![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | şatobriyan sos şatobriyan sos MALZEME ; 1 LİTRE 50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş 2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen 200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı mantar parçalarıdefne yaprağıtaze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız. NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR | |
| ![]() |
Etiketler |
şatobriyan sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |