IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2013, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk kez Filmekimi’nde




İKSV 12. kez düzenlediği Filmekimi bugün başlıyor. Kim Ki-duk, Coen Kardeşler ya da Jim Jarmousch’un son filmlerini vizyona girmeden izleyebilirsiniz.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) Vodafone FreeZone sponsorluğunda düzenlediği Filmekimi’nde bu yıl 40’a yakın film var. Sadece İstanbul’da da değil. 28-30 Eylül Bursa, 4-6 Ekim İzmir, 11-13 Ekim Trabzon-Ankara ve 25-27 Ekim’de Gaziantep-Diyarbakır’a da uğranacak.
Programda dikkat çeken filmlerden ilki ‘Geçmiş/The Past’. Geçen yıl Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin bu son filmi, prömiyerini de Cannes’da yaptı. Bir aileyi mercek altına alan Farhadi, bu filmle birlikte ilk kez ülkesi dışında çekim yapmış oldu. Duygusal gerilimi eksik olmayan, sürükleyici diyaloglarıyla hem ilginç hem de çetrefil bir aile dramı izleyeceğiniz filmde Berenice Bejo’ya Un Prophet’e Tahar Rahim eşlik ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İKİ GENÇ KIZIN AŞKI

Bu yıl ödül alan bir diğer filmse ‘Mavi En Sıcak Renktir/Blue Is The Warmest Colour’. Abdellatif Kechiche’in filmi, Cannes’da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Palmiye’yi aldı. Cinselliğe çekincesiz yaklaşımı ve gerçekçiliğiyle sansür ve sanat tartışmalarına yol açan film, iki genç kızın birliktelikleriyle yaşamı ve aşkı sorguluyor.
Yine Cannes’da ilk gösterimi yapılan ‘Sadece Aşklar Hayatta Kalır/Only Lovers Left Alive’ ise Jim Jarmusch’a ait. Film, Detroit-Tanca şehirleri arasında sadece
gece saatlerinde geçiyor. Jarmusch’tan beklendiği üzere fetişlerle dolu bu çağdaş romantik dram, yüzyıllardır birlikte olan Adem ve Havva adında bir vampir çifti izliyor. Filmin oyuncu kadrosu da en az öyküsü kadar ilgi çekici: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Anton Yelchin.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SANSÜR TARTIŞMALARI YARATMIŞTI


Ülkesi Kore’de sansür tartışmaları yaratan ve zar zor gösterim izni alan ‘Moebius’ filmini Kim Ki-duk yönetti. Venedik’in ardından ilk kez Filmekimi’nde izlenebilecek film, bir ailenin parçalanmasını cinsel istekler üzerinden ele alıyor.
Coen Kardeşler’in yeni filmi ‘Sen Şarkılarını Söyle/Inside Llewyn Davis’ de vizyondan önce festivalde izlenebilecekler arasında. Bu yılki Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü alan film, Oscar Isaac’ın canlandırdığı genç bir şarkıcının 1961 yılında New York’ta folk müzik dünyasında ayakta kalabilme mücadelesini anlatıyor. 1950’lerin ‘folk dirilişi’nden ilham alan filmde şarkıları oyuncular Oscar Isaac, Carey Mulligan ve Justin Timberlake seslendiriyor.

Biletler, Atlas ve Beyoğlu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gişeleri ve Biletix’te...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
filmekimi’nde, kez, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Filmekimi'ne büyük ilgi Collettivo Kültür ve Sanat 0 06 Ekim 2008 00:38
filmekimi’yle sinema şöleni Angel Kültür ve Sanat 0 23 Eylül 2008 10:24