IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2013, 23:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2013'te Logo Değiştiren Markalar-2




2013 yılında trend olan logo tasarımlarını ve bu trende ayak uyduran, seçtiğimiz büyük şirketlerin logolarını sizler için profesyonel gözle bir araya getirdik.

2013 yılının son günlerini yaşarken grafik tasarım dünyasında 2014 yılınında trend olacak tasarımlar, tarzlar adı altında öngörüler hızlı bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Bir önceki yazımızda değinmiş olduğumuz 2013'te Logo Değiştiren Markalar-1’in devamı olan bu yazımızda popüler şirketlerin logolarındaki değişikleri ele almaya devam ediyoruz.

Spotify

İlk olarak dünyaca tanınan müzik servislerinden biri Spotify’ın logosundaki değişime göz atıyoruz. "Fazlalık her zaman fazlalıktır" diyerek logonun ilk görünümündeki “Spotify” yazısının ikon üzerindeki konumuna hiç bir zaman anlam verememişimdir.

Bunun yanında yazıda kullanılan fontun tırnaklı bir yapıya sahip olması da karmaşık ve işin içinden çıkılmayacak bir görüntüye neden oluyor. Spotify yeni logosunda tırnaksız fonttan vazgeçmesinin yanında marka adına da doğru bir karar ile ikonun alt kısma indirmiş.

Eski logoda kullanılan yeşilin tonları ilk bakışta karmaşık ve göz yoran bir tarza sahipti. Spotify yeni logosunda yeşil renk üzerine beyaz renk kombinasyonu ile doğru bir seçim yapmışa benziyor. Yeni logo hakkında kısaca şunu diyebiliriz. Flat bir görünüme sahip olan yeni logo değişimi doğru bir seçim oldugu kesin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nivea
Nivea dediğimizde neredeyse hepimizin aklımıza gelen bir ürün vardır o ürün küçük daire şeklindeki mavi renkli metal kutusunda bulunan kremidir. Bundan dolayı olmalı ki Nivea yeni logosunda flat tasarıma yönelerek daire şeklinde bir logoya geçiş yapmış.
Yeni ve eski Nivea logosunda her hangi bir font değişikliğe gidilmediği, sadece en çok ve en akılda kalan ürününü yansıtan flat logosunu kullanıcılarına sunulmuş olduğu görülüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google
2013 yılı ile flat tasarım furyasına kendini kaptıran bir diğer şirket ise ünlü arama motoru Google. Eski logosundaki gölgeleri ve kabarıklıklara yeni logosunda veda ederek sade ve anlaşılır bir logo tasarımına geçti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Instagram
Fotoğraf paylaşım plartfomlarının en ünlülerinden Instagram, Mayıs ayı itibari ile yeni logosunu tanıttı. Yeni ve eski logo arasında görsel algıda büyük değişiklikler olmadığı gibi düşünülse de aslında yeni logo altında dikkatli ve akıllıca dokunuşlar yer alıyor.
Yeni Instagram logosunu hazırlarken Kellog’s ve Coca Cola’dan ilham alındığı belirtilirken, logonun ana hatlarında fazla değişiklik yapılmadığı, önceki logoda kullanılan “Billabong” yazı tipine benzeyecek şekilde uzun süre hafızalarda kalabilecek bir yapının hedeflendiği gözlerden kaçmıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstikbal
"Her ev güzeldir” sloganı ile yeni logosunu tanıtan İstikbal, eski logosunundaki sarı ve mavi arkaplanın üzerine beyaz renkli kalın font tasarımından vazgeçerek önceden kullanmış olduğu arka plan renklerini yeni logosunda ikona ve marka adına uygulayarak yeni logosunu tasarlamayı tercih etmiş.
Genel olarak olumlu tepkiler almayı başaran İstikbal, bir okadar da yeni logosundaki arka plan renginin kahverengi tercih edilmesinden dolayı eleştirilmişti. Kahverengi bir renk, logo tasarımlarında çok az kullanılan ve tüketicinin bilinçaltında pek fazla pozitif düşüncelere yol açmayan bir renk tonu olarak kabul edilmektedir. Bir anekdot olarak şirketin logosunun arka planı için tasarıma dönük çevrelerce, turkuvaz tonlarda ya da beyaz renklerin tercih edilmesi gerektiği dile getirilmişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2013 yılındaki logo değişimleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2013te, değiştiren, logo, markalar2


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Markalar Zen Fotoğraf Kulübü 0 18 Aralık 2012 21:57
Logo Design Studio v2.1.40 + AAA Logo 49$ Crack Julw Bilgisayar Donanımı 4 14 Ocak 2009 06:46