IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 09:32   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Netflix, RTÜK Kararıyla Designated Survivor’ın Bir Bölümünü Kaldırdı




Netflix’in politik gerilim dizisi Designated Survivor’ın 2. sezon 7. Bölümü, RTÜK isteğiyle Netflix Türkiye’den kaldırıldı. Bölüm, genel itibariyle Türkiye’ye odaklanırken, konuları çarpıtarak izleyiciye sunuyordu.
Kısa süre önce RTÜK’ün yetkileri artırılmış ve bununla birlikte internet üzerinde yayın yapan platformları da kontrol etmeye başlamıştı. Ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Netflix’le alakalı bazı açıklamaları bulunan kurum, son olarak ünlü çevrimiçi yayın platformunda yer alan “Designated Survivor” isimli dizinin bir bölümünü kaldırttı.

RTÜK, Netflix’ten Designated Survivor’ın 2. sezon 7. bölümünün yayından kaldırılmasını istedi. Bu karara uyan Netflix ise dizinin bu bölümünü kaldırdı. Şu anda dizinin Family Ties isimli bölümünü izlemek isteyen Netflix kullanıcıları, karşılarında “bu içerik bulunduğunuz bölgede mevcut değildir” uyarısı alıyor. Designated Survivor'ın ilk 2 sezonu Netflix tarafından üretilmemişti. İlk iki sezonu ABC kanalında yayınlanan dizi, 3. sezonuyla Netflix'e geçti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Variety’ye konuşan Netflix sözcüsü, dizinin bu bölümünün Türk yetkililerin isteği doğrultusunda kaldırıldığını söyledi. Bölümün Türkiye dışındaki tüm ülkelerde yayınlanmaya devam edeceklerini belirten sözcü, kararın sadece Türkiye için geçerli olduğunu açıkladı.

Neden yasaklandı?
ABD’de geçen politik bir gerilim dizisi olarak karşımıza çıkan Designated Survivor, birazcık da şansla ABD Başkanı seçilen Tom Kirkman isimli karakteri konu alıyor. RTÜK tarafından kaldırılması istenen bölümde ise Türkiye ile ilgili bölümler yer alıyor.

Family Ties ismiyle yayınlanan bölümde, Fatih Turan adıyla “hayali” ve “zorba” sayılabilecek bir Cumhurbaşkanı karakteri bulunuyor. Ayrıca dizide Türkiye’de darbe yaptığı söylenen ve hala ABD’de yaşayan Nuri Şahin isimli bir profesör yer alıyor. Dizi, bu karakter için “demokratik ve seküler Türkiye için son umut” sözlerini kullanıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Netflix’in bulunduğu ülkelerde, o ülkelerin kurallarına uyma sorumluluğu sebebiyle kaldırmak zorunda kaldığı içerikler var. Netflix Türkiye’de bundan sonra Designated Survivor’ın Family Ties isimli bölümü izlenemeyecek, ancak dizinin diğer bölümleri hala Netflix Türkiye’de bulunuyor.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
netflix, rtük kararıyla designated survivor’ın bir bölümünü kaldırdı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RTÜK'ten Netflix'e teşekkür eiffel65 Haber Arşivi 2 02 Aralık 2019 18:42
RTÜK oy birliği ile kabul etti! ‘Türkiye Netflix’i yasaklayan ilk ülke olabilir’ oMeN Televizyon Dünyası 0 26 Eylül 2018 10:57
RTÜK Kararıyla Evlendiler Thetis Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 17:38
RTÜK, yabancı payında sınırı kaldırdı Coder Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 18:56