IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2010, 11:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yer Hizmetleri sektöründe büyük sıçrama




Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sivil havacılığın tüm yönleri ile sürdürülebilir büyümesini sağlamak amacıyla yapılan düzenleme ve denetleme çalışmalarına paralel olarak yer hizmetleri sektörü atağa geçti.

Artan uçak ve yolcu trafiğine paralel olarak ülkemizdeki tüm havaalanlarında yer hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar sonunda yer hizmetleri verilen havaalanı sayısı 44'e ulaştı.

2002 yılında A Grubu Çalışma Ruhsatı ile hizmet veren yer hizmetleri kuruluşlarının sayısı 4'e yükseldi. SHGM'nin verdiği A, B ve C grubu çalışma ruhsatı ile faaliyet gösteren yer hizmetleri kuruluşları, ramp, yolcu trafik, ulaşım, ikram servis hizmeti, gözetim ve yönetim gibi yer hizmet türlerinde Türkiye'de uçuş gerçekleştirilen 46 havaalanının 44'ünde hizmet veriyor.

Yer hizmetleri kuruluşlarının gerek ulusal mevzuat kapsamında gerekse uluslararası kural ve standartlara uygun hizmet vermelerinin sağlaması amacıyla SHGM tarafından yapılan denetimler 2010 yılında en üst seviyeye ulaştı.

Yer hizmetleri kuruluşlarına hizmet türü bazında 2007 yılında 243, 2008 yılında 381, 2009 yılında da 420 denetim gerçekleştiren SHGM, bu yılsonunda 430 denetim sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Yer hizmetlerindeki kalite, uluslararası başarıları beraberinde getiriyor…

Yer hizmetleri sektörünün uluslararası kural ve standartlara uygun hizmet vermesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yasal düzenlemeler ve denetimler, yer hizmetleri sektörüne büyümeyi ve hizmet kalitesini beraberinde getirdi.

İlk yapılan denetlemelerde SHGM'nin birçok eksik tespit ettiği yer hizmetleri kuruluşlarının daha sonraki denetlemelerinde eksikliklerini hızla giderdiği görüldü.

Bazı havaalanlarında yapılan denetimlerden sonra hizmet standartlarında büyük ilerleme kaydeden yer hizmetleri kuruluşları, uluslararası alanda önemli başarılara da imza atmaya başladı.

Türk sivil havacılığına bir ödül de ülkemizde uzun yıllardır A grubu çalışma ruhsatıyla yer hizmetleri veren Çelebi'den geldi. Çelebi Hava Servisi, 29 Kasım-2 Aralık 2010 tarihleri arasında Viyana´da gerçekleştirilen Ground Handling International Konferansı (GHI)'nda Orta Doğu & Afrika coğrafi kategorisinde "Apron Emniyeti Ödülü'ne (Ramp Safety Award)" layık görüldü.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
büyük, hizmetleri, sektöründe, sıçrama, yer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uykuda Sıçrama Liaaa Sağlık Köşesi 0 16 Mart 2012 12:26
Balık için küçük, evrim için büyük bir sıçrama! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 08 Ekim 2011 19:44