IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2012, 14:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı, 35 Afrika ülkesini İzmir'de buluşturacak




Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın katılımı ile 29 Mayıs – 2 Haziran 2012 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek.

Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki sivil havacılık ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa, 10'un üzerinde ülkeden Bakan düzeyinde olmak kaydıyla, 35 Afrika ülkesinin sivil havacılık ve ulaştırma üst düzey yetkilerinin katılması bekleniyor.

Türkiye ve Afrika arasındaki mevcut uçuş ağına yeni noktalar eklenmesi ve var olan noktalara daha fazla uçuş gerçekleştirilebilmesi amacıyla görüşmelerin yapılacağı konferans çerçevesinde, Bakan Binali Yıldırım'ın Afrikalı Bakanlar ile Hava Ulaşım Anlaşması imzalaması ve 15 ülke ile de ilk defa yeni Hava Ulaştırma Anlaşması yapılması planlanmaktadır.

Türk sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu ilave uçuş noktası ve frekans artışlarına yönelik mevcut anlaşmaların revize edilmesine yönelik müzakerelerin de yapılacağı toplantıda ayrıca, Afrika ülkeleri de kendi aralarında da ikili havacılık anlaşmalarına yönelik müzakerelerde bulunacaklardır.

Türk sivil havacılık sektörünün 4 ana unsursu olan; Havayolları, Bakım / Eğitim Merkezleri, Uçuş Eğitim / Simülatör Merkezleri ile Terminal İşletmeleri / Yer Hizmetleri kuruluşlarından 50'nin üzerinde üst düzey yetkililerinin de katılacağı konferansta, havacılık sektöründeki işletmelerimizin yabancı heyetlerle bir araya gelerek işbirliği imkanlarını geliştirmesi de planlanmıştır.


Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında hava ulaşım altyapısının geliştirilmesi, bakım, eğitim imkânlarının arttırılması, hava ulaşım bağlantılarının genişletilmesi ve bu bağlamda fiziksel altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye ve Afrika arasında iş ortaklıkları kurulmasına imkan sağlayacak olan konferansın, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) destek sağladığı konferans sonucunda; ikili görüşmeler sonucu yapılacak anlaşmalara ilave olarak, katılım sağlayan Afrika'daki 35 ülke ile Türkiye arasındaki sivil havacılık ilişkilerini içeren bir Sonuç Bildirgesi yayınlanacaktır.

Konferans, Afrikalı konukların İstanbul'da THY Teknik tesisleri ile IFTC'de yapacakları teknik gezilerle 2 Haziran 2012 tarihinde sonuçlanacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
35, afrika, buluşturacak, havacılık, izmirde, konferansı, sivil, türkiyeafrika, ülkesini, İzmirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ICAO Başkanı, Dünya Sivil Havacılık Günü Dolayısı ile Türkiye'ye Geliyor Chelt Sivil havacılık 0 02 Aralık 2011 19:03
Türkiye'den 9 Afrika ülkesine 3 milyon 500 bin dolar yardım Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:50
Erdoğan: Afrika üzüldüğünde Türkiye de üzülür Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 02:30