IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2010, 22:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oyuncu olabilmek için çok savaş verdim




Oyunculuk sınavında son ikiye kalmasına rağmen Türk olduğu için Yale Üniversitesi'ne kabul edilmeyen Serkan Altunorak: Oyunculuk savaş işi... Bu mesleği yapıyorsan, dünyanın her yerinde aynı savaşı verirsin

DOT'un ve TV dizilerinin başarılı oyuncularından Serkan Altunorak, bugünlerde yeni projelerin hazırlığı içinde... En son 'Melekler Korusun' adlı dizide yer alan oyuncu, kendisine gelen sinema projelerini değerlendiriyor. 34 yaşındaki Altunorak hayallerini, yeni projelerini ve gelgitlerle dolu oyunculuk macerasını Elle dergisine anlattı.

♦ Çocukken "Ne olmak istiyorsun?" diye soruyorlardı. Olacağım şeye tam olarak karar vermemiştim ama ne olmayacağımı çok iyi biliyordum. Doktor, öğretmen ya da avukat olmak istemiyordum. Sonra yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Büyüdükçe fark ettim ki; birilerine bir şeyleri anlatma derdim vardı.

AİLEM TEPKİ GÖSTERDİ
♦ Bu yola girişim 10 yaşında dublajla başladı. Oyuncuların, yapımcıların arasına girdim, onların arasında büyüdüm. Ama ailem ilk başta çok tereddütlüydü.

♦ Konservatuvara girdim. Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'ni kazandım. Okurken New York'un en ünlü drama, müzik ve dans okulu olan Juilliard'ın dört aylık yaz kursuna başvurdum. Bu benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Kurs oldukça pahalıydı. Ama ben kararlıydım. Kabul edildim ve eğitimime başladım. Öğretmenlerin ilgisini çekmiştim. Sonra Türkiye'ye dönüp Hacettepe'den mezun oldum. Ardından çantamı sırtıma alıp tekrar Amerika'ya gittim.

TÜRKÜM DİYE ALMADILAR
♦ Bu kez yaz kursuyla yetinmeyip daha uzun süre orada kalma niyetindeydim. Yale Üniversitesi'ne başvurdum. Oyunculuk denemelerinde 3 bin 500 kişi arasından son ikiye kaldım. Ama Türk olduğum için beni almadılar. Nihayetinde DePaul Üniversitesi Tiyatro Okulu'na kabul edildim.

♦ Fakat 11 Eylül olayları ve ardından ekonomik kriz patladı. Her ne kadar babamdan para istemeyip ayakkabıcıda çalışarak geçimimi sağlasam da, babamın yaşadığı mali kriz bütün planlarımı değiştirdi. Birinci sınıfa kaydımı dondurup Türkiye'ye döndüm.

DOT'A KATILDIM
♦ ABD'deki okula devam edebilmek için Kültür Bakanlığı'na durumumu anlattım. Bu okula kabul edilen ilk ve tek Türk olduğumu söyleyip burs başvurusunda bulundum. Bana "Bizim alanımıza girmiyorsun" dediler. O anda ABD defterini kapattım.

♦ Amerika'dan dönünce de buradaki savaşım başladı. Oyunculuk zaten savaş işi... Eğer bu işi yapıyorsan dünyanın her yerinde aynı savaşı verirsin. DOT Tiyatrosu'nun sınav açtığını duydum ve 'Kürklü Merkür' oyununa kabul edildim. O günden beri DOT'tayım. DOT'un kurucularından Murat Daltaban bana "Biliyorum Serkan, aidiyet problemin var. Ama bize ait ol" dedi. Onun bu sözü çok benimsediğim bir felsefe haline geldi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cübbeli Parayı talebe diye verdim fuhuş için değil PassioN Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2012 20:16