IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By yaSmin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2018, 10:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YouTube saldırısının ardındaki gerçek!




Saldırgan Nasim Najafi Aghdam'ın filtrelenen videolarından dolayı izlenme sayısının ve kazancının düşmesinden YouTube'a saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Aghdam yayınladığı videoların birinde bu durumdan dolayı şikayetçi olmuştu. YouTube'un merkez binasına yapılan silahlı saldırı başka bir konuyu da gündeme getirdi. Google, YouTube'taki reklamlardan milyarlarca dolar para kazanıyor, buna karşın videolar hazırlayıp, paylaşan yayıncılar ise birkaç dolar para alabiliyor.
Dünyanın en büyük online video platformu YouTube'un ABD'deki genel merkezine düzenlediği silahlı saldırıda intihar eden Azeri asıllı Nasim Aghdam, Google'ın online reklam pastasından pay almaya çabalayan YouTuber'ların da karşı karşıya kaldığı karanlık bir yüzü gözler önüne serdi.

Habertürk'ün haberine göre dünya genelindeki internet kullanıcılarının yaklaşık üçte birini oluşturan 1 milyarı aşkın kullanıcısı olan YouTube, Google'ın 2017'de 110 milyar doları aşan gelirlerinde de önemli bir paya sahip.

Google'ın bu online video izleme platformu sadece reklam verenlerin değil, bu platforma video yükleyen içerik üreticilerinin de önemli bir gelir kapısı. Hatta son yıllarda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu platform üzerinden yayın yapan YouTuber adı verilen fenomenlerin sürüklediği bir pazar oluşmuş durumda.

İş her ne kadar "Kedi videosu çek, YouTube'a yükle ve para kazan" gibi basit şekilde nitelendirilse de aslında bu platform üzerinden düzenli gelir elde etmek için Google ve YouTube'un sık sık değişen arama sonuçları ve önerilen videoları nasıl gösterdiğini belirleyen algoritmalarını analiz etmek gerekiyor.

SALDIRGANI

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BİNLERCE 'TIK'A 10 SENTLİK TARİFE

100 bin kez izlenen bir videonun bu videoyu yükleyene kazandıracağı tutar, YouTube özelinde 100'den fazla kritere göre değişiyor. Üstelik YouTube üzerinden kazanılacak gelir, kanalın bulunduğu ülke ve yayın diline göre bile değişiyor. Örneğin, 1000 gösterim başına gelir, ABD'de ortalama 5-6 doları bulurken, yapılan analizlere göre Türkiye'de ise bu tutar 1 doları ancak buluyor. Hal böyle olunca da çoğu YouTuber da hayal kırıklığına uğruyor.

Bu dramın en son örneği olan Nasim Aghdam da internet sitesinde YouTube'un gelir dağıtım politikalarını, kanalının verilerini paylaştığı ekran görüntüsü ve "300 bin izlenmemin geliri 0.10 dolar???" sözleriyle eleştirmişti.3

RAKAMLARLA YOUTUBE:

Kullanıcı sayısı: 1 milyarı aşkın

Saniyede izlenen video sayısı: 73.321

Google'ın yıllık gelirleri: 110 milyar dolar

Günlük toplam izlenme süresi: 1 milyar saatten fazla

Dil seçenekleri: 76

Ülke sayısı: 88

Google'ın yıllık reklam gelirleri: 95 milyar dolar

'SADECE KARLARLA İLGİLENİYORLAR'

Aghdam'ın web sitesinde yer alan videolarda YouTube'un kullanıcıların reklam gelirlerinden faydalanmasını sağlayan sistemi 20 Şubat'ta değiştirmesi ve binden az takipçisi olan kanallardan reklam ödemelerini çekmesi eleştiriliyor. Aghdam'ın sitesinde yazan "Dikkat! Diktatörler her ülkede var fakat farklı taktiklerle. Sadece kârlarla ilgileniyorlar ve bu amaca ulaşmak için basit insanları kandırıyorlar. Özgürlük adına insanları programlanmış robotlara dönüştürüyor" ifadeleri dikkat çekti.

Saldırının ardından genel merkezi terk eden YouTube CEO'su Susan Wojcicki "Silahli bir saldırganın YouTube'a gelmesinin ne kadar korkunç olduğunu açıklayan kelime yok" dedi

BABASI POLİSE İHBAR ETMİŞ

ABD medyasına konuşan Aghdam'ın babası İsmail Aghdam kızının YouTube'a "kendisine para ödemediği için kızgın olduğunu" ve iki gündür kendisine ulaşamadığını söyledi. Baba Aghdam, kızının YouTube'a yönelik bir saldırı yapabileceği yönünde polise ihbarda bulunduğunu söyledi. Polisin, saldırıdan saatler önce, gece saat 2 civarında aracının içinde uyurken gördüğü Aghdam'ı uyardığı belirtildi.
alıntıdır

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Nisan 2018, 11:59   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: YouTube saldırısının ardındaki gerçek!




Bu Yüzden Sanal Ortam Dikkat Gerektiren Bir Iş Sen Çalış Istediğin Kadar Büyük Lokmayı Sürekli Onlar Yesin .

__________________
Masallarda bulursun ..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
youtube, youtube saldırı, youtube saldırısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mu Kıtası ve Efsane’nin Ardındaki Gerçek Amelia Felsefe 0 19 Şubat 2014 18:30
Bin Ladin'in Ardındaki Gerçek Noyan Makaleler 0 28 Haziran 2011 10:10
Facianın ardındaki 5 gerçek Angel Haber Arşivi 0 04 Ocak 2009 21:30