IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2009, 05:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Deli Deli Olma' Antalya'da gala




Murat Saraçoğlu'nun yönettiği filmin Antalya Kültür Merkezi'ndeki gösterimine seyirciler büyük ilgi gösterdi. 93 harbi sonrasında çarın Rusya'da yaşamasını istemediği Malakan kavmi ile Kars'a göçe zorlanan Mişka'nın (Tarık Akan) ve onu köyde istemeyen köyün huysuz ihtiyarı Popuç'un (Şerif Sezer) geçmişlerini sorgulamalarını konu alan filmin ardından söyleşi düzenlendi.
Yönetmen Murat Saraçoğlu, senaryoyu ilk okuduğunda öyküyü çok karikatürize bulduğunu, ancak filmin büyük bölümünün çekildiği Eşmeyazı köyüne gittiğinde kaygılarının kaybolduğunu söyledi.
Anadolu'nun çok farklı kültürleri barındırdığını vurgulayan Saraçoğlu, farklı renklerin birarada yaşamasının zenginlik olduğunu kaydetti.
Filmin eksi 25 derecede 5 haftada çekildiğini dile getiren Saraçoğlu, daha önce bölgede film çeken Tarık Akan ve Şerif Sezen'in çekimler sırasında kendilerine çok yardımcı olduklarını dile getirdi.
Saraçoğlu, teknik ekipmanların belli bir ısının atında çalışmaması nedeniyle zaman zaman zorluklar yaşadıklarını vurguladı.
Tiyarto kökenli oyuncu Levent Tülek de filmin çok kalabalık bir ekiple çekildiğini ve Tarık Akan'ın oyunculara büyük katkı sağladığını ifade ederek, ''Tarık ağabey belki bana kızabilir ama oradaki köylülere yaptığı yardımları gözlerimle gördüm. Onun yaptıklarının binde birini magazinsel figürler yapsaydı kıyamet kopardı. Evet biraz huysuzdur ama onunla çalışmak çok keyifli'' dedi.
Şerif Sezer, kendi yaşındaki sanatçılar için artık rol yazılmadığını, senaryoların genç oyuncular üzerine kurulduğunu belirterek, ''Benim yaşımda bir insan için kaçırılmayacak kadar güzel bir senaryoydu'' diye konuştu.
Filmde annesi Şerif Sezer'in gençliğini canlandıran genç oyuncu Deniz Arna da daha önce de annesinin gençliğini oynadığını ifade ederek, ''Herhalde annemin gençliğini oynamaktan emekli olacağım'' dedi.
Senaryoyu ilk olarak evinde tek başına okuduğunu, çok beğendiğini ve ağladığını dile getiren Arna, böyle bir senaryoda annesinin gençliğini canlandırmanın kendisi için çok iyi bir deneyim olduğunu kaydetti.
AA
haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antalyada, deli, gala, olma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık