IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2014, 21:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı




Tedavi gördüğü hastanede 2 gün önce 73 yaşında vefat eden "Bizimkiler" dizisindeki "Davut Usta" rolüyle hazıfalarda yer eden Türk tiyatrosunun tanınmış ismi Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Uluergüven için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) düzenlendi. Uluergüven'in tabutu, sahnede hazırlanan çiçeklerle donatılmış platforma konuldu. Tabutun yanına da sanatçının fotoğrafı yerleştirildi.


Törende, eşi Türkan ve oğlu Emre Uluergüven taziyeleri kabul etti. Törene, Uluergüven'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Emre Uluergüven, babasının çeşitli rollerde oynadığını belirterek, şunları söyledi:

"Çok iyi bir baba oldu. Arkadaşlarım hep, 'Evde de sert mi?' diye sorardı ama hiç sert olduğunu görmedim. Hastalığında dahi tiyatro için sürekli düşünüyordu. Bana sürekli tekst çıkarırdı. 'Yataktasın, hastasın. Önce kalk. Sağlığın düzelsin. Konuşuruz' derdik. 'Hayır. Kalkacağım zaten. Hazırla sen' derdi. Her zaman tiyatro yaptı. Bir yıl öncesine kadar hala sahneye çıkıyordu. Son yılı hastalıklarla geçti. Felç oldu. Düzelirken bu oldu. Yanına gidiyorduk. Bazen tanıyordu, bazen tanımıyordu. Bir ümit vardı ama kaybettik. Dizileri ve filmleriyle her zaman hatırlanacaktır."

"Hiçbir zaman babasının nüfuzunu kullanmadı"

Oyuncu Zihni Göktay, Uluergüven ile 50 yıllık dostlukları bulunduğunu ve Ankara'da aynı tiyatroda profesyonel olarak çalıştıklarını anlattı.

Göktay, "50 yıldır kendisine 'ağabey' diye hitap ettim. Ankara'da aynı evde kalmıştık. Hayatın bütün zorluklarına katlanarak tiyatroya devam etti. Kimseye boyun eğmeden, bu mesleğe devam etmeye çalıştı. Tiyatrodan ayrıldıktan sonra sık sık biraraya geldik. Konuştuk. Kendisi bir vali çocuğuydu. Hiç bir zaman babasının nüfuzunu kullandığını görmedik. Makamının arkasına saklanmadan hayatını kazandı" diye konuştu.

"Bu hayattan tertemiz ayrıldı"

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk konuşmasında, hayatın insanları kirlettiğini ancak Uluergüven gibi kimi bazı kişilerin kirlenmeden, bu hayattan tertemiz ayrıldığını söyledi.

Uzun yıllardır tanıdığı Uluergüven'in tiyatro ve sinema oyunlarındaki sert karakterinin tersine, yumuşak, çocuksu, sevecen bir kişiliği olduğunu belirten Öztürk, Uluergüven'in oğlunu kaybettikten sonra büyük acı yaşadığını anımsattı. Öztürk, "Ardından İstabul'dan ayrıldı. Eşinin telefonuyla kendisinin hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Onu buraya getirmek istemiştik ama doktorları izin vermemişti. Herkesin başı sağolsun" dedi.

Selçuk Uluergüven'in cenazesi, duanın ardından Karacahmet'teki Şakirin Camisi'ne götürüldü.

Törende, Uluergüven'in eşi Türkan ve oğlu Emre Uluergüven taziyeleri kabul etti. Törene, Uluergüven'in yakınları, sevenleri ile sanat ve tiyatro camiasından isimler katıldı.

Ergüven için camide öğle vakti cenaze namazı kılındı. Sanatçının cenazesi, alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konularak Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi.

Selçuk Uluergüven'in cenazesi, 2004 yılında 21 yaşındayken tiyatroda geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren tiyatrocu oğlu Eren Uluergüven'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabrinin yanında toprağa verildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
selcuk, son, uğurlandı, uluergüven, yolculuğuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehitler son yolculuğuna uğurlandı Lucifer Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2010 19:55
Beyat son yolculuğuna uğurlandı Collettivo Kültür ve Sanat 1 08 Temmuz 2008 14:05
Püsküllüoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı Kralice Kültür ve Sanat 0 26 Haziran 2008 11:28