IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2009, 17:33   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gönül sohbet ister seks bahane




Dövüş Kulubü'nün yazarının bir diğer kitabından sinemaya uyarlanan Tıkanma bir seks müptelasının ya da kendini böyle tanımlamakla avunan, ipini koyvermiş bir adamın günlüğü şeklinde.

10 yıl önceki Dövüş Kulubü'nde, bir kadınla ilişki kurmayı dahi ancak bastırılmış 'öteki' benliğiyle becerecek denli zayıf düşmüş günümüz erkeğinin travmasını izlemiştik. Şizofrenisiyle kolkola yaşayan erkeğin süngüsünü düşüren esas mesele, Amerikan kapitalizminin zorba tüketiciliğine ve içgüdüleri törpüleyen medeniyet canavarına bağlandığından anarşi de elzemdi. Yeni milenyum öncesi kıyamet beklentisine yani 'yeni bir başlangıca' hizmeten bir finans merkezini patlatan 'erkek' neticede kadını ve ipleri yeniden eline alıyordu. Yazarın yani Chuck Palahniuk'un bir başka kült kitabından uyarlanan Tıkanma ise bir seks müptelasının günlüğü şeklinde. Daha doğrusu kendini böyle tanımlamakla avunan (kimlik bunalımı!), ipini koyvermiş bir adamın günlüğü. Doğrusu bu rollerin adamı (bkz. 'Çılgın Aklın İtirafları') olarak mükemmel bir sersefillikte gezinen aktör Sam Rockwell gayet isabetli olmuş. Erkek çocuğu refleksinden ziyade güdük bırakılmışlığın sefaletiyle dolaşan adam olarak harika. Şeytani cinsel dürtülerin aslında tanrıyla akraba olduğu ana fikrini ehlileştirerek hatırlatan film, gayet dağınık bölüm ve espriler halinde akarken yer yer komik. Lakin film cinsel tabulara karşı anarşist bir tavır takınıyormuş kisvesi altında dön dolaş selameti 'seviniz seviliniz' deyişini tekrarlıyor. Başka neler yuttuğunu izleyenlere bırakırsak filme adını veren 'tıkanma' metaforu gayet açık. Lüks restoranlarda boğazına lokma kaçmış numarası yaparak kendini kurtaran kişiye sağlandığı işe yararlık duygusunu sömürdüğünü iddia etse de belli ki yabancılarlarla olan temasın yaşattığı şevkate muhtaç. Önüne gelenle yatıp kalkarak hayatta tatmin arayan bir adamın esasen yokluğunu hissettiği şey nedir sorusuna film, 'anne sevgisi' yanıtını veriyor. Anne de anne ama; hafıza kaybından müzdarip anne Angelica Huston, keyfiyetten çocuğunu ihmal eden kadın benzeri (bkz. 'Grifters') bir rolde döktürüyor. Neticede ise ya böyle şahanelikleriyle başedilemeyen anneler veya aptal sarışın striptizciler ama illa da aklı kayık olunca şevkatine doyum olmayan kadınlar işte. Tevekkeli adamcağız ancak kadına teslim olunca hidayete erebiliyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bahane, gonul, gönül, ister, seks, sohbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Radyo Yayını Kick Ister bota entegre edin ister addon olarak kullanın. Sessiz mIRC Scripting Hazır Kodlar 15 17 Şubat 2021 23:25
Gönül ne kahve ister, ne kahvehane AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 20:19