22 Mart 2009, 17:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şeytan Sosu Şeytan Sosu Şeytan Sosu - (6 Su Bardağı) Gerekli Malzemeler : 1 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Arpacık Soğanı (ince doğranmış) 1 Kahve Kaşığı Kekik 1/4 Defne Yaprağı 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 1/4 Su Bardağı İspanyol Sosu 1 Kahve Kaşığı Kırmızıbiber 1 Çorba Kaşığı M Hazırlanışı: Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç, balık yada etle servis edilir. Şarap, sirke, arpacık soğanı, kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz. Karışımı orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi biraz kısıp 15 dakika daha, sos 1/3 ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz. İspanyol sosunu ekleyip, ağır ateşte 5 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı temiz bir tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos kabına boşaltınız. Kırmızıbiberi ve maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra, ızgara yemeklerinizin yanında servis ediniz. Alıntı. | |
|
Etiketler |
seytan, sosu, Şeytan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elma Sosu | Estela | Soslar | 0 | 02 Eylül 2013 01:06 |
Süprem Sosu | oneofgirl | Soslar | 0 | 13 Ağustos 2013 16:41 |
Sirke Sosu | Zen | Soslar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:21 |