13 Ağustos 2013, 17:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cenova Sos Malzemeler 125 gram Margarin 150 gram Havuç ince doğranmış 75 gram Kerviz ince doğranmış 2 Adet defne yaprağı 1 Dal kekik 15 gram Soğan 10 gram Karabiber 500 gram Somon balığı (baş ve kemikler) 500 ml Kırmızı şarap 500 ml Demi glace sos 1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi 1 lt Balık suyu Yapılışı ;Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı ,taze kekik, soğan ve karabiberi ilave edip renk aldırmadan sote edin Somon balığının baş ve kemiklerini katın üzerine bir kapak kapatıp ocağın bir kenarında 10 dk pişirin.Kırmızı şarap ve demi glace sosu ekleyip kısık ateşte 30 dk pişirin.Temiz bir tavaya süzün.Balık suyunu ilave edipkarıştırın. Uygun kıvama gelinceye kadar sosu çektirin. Ançuez ezmesini de katıp tekrar karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip tekrar süzün.Kalan margarini ekleyin ve servise sunun. NOT ;BU SOS ÖZELLİKLE SOMON VE ALABALIĞIN YANINDA SERVİS EDİLİR. | |
|
Etiketler |
cenova, sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |