IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2010, 15:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyük Oyun





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yönetmen : Atıl İnaç
Senaryo : Atıl İnaç, Avni Özgürel
Yapımcı: Ayfer Özgürel, Avni Özgürel
Müzik : Tuluğ Tırpan
Tür : Dram
Yapım : Türkiye 2009 120 dakika (Renkli)
Oyuncular (ilk 5): Selim Bayraktar, Rana Cabbar, Serdal Genç, Serkan Genç, Suzan Genç

Konu :
ABD'nin Irak'ı işgal sürecinde direnişçileri yakalamak için operasyon yapan askerlerin bastığı köyde bütün ailesini kaybeden Cennet, hayatta bir başına kalmıştır. Yaşamı boyunca köyünün dışına adım atmamış bu genç kız, çaresizliğin dayattığı cesaretle Kerkük'te berber olarak çalışan ağabeyi Azim'i bulmak için yola çıkar. Ama kerkük'e vardığında ağabeyinin de bir patlamada yaralandığını ve Türkiye'deki bir hastaneye götürüldüğünü öğrenir. Ağabeyine ulaşmak için Türkiye'ye gitmeye karar veren Cennet yaşadığı ağır tramvanın ve kaybedecek bir şeyinin kalmamasının yarattığı kayıtsızlıkla çıktığı zorlu yolculukta güç bulduğu tek dayanağı öfkesidir.. Terör ve şiddetin hakimiyetinde olan dağlık Irak-Türkiye sınırını kaçakçı grubu ile geçmeyi deneyen Cennet tecavüze uğrar ve intiharı dener.. İslamcı bir örgütün elemanları tarafından kurtarılan genç kız bu kişilerle birlikte geçtiği Türkiye'de ağabeyini bulma ümitlerinin tükendiği noktada farklı ve geri dönüşü olmayan bir yola girecektir.


Yönetmenin Görüşü :
Kaybedecek hiç birşeyi kalmamış insan dünyanın en tehlikeli silahıdır. Tutunacak bir umudu kalmayanlar uygun şartlar ve ortam denk geldiğinde sessizce yok olmaktansa, kendisiyle birlikte başkalarını da felakete götürebilecek gözü karalıktadır. Gücün birikimi ve kontrolü için insanlığın başlangıcından beri başvurduğu bir silahtır ümitsizlik. Birilerinin kaybedecek birşeylerinin olmaması, başka birilerinin hayal bile edilemeyecek kadar büyük güçlere sahip olması anlamına geliyor. O sebeple güce ulaşmak isteyen bir tarafın en tehlikeli düşmanı aynı zamanda en yakın dostudur. Çünkü o düşman işaret edilerek, ordular kurulacak ve savaşlar yapılacaktır. O düşman sayesinde gücü büyüyecek, haklılık ve önem kazanacaktır. Tarih boyunca insanın oynaya geldiği en büyük ve en saçma oyundur. Güçlü olabilmek için düşmanlar yaratmak.

İnsanları bir başkasının etrafına toplayan, özgürlüklerinden ve sahip olduklarından vazgeçmelerini sağlayan korku. Korkunun başdöndürücü gücüne başvurarak inşaa edilmiştir bütün medeniyetler. Bizden olmayan, “başkalarının” bizim hayatımız üzerinde oluşturdukları tehdite yüzümüzü dönerek, kolkola girmişizdir yanımızdakilere.


Yapım Notları :
Yönetmenliğini Atıl İnaç, yapımcılığını Ayfer Özgürel ve Avni Özgürel’in gerçekleştirdiği “BÜYÜK OYUN” isimli sinema filminin çekimleri Kasım ayının başında Irak’ ta başladı.

Ailesini Irak’ta Amerikan baskınında kaybetmiş Cennet adlı Türkmen bir kızın Türkiye'ye kaçmak için Türkiye - Irak sınır dağlarında yaşadıkları ve savruluşunun hikayesi… Senaryosu Avni Özgürel Ve Atıl İnaç tarafından yazıldı. Proje Kültür Bakanlığı Yapım Desteği fonunun katkıları ile gerçekleştiriliyor.

Cennet’in Telafer’den Türkiye’ye uzanan zorlu yolculuğunun Irak bölümü Erbil ve Musul yakınlarında çekildi. Irak çekimlerini tamamlayan ekip ardından çekimlere Urfa ve Adıyaman’da zorlu doğa şartlarıyla mücadele ederek devam etti. Aralık sonunda çekimleri tamamlanan yapımın çekimlerinin son iki durağı Malatya ve İstanbul oldu.

2009 yılı içerisinde gösterime girmesi planlanan “Büyük Oyun“ filminde oyuncu seçiminde arapça ve diğer etnik dillerinin konuşulabilmesi kriteriyle yoğun deneme çekimleri gerçekleştirildi. Bu kriterlerin ardından seçilen ve ilk kez bir sinema filmi için kamera karşısına geçen Suzan Genç’in yanısıra, televizyon dizilerinden tanıdığımız oyuncular Serdal Genç ve Serkan Genç, 2008 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmış olan Selen Uçer, Avusturya’da oyunculuk kariyerine devam eden Haktan Pak, Antalya Devlet Tiyatrosunda calismalarina devam eden Kuzey Irak’lı Türkmen oyuncu Selim Bayraktar ve sinema dünyasının tecrübeli ismi Rana Cabbar’ı izleyeceğiz.

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Eylül 2010, 15:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Büyük Oyun




Mükerrer Konu Başlığı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
büyük, oyun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınırımızda büyük oyun oynanıyor Seth Haber Arşivi 0 26 Ekim 2014 11:01
Cep telefonunda büyük oyun yaSmin Cep Telefonlar 0 28 Kasım 2013 20:31
Üç büyük oyun yüz seans PassioN Kültür ve Sanat 0 02 Mayıs 2012 21:31
Akdeniz'de Büyük Oyun .! LeyLa Haber Arşivi 0 20 Eylül 2011 10:53
google'a Büyük Bir Oyun! Spy Arama Motorları Haberleri 1 14 Ağustos 2010 13:44