IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2010, 15:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi’nde ödüller sahiplerini buldu




29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “KÖPRÜDE BULUŞMALAR”


Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen
prüde Buluşmalar Platformu, Avrupa ve Türkiye’den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirip yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunun yapılması için olanaklar yaratmaya devam etti.


Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, 12 Nisan Pazartesi gününden itibaren devam eden “Köprüde Buluşmalar Platformu”nda bu yıl Senaryo Atölyesi, Türkiye-Almanya Ortak Yapım Görüşmeleri, Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi ve uluslararası fonlar, atölyelerin tanıtımlarının yapıldığı ve ortak yapım-dağıtım konularının konuşulduğu seminerler gerçekleştirildi.


Avrupa’dan ve Türkiye’den sinemacıların büyük ilgi gösterdiği Köprüde Buluşmalar Platformu, bu yıl Eurimages, Greenhouse, Media International, Medienboard ve ZDF, ARTE gibi kurumların temsilcilerini bir araya getirdi. Eurimages Genel Sekreteri Roberto Olla, Eurimages Başkan Yardımcısı Mehmet Demirhan, Berlinale Avrupa Film Marketi Direktörü Beki Probst, CNC Uluslararası İlişkiler Direktörü Frédéric Bereyziat, Israil Film Fonu Genel Sekreteri Katriel Schory, Irlanda Film Fonu Direktörü Simon Perry, Medienboard Berlin Brandenburg Direktörü Kirsten Niehuss ve birçok ödüllü filmin yapımcısı Karl Baumgartner gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen seminerler büyük ilgi gördü.


Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi’nde Ödüller Sahiplerini Buldu


Uluslararası İstanbul Film Festivali’ndeki “Köprüde Buluşmalar” seminerleri kapsamında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi’ne ilgi büyük oldu. Toplam 65 başvurunun yapıldığı atölyeye seçici kurul üyeleri yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Sevil Demirci, Fransa’dan yapım danışmanı Isabelle Fauvel, yapımcı ve festival yöneticisi Ahmet Boyacıoğlu, yapımcı Yamaç Okur ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’dan oluşan danışma kurulunun seçtiği 14 proje katıldı. Proje sahipleri, iki gün süren atölyede ARTE, Eurimages, Torino Film Lab, Crossroads, Cinelink, Cinemart, Holland Film Lab, İsrail Film Fonu, İrlanda Film Kurulu, Fortissimo Films, Sofya Film Festivali temsilcileri ve Avrupalı yapımcılardan oluşan 12 kişilik jüri ile görüştüler.


Görüşmeler sonunda seçilen Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın “Babamın Sesi” ve Emrah Yeksan ile Emrah Serbes’in “Üst Kattaki Terörist” adlı projelerine ödülleri, 15 Nisan Perşembe akşamı ARTE’nin ev sahipliğinde İstanbul Modern’de düzenlenen resepsiyon sırasında takdim edildi. İlke Yeşilçay ve Gülçin Hatıhan’ın “Kavin” adlı projesi ise jüri üyelerince övgüye değer bulundu.


“Babamın Sesi” adlı projeleriyle Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’a T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000 USD değerinde para ödülünün yanı sıra bu yıl ilk defa Melodika tarafından verilmeye başlanan 25.000 TL değerinde Post Prodüksiyon Destek Ödülü takdim edildi.


Son dönemde, Issız Adam, Recep İvedik 1-2-3, Beş Vakit, Güz Sancısı, Kıskanmak, Üç Maymun, Kolpaçino, Cosmos, İki Dil Bir Bavul dâhil olmak üzere otuzdan fazla uzun metrajlı filmin sesli çekim/stüdyo çalışmalarını gerçekleştirmiş olan Melodika, bu yıldan itibaren prüde Buluşmalar Platformu kapsamında vereceği Post Prodüksiyon Destek Ödülü ile sektöre katılmak isteyen yeteneklere destek olmayı amaçlıyor.


Emrah Yeksan ile Emrah Serbes, “Üst Kattaki Terörist” adlı projeleriyle Fransız film endüstrisinin belkemiğini oluşturan Ulusal Fransız Sinema Merkezi (CNC) tarafından verilen 10.000 Avro değerinde para ödülünü kazandı.


Seçilen projelere ödüllerini, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanı Nejat Gökçe, CNC Uluslararası İlişkiler Direktörü Frédéric Bereyziat ve Melodika ortakları Taylan ve Didem Oğuz takdim etti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
atölyesi’nde, atölyesi’nde, buldu, film, geliştirme, metrajlı, projesi, sahiplerini, uzun, ödüller


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bağımsız Film Ödülleri Sahiplerini Buldu Sihir Kültür ve Sanat 0 02 Aralık 2011 09:23
64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ler sahiplerini buldu Aria Sinema Dünyası 1 30 Mayıs 2011 15:48
Altın Portakal'da İlk Ödüller Sahiplerini Buldu Kralice Sinema Dünyası 0 11 Ekim 2008 11:43