IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 15:29   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avengers: Endgame’in Gişe Rekoru Koronavirüs Nedeniyle Uzun Bir Süre Kırılamayabilir




Tüm zamanların en büyük gişe gelirini elde eden Avengers: Endgame’in rekoru, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle uzun bir süre kırılamayabilir.
Avengers serisinin son filmi olan Avengers: Endgame, Marvel filmleri arasında özel bir yere sahip durumda. Avengers hikayesinin farklı bir yere gelmesine neden olan film, aynı zamanda Marvel’ın en büyük gişe başarısını yakaladığı film durumunda.

22 Nisan 2019’da vizyona giren Avengers: Endgame, vizyonda kaldığı süre boyunca toplam 2.7 milyar dolar gişe geliri elde edilmesini sağladı. Endgame, bu gişe geliri ile tüm zamanların en iyi gişe gelirini elde eden James Cameron’ın Avatar’ını tahtından etmişti.

Koronavirüs salgını, Endgame’in rekorunun kırılmasını engelleyebilir

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dünyanın dört bir tarafına yayılan koronavirüs, sinema sektörünü de etkiledi. Birçok ülke, salgının yayılmasını durdurabilmek için sinema salonlarını kapattı. Bazı ülkelerde sinemalar hala açık olmakla beraber kapalı olan sinema salonları filmlerin gişe gelirlerinin düşmesine neden oluyor.

Koronavirüs salgını önlemlerinin önümüzdeki günlerde gevşetilmeye başlaması ile beraber sinemalar da yeniden açılabilir. Ancak sinemaların yeniden açılması, filmlerin kısa sürede yeniden eski gişe rakamlarına ulaşmasını sağlamayabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Öncelikle alınan önlemler nedeniyle kapalı olan sinema salonlarının bir kısmı, salgın sürecinde kapalı olmanın mali yükünü kaldıramayarak batabilir. Diğer taraftan salgın önlemleri önümüzdeki dönemde gevşetilmeye başlansa dahi virüsün yeniden büyük salgın dalgalarına sebep olmaması için sosyal mesafe önlemlerinin 2021’de de devam ettirilebileceği konuşuluyor. Sosyal mesafe önlemleri, sinema salonlarının gösterim başına daha az bilet satmasına neden olabilir.

Azalan salon ve seyirci sayısı, filmlerin gişede elde ettiği gelirlerin de salgın öncesi döneme göre daha düşük olmasına neden olacaktır. Dolayısı ile potansiyeli çok yüksek olan filmler dahi gişede umduğunun altında hasılatlar elde edebilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Film şirketleri, düşen gişe gelirleri nedeniyle bir süre yüksek bütçeli filmlere yanaşmayabilir. Bu da Avengers:Endgame gibi görsel efektleri ile dikkat çeken, yüz milyonlarca dolara çekilen filmlerin bir süre sinema salonlarından uzak kalmasına neden olabilir.

Koronavirüs salgını sonrasında hayatımızda birçok şey eskisi gibi olmayacak ve eskisi gibi olmayacak şeyler arasında -en azından bir süre için- filmlerde yer alacak gibi görünüyor. Sinema sektörünün yaşayacağa büyük değişiklik, Avengers:Endgame’in bir süre daha tüm zamanların en büyük gişe geliri rekorunun kırılmasını engelleyecek.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avengers: endgame’in gişe rekoru koronavirüs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avengers: Endgame Yapımcıları En Zeki Avenger'ı Açıkladı BLueMooN Sinema Dünyası 0 02 Ağustos 2019 11:57
Avengers: Endgame Gişede 2. Sıraya Yerleşti BLueMooN Sinema Dünyası 0 20 Mayıs 2019 09:05
Avengers: Endgame Sır Film Tanıtımları 0 01 Nisan 2019 02:03
Avengers: Endgame'in Fragmanı 289 Milyon Kez İzlendi BLueMooN Sinema Dünyası 0 10 Aralık 2018 09:12
Dünya en uzun süre uykusuz kalma rekoru Amelia Kültür ve Sanat 0 11 Mayıs 2014 22:09