![]() |
şatobriyan sos şatobriyan sos MALZEME ; 1 LİTRE 50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş 2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen 200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı mantar parçalarıdefne yaprağıtaze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız. NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk