IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2009, 18:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık Velutesi (ana sos)




Balık Velutesi (ana sos)

Malzemeler
1 kg çiğ balık kılçığı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 havuç
1 dal kekik
2 adet defne yaprağı
1 dal kereviz dalı


yapılışı
Balık suyu için tercih edilmesi gereken çiğ balık kılçıkları şunlardır: Kalkan, dil, dülger, mezgit, levrek, mercan ve nahoş koku salmayan diğer deniz balıkları... Çiğ balık kılçıklarının solungaçlarını ve yumurtalıklarını temizleyip atın. Balık kılçıklarını soğuk suda iyice yıkayıp süzün. Daha sonra, soğan, havuç ve kereviz dalını incecik kıyın. Bir tencerede, tereyağı ile soğano, havuç ve kereviz dalı ile öldürün. Balık kılçıklarını ilave edin ve üzerine üç su bardağı soğuk su doldurulup ateşe koyun. Karışıma kekik dalı, defne yaprağı varsa mayadanoz sapı ilave edin. Köpüklerini alarak, hafif ateşte, 20 dakika kaynatın ve daha sonra ince süzgeçten geçirin.
Yarım çorba kaşığı tereyağı ile bir çorba kaşığı una karıştırarak, biraz kavurun ve soğumaya bırakın. Böylece beyaz bir meyane elde edin. Kaynar balık suyunu meyane ile, çorbadan biraz daha sıvı şekilde, koyulaştırın. Sade balık velutesi nötr olmalıdır. Çünkü, bu sos temel soslardandır. Balık velutesiyle herhangi bir sos yapıldığı zaman, içine istenilen malzeme konabilir (örneğin, beyaz şarap, krema ve diğer tatlandırıcı unsurlar).


Püf noktası
-Balık suyunun kaynama süresi 20 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde balık suyunun tadı azalır.
-Kaynama süresi kısa olduğundan kaynama esnasında pek fazla su kayıp olmadığından, baştan fazla su koyup balık suyunun kalitesini düşürmemelidir. Yani 1 kilo kılçık için yarım litre su yeterlidir.
-Gerektiği gibi yapılmış bir balık suyu soğuduğı zaman jöleleşmelidir.
-Velutenin beyaz olması için meyanenin beyaz olması gerekir.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ana, balik, balık, sos, velutesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık aLya Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 17 Temmuz 2014 00:10
Balık Lif Violent Deniz Ürünleri 0 18 Mayıs 2013 14:37
Balık :D GÜLL Fıkra 0 04 Kasım 2011 18:38
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54