IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Ağustos 2013, 17:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cenova Sos




Malzemeler
125 gram Margarin 150 gram Havuç ince doğranmış
75 gram Kerviz ince doğranmış 2 Adet defne yaprağı
1 Dal kekik 15 gram Soğan
10 gram Karabiber 500 gram Somon balığı (baş ve kemikler)
500 ml Kırmızı şarap 500 ml Demi glace sos
1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi 1 lt Balık suyu

Yapılışı ;Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı ,taze kekik, soğan ve karabiberi ilave edip renk aldırmadan sote edin Somon balığının baş ve kemiklerini katın üzerine bir kapak kapatıp ocağın bir kenarında 10 dk pişirin.Kırmızı şarap ve demi glace sosu ekleyip kısık ateşte 30 dk pişirin.Temiz bir tavaya süzün.Balık suyunu ilave edipkarıştırın. Uygun kıvama gelinceye kadar sosu çektirin. Ançuez ezmesini de katıp tekrar karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip tekrar süzün.Kalan margarini ekleyin ve servise sunun.
NOT ;BU SOS ÖZELLİKLE SOMON VE ALABALIĞIN YANINDA SERVİS EDİLİR.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cenova, sos


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık