IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CyBeR

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2021, 15:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muallim filmine Buenos Aires Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülü




Anadolu'da kendi değerleriyle yüzleşen öğretmen Ali'nin hikayesini anlatan Muallim filmi, Buenos Aires Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülüne layık görüldü.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Muallim, Buenos Aires Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Film' seçildi.

American Golden Picture Uluslararası Film Festivali ile Hamilton New York Uluslararası Film Festivali'nden de ödülle dönen yapımın yönetmen koltuğuna Müslim Şahin otururken, yapımcılığını ise Halit Arabacı üstlendi.

Şahin, uluslararası festivallerden ödül almanın mutluluk verdiğini belirterek, her sinemacının beğenilmeyi ve takdir edilmeyi arzu ettiğini söyledi.

Şahin, festival sürecinin devam ettiğini vurgulayarak, "Başvurduğumuz festivallerden haber bekliyoruz. Yavaş yavaş dönüyorlar. Başvurduğumuz pek çok festivalden kabul aldık. Japonya, Rusya ve Avrupa'daki festivallerde de filmimizin gidişatından çok memnunuz. Bu bizi daha sonra yapacağımız filmler konusunda da cesaretlendiriyor" dedi.

"ÖĞRETMEN ALİ'NİN HİKAYESİNİ ANLATIYOR"

Özellikle uluslararası platformlarda karşılık bekleyen sinemacılar için festivallerin önemine işaret eden Şahin, bir sinema filminin ortaya çıkmasındaki birçok unsuru festivallerin bir araya getirdiğini ifade etti.

Müslim Şahin, Muallim filminin hikayesine de değinerek, şu bilgileri verdi:

"Muallim, 20. yüzyılın başlarında Fransa'da mühendislik eğitimi alan ve İstanbul'a dönen genç bir Osmanlı münevverinin Anadolu'ya muallim olarak sürgün edilmesini anlatıyor. Öğretmen Ali'nin küçük gördüğü insanlarla bir arada yaşamasının üzerine kurulu bir hikaye bu. Tabii Anadolu'da özellikle jön Türklerle alakalı bir ön yargı var. Onlar Anadolu insanı tarafından imparatorluğun içinde bulunduğu durumun sorumlusu olarak görülüyor. Her iki tarafın birbirine karşı ön yargıları var ancak zaman içinde ortak paylarının daha fazla olduğunu görüyorlar. Bu anlamda bugüne bakan bir tarafı da var."

Türkiye'de sinema, ABD'de yönetmenlik eğitim alan Müslim Şahin'in ilk uzun metraj sinema filmi olan Muallim, TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak yapımı olma özelliğini de taşıyor.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
film, sanat, sinema


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler ve jüri üyeleri açıklandı CyBeR Kültür ve Sanat 0 22 Eylül 2021 08:27
9. Boğaziçi Film Festivali'nde bu yıl ilk kez En İyi İlk Film Ödülü verilecek CyBeR Sinema Dünyası 0 20 Eylül 2021 15:40
55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ödüller belli oldu… En iyi film ödülü ‘3 Yüz’e verildi… Sanem Kültür ve Sanat 0 07 Ekim 2018 00:19
22. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak 10 film belirlendi. Sevda Sinema Dünyası 0 06 Şubat 2011 00:09