IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Bab

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2011, 21:33   #1
Çevrimdışı
Bab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevmek Zamanı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Halil ; Sen dostlukların, aşkların kolay mı kurulduğunu, kolay mı sürdürüldüğünü sanıyorsun? Resminle..ilk karşılaşmamızı dün gibi hatırlarım. Elbiselerim eskiydi, kirliydim, sakallarım uzamıştı. Birden bana iyilikle, sevgiyle bakan bir yüz gördüm. İnanamadım..İkinci kez zorlukla baktım resmine. Gene iyilik, gene sevgi vardı gözlerinde. Nihayet DEĞİŞMEZİ bulmuştum. Resmin benim içime bakıyordu. Benim kendimi görüyordu..Bana hep dostlukla, iyilikle, sevgiyle baktı.

Meral ; Benim bakışlarımda da sevgi var. Ben de senin kendini görüyorum. Resmimin yerine ben seveceğim seni. ARTIK BEN VARIM.

Adı önce Tutku olarak düşünülen filmde Büyükada..Yağmurlu bir sonbahar günü deniz kenarındaki tenha lokantada Öğle Rakılarını içen Mustafa ve Halil. Genç olanı (Halil) bir süre sonra oradan ayrılıp arabasız (umarız hâlâ öyledir) sokaklarda yürüyor. Bir eve girer. Üst katta, duvarında güzel bir genç kızın, Meralin, hatırı sayılır büyüklükteki resminin bulunduğu oda..Perdeleri açtıktan sonra (ve filmin sonuna kadar) resme öyle bir bakar ki..Eve girerken, bahçe kapısını kullanmayıp duvardan atlaması dışında her şey evindeymiş hissini veriyor. Yemek sonrasının geçikmiş keyif sigarasını yakıp, yakındaki bir makaralı teybi çalıştırınca Nihavent Saz Semaisi (Neyzen Tevfik) odayı doldurur. Oturduğu koltukta, nihayet, resimle baş başadır.
Tam da o gün, evin sahibi Meral, kız arkadaşlarıyla güzel bir hafta sonu geçirmek için Adaya gelmiş. Eve girip müzik sesini duyunca ne olduğuna bakmak için yukarı çıkar. Önce durumu tam olarak anlayamaz. Bakışları Halil ile kendi resmi arasında gidip gelir.
Halil ; Hırsız değilim.
Meral ; Buraya ne zamandan beri geliyorsun?
Halil ; Bir seneden beri her gün geliyorum.
Meral ; Peki, ne yapıyorsun burada?
Halil ; …
Meral ; Gitmek mi istiyorsun?
Halil ; Evet.
Meral ; Bir şey daha soracağım. Kimsin, ne iş yapıyorsun?
Halil ; Boyacıyım. Evlerin iç süslemelerini yaparım. Şu yukarda Ahmet Beylerin köşkünde çalışıyorum. Geçen sene de bu eve boya yapmıştık.
Birkaç gün sonra Mustafanın söyledikleri Peki, şimdi ne olacak? Oraya rahat rahat gidemezsin artık. Senin, kendi fotoğrafına aşık olduğunu anladı değil mi?

Az rastlanan bu durumdan etkilenen Meral, delikanlıyı her görmeye gidişinde Halil Resmin ile aramdaki bir durum seni ilgilendirmez. Ben senin resmine aşığım, Resmin sen değilsin ki. Resmin benim dünyama ait bir şey..Benimle resminin arasına girme gibi sözlerle ondan uzak durur. Ama, 40lı yıllarda söylendiği gibi diş macunu, bir kez tüpten çıkmıştı ve (sonraki yılların teknolojisi ile bir miktar mümkün olsa da) geri koymak çok zordu. Genç kız o koskoca resmi Halile verir ve sonraki bir gün İstanbula döner. Mustafa hep Meralden yanadır Madem ki şimdi o senin kendisine (resmine) aşık olduğunu biliyor ve de bu sevgiyi seninle paylaşmak istiyor o halde onunla bölüşmeye mecbursun. Halil her ne kadar Ona ait olmayan bir şeyi onunla nasıl paylaşırım? Aşkım yalnız bana, kendime ait bir şey diye dirense de sonunda Merali arıyor.
Genç kızla evlenmek için yanıp tutuşan Başarın yaklaşımı ise biraz farklı ; (Abdurrahman Palay’ın sesi ile) Sen Ada’daki olayın tesirinde kalmışsın. Resme aşık olmak iyi numara..Çocuk olma Meral, sen öyle birini sevemezsin..Bak, birkaç gün beraber olalım, unutur gidersin o adamı.
Maslaktaki Atış Poligonu ; Başarın, kıskançlıkla, adamlarına Halili kıyasıya dövdürmesi ; Meral ; Meralin babası. Tüm bu hızlı olayların sonunda, Halil Sana aşık olarak kalmak istiyorum diyerek genç kızdan tekrar uzaklaşır. (‘Resim’ yerine ‘sen’ diyebildi sonunda.)
Bir süre sonra Mustafa, gazeteden Meralin evleneceğini okuduğunda Halilde bir şeyler değişmeye başlıyor. Önceleri Merale Ben resmine aşığım. Ölünceye kadar onu seveceğim demişken şimdi resim yetmemeye başlar.
Filmin sonuna doğru onu, çok güzel manzaralı bir gölde kürek çekerken görüyoruz. Kayıkta, ayrıca, Meralin o büyük fotoğrafı ve gelinlik giymiş bir manken var. 1959 model bir Chevrolet gelir. Nikâhtan kaçıp ona gelen Meral yavaşça kayığa biner. (Genç kızın sudaki yansıması öylesine güzel ki, delikanlı şimdi de resim yerine bu görüntüye tutulabilir diye düşündük.) Önce, Halilin bir zamanlar vazgeçemediği resmi, sonra, mankeni suya bırakır. Artık yalnızca ikisi..ama bir de Başar var. Elinde ise atış poligonundakinden farklı olan ve biraz sonra iki sevgiliyi cansız bırakacak bir tüfek, dürbünlü bir tüfek.

Tüm bu acılara karşın, Belgrat Ormanı, göl ve siyah beyaz görüntüler ne kadar güzel.

__________________
Ayrıcalığa alıştıysanız eşitlik zulüm gelir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sevmek, zamanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevmek...Karşılık Beklemeden, Bıkmadan, Usanmadan, Delice Sevmek... PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 18 Kasım 2011 12:16
sevmek Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Ocak 2011 03:44
Seni Sevmek Diye. . . . Seni sevmek diye buna derim ben Sensiz sabahlara ermek Gülmek Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Ekim 2010 17:03
Sevmek Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Mart 2010 02:30
Sevmek... SimHa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Mayıs 2008 01:04