Benmari Usulü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ocağa koyulan su dolu bir tencerenin içineminik parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını koyduğumuz ısıya dayanıklı birbaşka kap oturtulup orta ateşte arada karıştırılarak çikolatanın erimesinisağlama işlemine Benmari Usulü diyoruz. Püf Noktaları § Çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. § Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın. § Çikolatayı koyduğumuz tencere suya değmemeli, su asla kaynamamalı suyun buharında arada karıştırılarak eritilmeli çikolata. § Çikolatayı eritirken içine bir miktar su yada tereyağı ilave edebilirsiniz. § Çikolatalar eridikten sonra çikolata dolu kabı bir yere alıp ara ara karıştırıp kullanacağınız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net