13 Ağustos 2013, 16:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Benmari Usulü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ocağa koyulan su dolu bir tencerenin içineminik parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını koyduğumuz ısıya dayanıklı birbaşka kap oturtulup orta ateşte arada karıştırılarak çikolatanın erimesinisağlama işlemine Benmari Usulü diyoruz. Püf Noktaları § Çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. § Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın. § Çikolatayı koyduğumuz tencere suya değmemeli, su asla kaynamamalı suyun buharında arada karıştırılarak eritilmeli çikolata. § Çikolatayı eritirken içine bir miktar su yada tereyağı ilave edebilirsiniz. § Çikolatalar eridikten sonra çikolata dolu kabı bir yere alıp ara ara karıştırıp kullanacağınız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayın. | |
|
Etiketler |
benmari, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Akdeniz usulü | Galatasaray | Yemek Tarifleri | 2 | 11 Ekim 2011 13:57 |