IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2020, 21:44   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal medya evreninden uzak 8 hafta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAFTA 1
Tüm bu fotoğraflarla ne yapmalı?

Sosyal medyadan koptuğum ilk gün şehir dışından iki arkadaşım İstanbul'a geldi. Birlikte koca bir hafta sonu geçirdik ve inanılmaz iyi fotoğraflar çektik. Normalde bunları "Arkadaşlar iyidir" ya da "En kötü günümüz böyle olsun" gibi caption'larla üst üste paylaşırdım. Yapmadım. Çünkü ben artık çektiğim fotoğraflarda iyi çıkmak ya da onları kitlelere ilan etmek yerine, anın tadını çıkarmak için çabalıyordum. Böylelikle fotoğrafları da zihnimde çekiyor, hafızama silinmemek üzere kayıtlıyordum.

HAFTA 2
Ah bilemem ki, orada yokum

Detoksumun ikinci haftasında, arkadaşlarım arasında kendimi bu denli gizemli hissedeceğim hiç aklıma gelmezdi. Çünkü ne zaman, nerede, ne yaptığım hakkında artık beni aramadıkları sürece bir fikirleri olmuyordu. Bir süre ne yaptığımı merak ettiler, hatta depresyonda olduğumu bile düşündüler. Tabii hiçbir şey tahmin ettikleri gibi değildi. Dahası, sosyal medyasız bu yeni yaşam tarzımdan gitgide daha da memnuniyet duymaya başlamıştım.

HAFTA 3
Daha üretken biri oldum

Sosyal medyada geçirdiğim 'kayıp saatler' bir yana, ben artık vaktimin çoğunu daha iyi bir okuryazar olmak için harcıyordum. Kısa metro yolculuklarım daha verimli bir hal aldı mesela. O esnada telefonumdaki fotoğraf galerimi daha iyi yönetiyor, tüm mesajlarıma gerektiğinden de hızlı geri dönüyordum. Bu da tabii inanılmaz bir rahatlık ve ferahlama yarattı; hem bende hem telefonumda.

HAFTA 4
Pardon Instagram kimdi?

Uzmanlara göre kendinizde yeni bir alışkanlık yaratmak için 21 gün yeterli. Tabii bana göre de. Dördüncü Insta-free haftamın şafağında, günler sonra ilk kez aklım rahat uyanabildim. Etrafa başka türlü bakıyordum, daha önce alıp okumaya vakit bulamadığım pek çok kitabı tek solukta okumaya başladım. Hatta dördüncü hafta içinde çok yakın arkadaşlarımdan birini arayıp "Artık sanki beynimi daha güçlü hissediyorum, mevcut potansiyelimi eskiden olmadığı kadar verimli kullanıyorum" dediğimi de hatırlıyorum.

HAFTA 5-6
Yepyeni deneyimler

Bir ayı geride bıraktığımız bu haftalarda, sosyal medya alışkanlığımı değiştirdiğimden emin olana kadar, zamanımı eşit derecede bağlılık yapan başka şeylerle geçirdiğimi fark ettim. Bir ara bulmaca çözmeye kaptırmıştım mesela. Bulmaca keyfine vardıktan sonraki birkaç günü, ilk kez şeker yemiş biri gibi ona takıntılı olarak geçirdim. Şunu fark ettim; artık her şeyi denemeye yetecek kadar vaktim vardı. Hem de fazlasıyla.



HAFTA 7
Gelgitler işin tuzu biberi

"Her şey iyi gidiyor, başardım galiba" dediğim noktada bir ses yankılandı kulağımda; "Bir kereden bir şey olmaz." Önce bu sesi duymazdan geldim hatta epey direndim ama ancak birkaç gün dayanabilmiştim. Sosyal medya hesaplarımın şifresini değiştiren arkadaştan, güncel şifremi istedim. Bitiş çizgisine birkaç adım kala o boşluğa yine düşmüştüm. Ama hiçbir şey bıraktığım gibi değildi; özellikle benim duygu durumumda her şey değişmişti. Biraz vakit geçirip ayrıldım.

HAFTA 8
Hedefe vardınız

Tamam, biraz zorlanmış, hatta süreçte küçük kaçamaklar yapmış olabilirim. Ancak uzun yıllardır sosyal medyada aktif biri olarak bu ayrılık benim için devrim gibiydi. İki ayın sonunda vardığım noktada sosyal evrenden ayrılma fikrini tam olarak kabullenmiş olmasam da daha küçük hedeflere ulaştım; mesela daha sakin hissediyorum artık ve dünyayı bir fotoğraf olarak görmüyorum. Mola süremin bitiminden bu yana epey zaman geçmiş olmasına rağmen sosyal medya ile o kadar da ciddi düşünmüyorum. Çünkü neden düşüneyim? Bir şeyi fotoğraflamak, asla o anın tadını çıkarmak kadar kıymetli değil.


__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
facebook, instagram, sosyal medya 2020, sosyal medya diyeti, tiktok 2020


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SosyaL Medya Resimleri ? Sır Tartışma Platformu 5 05 Eylül 2019 13:19
''Sosyal'' Medya CtrL Fotoğraf Kulübü 4 01 Şubat 2014 18:37
Sosyal Medya Objektifinden Zen Fotoğraf Kulübü 1 14 Kasım 2012 01:26
Sosyal medya cLaS Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2012 09:45
Sosyal Medya’nın yükselişi! Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 06 Mart 2012 15:22