IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2008, 10:57   #1
Çevrimdışı
Kan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sinemanın En İyi 10 Tetikçisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Jean Reno ve Nathalie Portman'ın başrollerini paylaştığı 1994 yapımı 'Leon' adlı film en iyi on tetikçi sıralamasının üstlerinde yer alıyor.
__________________________________________________ ____________________

Sinema seyircileri Çakal’dan Nikita’ya kadar uzanan bir listedeki tehlikeli katilleri beyazperdede izlemeyi çok sevdi.

Belki de sinemada izlemeyi en çok sevdiğimiz meslek bu değil. Ama özellikle yeni komedi-macera filmi ‘In Bruges’in kahramanları Ray (Colin Farrell) ve Ken’i (Brendan Gleeson) izledikten sonra anladık ki ‘tetikçileri’ seyretmeyi iyice benimsemişiz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Quentin Tarantino'nun çektiği Kill Bill serisinde başrolde oynayan Uma Thurman, filmde sporculuk yetenekleriyle silahların gücünü birleştirmişti. (Fotoğraf: IMD
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O filmde kahramanlarımız kendi işlerine bakmak üzere yola çıkmışlar ve Belçika’nın Bruges şehrinde saklanmaktadırlar. Bira içerler, espriler yaparlar, kadınlarla tanışırlar.. ve sonra asıl tetikçi Harry (Ralph Fiennes) meydana çıkar. Gene de biz sinema seyircileri olarak “Bu kadar çok tetikçi bir filmde ne arıyor yahu?” diye sormayız. Çünkü onları sevmişizdir. Ölümcül otoritelerine ve ihtişamlarına bayılırız. Sergiledikleri güç ve karizma bizi etkiler.

İşte sinema tarihinden en iyi 10 tetikçi:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tom Cruise'un seri katil Vincent adıyla başrolde oynadığı Colletaral adlı film 2004 yılında ciddi bir gişe hasılatı sağlamıştı. (Fotoğraf: IMD
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İşte sinema tarihinden en iyi 10 tetikçi:

1. PHILIP RAVEN (Alan Ladd) – Kiralık Silah (1942)

Alan Ladd’in ufak tefek rollerden sıyrılıp da starlığa yükselmesi bu filmle oldu. Neden? Çünkü bir tetikçiyi canlandırmıştı. Graham Greene’nin romanındaki asıl Raven karakteri, erkekleri öldürdüğü kadar kadınları da dövmekten ve öldürmekten de çekinmiyordu. Ama o zamanki etik kurallarına göre film stüdyosu çekimler sırasında bu karakteri daha ‘insancıllaştırma’ yoluna gitti. Böylece ölümcül tetikçimizin kedileri ne kadar sevdiğini, çocukken teyzesinden yediği dayakları falan filme kattılar ve biz de bu kahramanı sevmiş olduk.

2. LEON (Jean Reno) – Leon (1994)

Öldürmekle geçen yıllar ve gizemli bir yalnızlık, Leon karakterini bize tanımlar. New York’ta bunalımlı bir katil, içine kapanık. Okuma-yazması bile yok. En iyi arkadaşı saksıdaki çiçeğidir ve 12 yaşındaki yetim kız Matilda (Natalie Portman) ile yolları kesişecektir. Gene de kurbanlarını en kesin ve ölümcül yöntemlerle halletmekten geri kalmayacak, gerekirse tavandan ters asılmış vaziyette bile tabancalarını ateşlemesini bilecektir. Filmin içinde pedofil mesajları da farkederiz ama ‘kalbi olan duygusal bir katil’ imajı bizi gene de kendine çeker.

3. JEF COSTELLO (Alain Delon) – Samuray (1967)

Delon’un canladırdığı Costello karakteri standartlaşmıştır. Evcil kuşuyla tek başına yaşar ve kendini Bushido Kitabında anlatılan öğretilere adamıştır. Öldürme oranı pek de yüksek sayılmaz. Filmin başlangıcındaki cinayetten sonra filmin büyük çoğunluğu Costello’nun kaçışıyla ilgilidir.
Geniş kenarlı fötr şapkası ve trençkotuyla Fransız şıklığını sergileyen bu karakter o kadar etkiliyeciydi ki yıllar sonra Amerikan versiyonu ‘Ghost Dog’ (Hayalet Köpek) filmi de çekildi.


4. ÇAKAL (Edward Fox) – The Day of the Jackal (1973)

Fransa cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’ün etrafında dolaşacak kadar aristokrat bir çizgi sergileyen ‘tetikçi’ imajını Edward Fox’la tanıdık ve bu imajın ‘centilmenlik’ kategorisinde karakterimize epey puan kazandırdığı çok açık. Fox’un canlandırdığı Çakal sahte pasaport üstadı olup özel tüfeğiyle iki yüz metreden bir karpuzu patlatabilmekteydi.
Filmin sonunda başarısızlığa uğrayacağını önceden biliyor olmamızın önemi yok. Filmi seyrederken ‘adamın bu işi başarmasını’ can-ı gönülden istemekteyiz ki filmin ve karakterin başarısı açısından asıl önemli noktanın bu olduğunu söyleyebiliriz.

5. NIKITA (Anne Parillaud) – Nikita (1990)

Post-punk dönemde ve sonrasında bizi etkileyecek olan kadın tetikçi figürü Nikita, Luc Besson’un elinden çıkma, adeta totemleşmiş bir karakter. Çılgın bakışlı bir eroinman olarak filme başlangıç yapan bu karakter, ilerleyen sekanslarda seksi bir ölüm makinasına dönüşecektir. O gidip kurbanlarını öldürürken ise erkek arkadaşı Marco (Jean-Hugues Anglade) banyonun dışında çokça sızlanıp duran bir karakter olarak karşımıza çıkar.
Nikita karakterinden esinlenen pek çok kadın tetikçi ve silahşör çıktı sonradan. Onları da Tomb Raider, Resident Evil, The Long Kiss Goodnight, Underworld, ve Aeon Flux gibi filmlerde, hatta televizyon dizilerinde izledik.


6. BEATRIX KIDDO (Uma Thurman) – Kill Bill (2003)

Quentin Tarantino’nun Uma Thurman’a olan tutkusu ve Bruce Lee’ye olan hayranlığının bir bileşkesidir bu karakter. O kadar ki Bruce Lee’nin ‘Ölüm Oyunu’ filmindeki sarı kostümü bile aynen Thurman’a giydirilmiştir. Kill Bill filmleri ve Uma Thurman artık KÜLT karakterler oldular. İlerleyen yıllarda bu karakterden ve bu filmlerden etkilenen çok sayıda film izleyeceğimiz kesin.

7. GHOST DOG (Forest Whitaker) The Way of The Samurai (1999)

Binalara görünmeden girip çıkmak bu karakterin en belirleyici özelliğiydi. Zaten bu yüzden ona ‘hayalet köpek’ deniyordu. Samuray kitabından okuduğu öğretiler ve işini yaparken bu öğretilere uyması, çatı katında güvercinlerle dostluk kurması, hatta Haiti göçmeni Fransızca konuşan, dondurma satıcısı arkadaşıyla yaptığı anlamsız konuşmalar... Bir mafya hesaplaşmasında kişisel çıkarların birbirine girdiği bir durumda, onurunu ve kendine saygısını korumaya çalışan bir katil. Filmin finalinde adamımız kendine yaraşan bir asaletle ölmeyi seçecektir.

8. ANTON CHIGURH (Javier Bardem) No Country for Old Men (2007)

Tamam, saçı berbattı ve yüzü de hiç sempatik değil. ‘Friendo’ kelimesini bize tanıtmış olması da pek yeterli olmayabilir. Ama Cormac McCarthy’nin romanından Coen kardeşlerin bulup çıkardığı bu katil, kendi tarzındaki en rahatsız edici karakter olarak hafızalarımıza yerleşti. Bu psikopat karakterin herhangi bir öfke veya pişmanlık duymaksızın cinayet işlemesinde bizi etkilyen bir şey var. “Bir para atışında en fazla ne kadar kaybettin?” sorusu yeterince kışkırtıcı değil mi?

9. VINCENT (Tom Cruise) Collateral (2004)

Ağaran saçlarına rağmen giydiği ışıltılı takım elbisesi ve her ana çabucak uyan ve anlık felsefesini geliştiren bir karakter. Rehin aldığı talihsiz bir taksi şoförüyle (Jamie Foxx) Los Angeles’ta dolaşarak cinayetler işleyen bu tetikçi son derece yüksek bir görev duygusu ile hareket ediyordu. Caz müziğine düşkündü. Ürkütücü bir şekilde çevreye uyum sağlayabiliyordu. Son anına kadar ölümcül ama öldükten sonra bile farkedilmez olabilen bu tip kendi janrında saygıyı kesinlikle hakediyor.

10. JEFFREY (Choe Yun-Fat) The Killer (1989)

İnce ve şair ruhlu bir katil gerektiğinde silahını en etkili şekilde kullanır. Kız arkadaşını yanlışlıkla kör ettikten sonraki amacı ise kornea nakli için gerekli parayı kazanabilmektir. Bu uğurda bütün Hong Kong mafyasını vurup indirecek ama asla tutuklanmayacaktır. Film boyunca en fazla kurşun harcayan tetikçi de bu olsa gerek.



__________________
Ben anlattikca insanlar resmimi cizer, konustukca ozumu anlar, tanidikca da ozur dilerler..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iyi, sinemanin, sinemanın, tetikcisi, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabancı’nın tetikçisi Atina’da yakalandı AngeL Haber Arşivi 0 12 Şubat 2014 14:56
Musa Anter'in Tetikçisi Diyarbakır'da Thetis Haber Arşivi 0 29 Haziran 2012 16:55
Susurluk'un tetikçisi yakalandı! Lucifer Haber Arşivi 0 15 Nisan 2010 15:44
Hizbullah tetikçisi öğretmen ve arkadaşına müebbet VaLerKa Haber Arşivi 0 10 Aralık 2007 11:22