IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2011, 02:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SAHNEDEN ÇIK! - 22-23 Ekim 2011




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yazan: Metin Akdemir - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - 10 16th, 2011 | [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
22-23 Ekim 2011
SAHNEDEN ÇIK!

GalataPerform tarafından altı yıldır düzenlenen ve sanatseverlerden ilgi gören “Görünürlük Projesi” bu sene, önceki senelerden farklı olarak odağına “sahneden çık” kavramını yerleştiriyor. Farklı disiplinlerden sanatçıların Galata ve bölgesinde sahne olmayan mekânlarda sergileyeceği yapıtlarıyla renkli bir festival sunmayı hedefleyen Görünürlük 7′nin çalışmaları başladı.

Eylül ayı boyunca oluşturulacak atölyelerde farklı disiplinlerden sanatçılar bir araya gelerek bölgede bulunan eski ve kullanılmayan Eski Hamursuz Fırını, dükkânlar, Galata bölgesinde keşfe açık farklı mekânlara göre işler üretecekler.
Etkinlik günü, Zürafa Sokak’tan sinagoglara Mevlevihane’ye, kasabına bakkalına, sanatçılarına, sokağına kadar özel bir bölge olan Galata’nın her yerinde ayrı bir sürprizle karşılaşmak mümkün olacak.

Sahnesizlik üzerine şikâyet etmek yerine her yeri sahne haline getiren bu özel festival seyredenleri klasik festivallerden apayrı, bambaşka bir deneyime çağırıyor.
Bu sene ön plana çıkan etkinlikler arasında;

Edebiyatçılar Oyun Yazıyor!
Projenin ve GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni, oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan tarafından gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasında günümüz edebiyatının genç isimleri, tiyatrocular ve tiyatroyla karşılaşacaklar ve bunun sonucunda Galata bölgesindeki farklı mekânlara yönelik kısa oyunlar yazacaklar. Yazar, yönetmen, oyuncu ve mekanlar arasındaki süreç Eylül ayındaki atölyeleri belirleyecek ve sonuç da bu karşılaşmanın ve etkileşimin sonucu olacak.

GalataPerform Genç!
GalataPerform Genç yazarlar, Ceren Ercan’ın yönettiği yeni performanslarıyla seyirciyle buluşacak. Ekip bu sene sürpriz bir konser performansı tasarlıyor. Bireysel ve kolektif metin parçalarının iç içe geçtiği bu performans, sahneye alkollü çıktığı Belgrad konserinde yaşadığı tecrübenin kısa bir süre sonrasında aramızdan ayrılan Amy Winehouse‘a ithaf edilmiştir.

Oyun Yazarlarına Açık Alan:
Geçtiğimiz yıl Görünürlük Projesi kapsamında, Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi dramaturgu Ceren Ercan’ın düzenlediği atölyeler sonucunda ortaya çıkan 6 yeni yazarın kısa oyunları, Mark Levitas’ın yönetmenliğiyle Galata’nın sokaklarında ve farklı mekânlarında gerçekleştirilen “6 Mekân 6 Yazar” performansını ortaya çıkmıştı. Bu yıl da Görünürlük Projesi kapsamında aynı yazarlık atölyesi yeni bir performansa imza atıyor. Aralarına yeni isimlerin de katıldığı yazar ekibi tek bir mekân için ortak bir metin yazacaklar ve iç içe geçen bir kurguyla oyun, seyirciyle buluşacak.

Eski Hamursuz Fırını’nda Farklı Disiplinler bir Arada!
Bu seneki önemli Görünürlük mekânlarından biri de bölgedeki Eski Hamursuz Fırını. Farklı disiplinlerden gelen sanatçıların mekânın özelliğine, tarihine gönderme yaparak ya da mekândan esinlenerek ortaya koyacakları çalışmalar birbirlerinden bağımsız ve iç içe izlenebilecek. 22 ve 23 Ekim tarihlerinde 14.00-21.00 arasında görülebilecek sabit işlerin yanı sıra 16.00 ve 19.00 saatlerinde arka arkaya üç performans izlenebilecek.

Üç Edebiyatçı: Müldür, Torunoğlu ve Erdoğuş
Lale Müldür, ölüm ve etrafındakilere dair bir performans için Kaan Karacehennem ve Serkan Seksek’le buluşacak.
Harbiye’de pembe bir köşkte yaşayan travestiler ve onların dışında ama bir o kadar içindeki Zeliha… Sibel Torunoğlu’nun kült romanı “Travesti Pinokyo” Sadi Güran ve Boysan Yakar tarafından sahneye uyarlanacak.
“Kolpa” ve “Yok Olma Kılavuzu” romanlarıyla edebiyat dünyasına giriş yapan Ece Erdoğuş’un mekândan esinlenerek yazdığı metin oyuncu Ayşe Selen tarafından yorumlanacak.

Sinema ve tiyatro buluşması
Sinema yazarı Yeşim Tabak ve tiyatro eleştirmeni Zeynep Aksoy sinema tarihindeki ünlü birkaç sahneden oluşturdukları ve geçtiğimiz aylarda sahneledikleri “Paul Leger Show”dan sonra “Out for a walk” ile Hamursuz’da. Korku filmlerindeki fetişlerle masal sembollerinin iç içe geçtiği performansta oyuncu Gökçe Yiğitel önceden kaydedilmiş sesler ve görüntülerle şimdiki zaman arasında gidip gelecek.

Hamursuz’un odalarında, duvarlarında
Geçtiğimiz sezonda “Yala Ama Yutma”, “Yakındoğu’da İhanet” gibi sahne işleriyle gündeme gelen disiplinlerarası topluluk “biriken” Hamursuz’daki bir odada ------yerleştirme gerçekleştirecek. “What’s Love Got To Do With It?” adlı işleri Tina Turner’ın şarkısına ve klibine gönderme yapıyor. “Kamyon arkası” aşk sözleri arasına yerleştirilmiş iki ----- aşkın ve ilişkilerin her haliyle “arada kalmışlığına” vurgu yapıyor.

FULLiKTiDAR’ı birkaç zamandır internet üzerinden bizimle paylaştığı fotoğraflar ve -----larla tanıyoruz. İktidar olma-olamama hallerini ironik bir dille ele alan ikili fotoğraf yerleştirmeleri “İttifak” ve lüzumsuz olup olmadığına ziyaretçilerin karar vereceği bir neon yerleştirmeyle Hamursuz’da olacak.
Kanaviçe, goblen, sabah programları ve internetin bize dayatılan dili… Serkan Çalışkan ve Duygu Sabancılar “müge” adlı çalışmalarında izleyicileri kanallarını değiştiremeyecekleri bir televizyon ve sürekli bize ne yapmanız gerektiğini söyleyen Google’ın yarattığı paranoyayla baş başa bırakıyorlar.

Solo performanslar
Görünürlük Projesi’ni takip edenlerin geçen sene Galata Meydanı’nda izledikleri Kâinat Güzeli bu sene Hamursuz’da. “Fistül” adını verdiği performansıyla Kongo’daki bitmeyen savaşı ve bu savaşın bedelini en ağır ödeyen kadınları konu ediniyor.

“Dar’ül Love”, “Kafası Karışık Kontrtenor” işleriyle tanınan Harun Ateş, sinagogdan arta kalan yanmış, çürümüş bir orgun yanı başında “yalnızlık” üzerine şarkılar söyleyecek.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2011, 2223, cik, ekim, sahneden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahneden secdeye birinci... YapraK Kültür ve Sanat 0 18 Eylül 2009 03:23