğunu görecekler," diyor.

Yönetmen Fatih Akın'ın kişisel bir filmi olan Geri Dönmeyi Unuttuk adlı belgeseliyle açılacak Karşı Resimler etkinliklerinde, festival boyunca gösterilecek filmlerin yönetmenlerinin ve oyuncularının katıldığı söyleşiler de yer alacak.

Festivaldeki tiyatro gösterileriyle ilgili de bilgi veren Kulaoğlu, 2008 yılında Berlin'de Ballhaus Naunynstra adlı bir tiyatro açıldığını ve daha önce Almanya ve İsviçre'de sahnelenen oyunlardaki hikâyeleri festival aracılığıyla Türkiye'ye taşımayı hedeflediklerini söylüyor.

Oyunlarda Alman tiyatro sanatında henüz aktarılmayan göç sonrası öykülerin anlatıldığını belirten Kulaoğlu, "Bu tür yapıtlar normal sanat yelpazesinde göç başlığıyla değerlendiriliyor ama biz bunlara 'göç sonrası' hikâyeleri demeyi tercih ediyoruz. Çok kültürlü bir toplumun parçası haline gelmiş insanların, üstelik Türkiye'de de pek bilinmeyen hikâyeleri bunlar," diyor.

Festivalin bu akşam Ghetto'da gerçkleşecek açılış partisinde yönetmen Fatih Akın da DJ'lik yapacak

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
almanci, almancı, darbe, imajina, imajına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saran'dan avşar'ın yeni imajına ilginç yorum! yoSun Haber Arşivi 0 08 Kasım 2010 16:03
Emekliye darbe üstüne darbe.. Lucifer Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 20:14