IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2010, 09:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
D-8 ülkelerinden sivil havacılıkta dev adım




900 milyon nüfusa sahip ve her yıl 200 milyon yolcunun havayolu ile seyahat ettiği D-8 ülkeleri sivil havacılıkta işbirliği için Antalya'da bir araya geldi. Toplantıya katılan havayolu işletmeleri, eğitim ve bakım kuruluşları, havaalanı terminal işletmecileri işbirliği yapmak üzere Ortak Deklarasyon imzaladı.
• D-8 Ülkelerinin yanısıra Ortadoğu ülkelerinin Havacılık Grubu (T-MAG) başkanlığını da yürüten Sivil Havacılık Genel Müdürü DR. Ali ARIDURU "Başkanlığını yaptığımız her iki grup arasında bir işbirliği anlaşması imzalamayı ve böylece Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında gücümüzü daha da arttırmayı hedefliyoruz." dedi.

• Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, D-8 Ülkeleri Havacılık Grubu Başkanlığı'na oy birliği ile yeniden seçildi.

Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu Toplantısı, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 26-27 Kasım 2010 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü ve D-8 Ülkeleri Havacılık Grubu Başkanı Dr. Ali Arıduru, D-Ülkeleri'nde turistik, hac-umre ve ticari sebeplerle seyahat eden yolcu sayısının toplam 200 milyon olduğunu ve bu bölgedeki uçuşların ekonomik değerinin yıllık 185 milyar doları aştığını belirterek yolcu taşımacılığının yanı sıra uçakların bakım, onarımı ve personel eğitiminde işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Toplantının sivil havacılık otoriteleri ve özel sektör arasında işbirliği için uygun bir platformun hazırlanmasına yönelik konularda görüş alışverişine fırsat tanıdığını da belirten Genel Müdür Arıduru, ''Tarihi ve kültürel bağlarımız çok güçlü olan bu bölgenin pazarında Avrupalı taşıyıcılar var. İkili anlaşmalarımızla uçulan nokta sayısını ve sefer artışları yaparak Türk havayolu işletmelerinin bu bölgedeki etkinliğini artırmayı başardık. Bunun yanı sıra bölgede uçak bakım - onarım, eğitim, havaalanı konusunda ciddi bir potansiyel var. Bölgesel işbirliği toplantılarımız ile Türkiye'nin imkanları buraya taşımak ve sektörümüzün bu bölgedeki etkinliği arttırarak ülke ekonomisine önemli kazançlar sağlamayı planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.

D-8 ülkelerinde yeni yatırımlar kapıda…

Toplantıya, D-8 ülkeleri olarak adlandırılan Endonezya, Malezya, İran, Bangladeş, Mısır, Nijerya, Pakistan sivil havacılık yetkililerinin yanı sıra havacılık sektörünün temsilcileri de katıldı.

THY, MNG Technic, Sky Havayolları, Mahan Air, İran Air, Garuda Bakım Merkezi, ICF, IFTC, Sun Express, Dalaman ATM, Turkish Technic, My Technic, Turkish Airlines Training, ISG, TAV olmak üzere sivil havacılık sektöründen 15 kuruluşun sunum gerçekleştirdiği toplantıda, üye ülkelerin özel sektör temsilcileri ile işbirliği imkanları masaya yatırıldı.

Toplantı sonrasında, D-8 ülkelerinin havayolu işletmeleri, eğitim ve bakım organizasyonları ve havaalanı terminal işletmecileri, sivil havacılık otoritelerinin liderliğinde işbirliği yapmak üzere Ortak Deklarasyon imzaladı. Bu kapsamda, D-8 ülkelerinde başta uçak bakım ve eğitim ile havaalanı yapım ve işletimi konuları olmak üzere Türkiye'nin önümüzdeki dönemde bölgedeki etkinliğinin artması planlanıyor.

Ortadoğu ve Uzakdoğu Pazarında Türkiye'nin gücü artıyor.


Toplantı'da ayrıca Türkiye'nin başkanlığını yaptığı diğer bir bölgesel oluşum olan Ortadoğu Havacılık Grubu (T-MAG) ülkeleri ile D-8 ülkeleri arasında da işbirliğinin güçlendirmesi amacıyla bir anlaşma imzalanmasına karar verildi. Türkiye, her iki grup arasında imzalanacak işbirliği anlaşması ile Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında gücünü daha da arttırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin Bölgesi'nde Uçak Bakım ve Eğitim Merkezi olması projesi çerçevesinde SHGM, Akdeniz, Afrika, Asya, Ortadoğu, Karadeniz ve Balkan ülkeleriyle 8 ayrı bölgesel oluşuma öncülük ederek 87 ülke ile çoklu işbirliği anlaşması imzaladı.

Bu çerçevede oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu'nun başkanlığını yürüten SHGM, Antalya'da düzenlenen toplantı ile birlikte bugüne kadar D-8 ülkeleri ile 5 ayrı toplantı düzenledi. Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda da Türkiye'nin Bölgesi'nde Uçak Bakım ve Eğitim Merkezi olması hedefi çerçevesinde uçak bakım ve eğitim alanlarında işbirliğine gidilmesi de kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca havaalanı hizmetleri, hava navigasyon sistemleri hizmetleri, hava taşımacılığı ve sivil havacılığın diğer alanlarında işbirliği ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

ARIDURU, D-8 Ülkeleri Havacılık Grubu Başkanlığı'na yeniden seçildi…

Toplantıda konuşma yapan D- 8 ülkeleri Sivil Havacılık Grubu Genel Sekreteri Widi Pratikto da bölge ülkeleri arasında sivil havacılığın geliştirilmesine yönelik önemli olanaklar bulunduğunu söyledi.

2008 yılında D-8'in Havacılık Grubu başkanlığına seçilen Dr. Ali Arıduru'nun görevini başarıyla sürdürdüğünü ve katkılarının büyük olduğunu dile getiren Pratikto, Genel Müdür Arıduru'nun başkanlığa yeniden seçilmesinin işbirliğinin daha da güçlenmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

2010 yılı sonunda başkanlığı sona erecek olan Genel Müdür Ali Arıduru, toplantı çerçevesinde yapılan başkanlık seçiminde tüm üye ülkeler tarafından aday gösterilerek başkanlığa yeniden seçildi. D-8 Havacılık Grubu'nun 2 yıl süren dönem başkanlığı çerçevesinde Genel Müdür Arıduru, 2012 yılına kadar bu görevi yürütecek.

Uluslar arası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ile de D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu arasında bir anlaşma yapılması konusunda görüş birliği sağlanan toplantıda, diğer uluslararası havacılık organizasyonları ve grupları ile ikili havacılık anlaşmaları imzalanması için D-8 Havacılık Grubu Başkanın yetkilendirilmesi için Komisyona başvurulması konusu görüşüldü. Ayrıca Mısır Sivil Havacılık Otoritesi ile D-8 altında Sivil Havacılık Çalışma Grubu oluşturulmasına yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havaalanı terminal işletmeciliği, yer hizmetleri, ATM ve güvenlik konularında eğitim sağlanması amacıyla D-8 üyesi her ülkenin 5 kişilik grup oluşturulması konusunda mutabakata varılan toplantıda bir sonraki toplantının 2011 Nisan veya Mayıs ayları içerisinde Mısır'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
d8, dev, sivil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye ve Pakistan arasında Havacılıkta önemli adım Chelt Sivil havacılık 0 04 Mayıs 2011 11:34
Sivil Havacılıkta SMS dönemi başlıyor Chelt Havacılık Haberleri 0 07 Şubat 2011 01:28
Sivil Havacılıkta SMS dönemi başlıyor Chelt Sivil havacılık 0 05 Şubat 2011 10:11
Balkan Ülkeleri Sivil Havacılıkta Ortak Bir Geçmişten Stratejik Ortaklığa İlerliyor Chelt Havacılık Haberleri 0 31 Ekim 2010 09:07