IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2009, 12:05   #141
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nba & Tbl




Orlando galibiyetle tanıştı: 108-104

Orlando Magic, NBA final serisi üçüncü maçında LA Lakers'ı 108-104 yendi. Ev sahibi takım bu galibiyetle, 2-0 geride olduğu seriyi 2-1'e getirdi. Maçın tekrarı 18.00'de NTV Spor'dan, 20.00'de NTV'den yayınlanacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İSTANBUL - NBA final serisi üçüncü maçında Orlando Magic ile Los Angeles Lakers, Orlando’nun sahası Amway Arena’da karşı karşıya geldi.

Orlando, Hidayet Türkoğlu'nun 18 sayı - 7 asist - 6 ribaund ile oynadığı karşılaşmayı 108-104'lük skorla kazanarak seride durumu 2-1 getirdi. Florida ekibi bu sonuçla, kulüp tarihinde final serisindeki ilk galibiyetini almış oldu.

Deplasmanda oynadığı ilk 2 maçı kaybeden Orlando, seyircisi önünde oynadığı ilk karşılaşmaya da iyi bir başlangıç yapamadı. İlk 3 dakikayı 8-2 geride geçen Magic, Rafer Alston ve Hidayet Türkoğlu’nun basketleriyle farkı kapattı. Ancak Kobe Bryant’ın üst üste ürettiği 10 sayı ile üstünlüğünü koruyan Lakers, ilk çeyreği 31-27 önde kapattı.

İkinci çeyreğe kenardan gelen oyuncuları ile etkili giren Lakers, skoru 41-36’ya getirerek farkı 5 sayıya çıkardı. Hido’nun basketleriyle aranın açılmasına izin vermeyen ev sahibi takım, Rashard Lewis’in üst üste kaydettiği iki 3 sayılık basketle 57-54 öne geçti ve ilk devreyi de 59-54 önde bitirdi.

İkinci yarıya Hidayet’in basketiyle başlayan Orlando, ilk dakikalarda farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ev sahibi takım Trevor Ariza’yı durdurmayı başaramayınca, Lakers farkı yeniden 1 sayıya kadar indirdi: 65-64

Rashard Lewis ve Rafer Alston’ın dış atışlardaki yüksek yüzdesiyle oyunun kontrolünü bırakmayan Magic, son çeyreğe 6 sayılık avantajla başladı.

Son çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, ev sahibi takım ilk 4 dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Lamar Odom’un da hücumda devreye girmesiyle birlikte arayı yavaş yavaş kapatan Lakers, Pau Gasol’ün etkili oyunu ile son 2.5 dakikaya girilirken skora denge getirdi: 99-99

Fransız oyuncu Pietrus'un Hidayet'in girmeyen topunu tamamlamasıyla 2 sayı öne geçen Orlando, Rashard Lewis'in kritik 3 sayılık basketiyle son 1 dakikaya girilirken farkı 4 sayıya çıkardı.

Kobe Bryant'ın bitime 28.7 saniye kala yaptığı kritik top kaybının ardından serbest atış çizgisinden sayılar üretmeye devam eden Magic, güçlü rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve sahadan 108-104 galip ayrıldı.

Orlando karşılaşma boyunca yüzde 63 isabetle oyna***** bir NBA Final maçında en yüksek yüzdeyle şut atma rekorunu kırarken, Lakers da yüzde 51 saha içi isabetiyle hücum etmesine rağmen galibiyete ulaşamadı.

Orlando'da milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 7/12 saha içi isabetiyle 18 sayı üretti. İstatistiklerine 7 asist ve 6 ribaund ekleyen yıldız oyuncu, 42 dakika görev yaptı. Tecrübeli isim, üç sayılık atışlarda da 1/3 ile oynadı.

All-Star pivot Dwight Howard 21 sayı - 14 ribaund ile double-double yaparken, kullandığı 16 serbest atışın 11'ini sayıya çevirdi. Rashard Lewis 21 sayı - 5 ribaund - 5 asistle salondan ayrılırken, Rafer Alston 20 sayı - 4 asistle, kenardan gelen Mickael Pietrus da 18 sayı ile katkı yaptı.

Konuk ekipte ise Kobe Bryant, 31 sayı - 8 asist - 3 ribaundluk performans sergiledi. Kullandığı 25 şutun 11'ini sayıya çeviren süper yıldız, üç sayılık atışlarda 4/9 ile oynadı. İspanyol yıldız Pau Gasol 23 sayı - 3 ribaundla maçı noktalarken, Trevor Ariza da 13 sayı - 7 ribaundla salondan ayrıldı.

Maçın tekrarı 18.00'de NTV Spor'dan, 20.00'de NTV'den yayınlanacak.

NBA Final serisinin dördüncü maçı perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 04.00’te Orlando’da oynanacak ve NTV’den naklen yayınlanacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Haziran 2009, 10:58   #142
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nba & Tbl




Hidayet Türkoğlu: Her şey bitmedi ama zor

NBA finallerindeki son maçı kaybeden ve LA karşısında 3-1 geriye düşen Orlando'nun yıldızı Hido, NBA Stüdyo'ya konuk oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NBA'de Orlando Magic formasını giyen milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, NTV Spor'da katıldığı NBA Stüdyo prorgamında Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı. Türkoğlu, "Her şeyin daha bitmediğinin farkındayız ama işimizin zorlaştığı bir gerçek" dedi.

Hido'nun NBA Stüdyo'daki açıklamaları şöyle:

Şu an bulunduğumuz durum itibarıyla işimiz çok zor diyebiliriz. Ama her şey bitmiş değil, hala kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz.

Oyun içinde biraz daha aktif olmamız gerekiyor. Son maçı kazanmamız gerekirdi ama olmadı. Bazen sizin de yapabileceğiniz bir şey olmuyor ve bazı hatalardan dolayı maçı kaybediyorsunuz. Oyuncular olarak biz herkezden fazla üzüldük.

Son maçı da Los Angeles’taki maçla aynı şekilde kaybettik ve şu an biz 3-1 önde olabilirdik. Biraz önce takım olarak toplantıdaydık ve son maçı konuştuk. Her şeyin daha bitmediğinin farkındayız ama işimiz biraz daha zorlaştı; bu bir gerçek.

İyi antrenman yapıp, yapacağımız toplantılarla hatalarımız üzerine eğilip bunları düzeltmeye çalışacağız. Pazar günü daha akıllı oynayıp tekrar bir avantaj kazanmaya çalışacağız. Artık elimizden ne geliyorsa yapıp Los Angeles'a 3-2 ile gitmek istiyoruz.

"EN İYİSİNİ YAPACAĞIM"
Son maçın ardından bütüh şehir; oyuncular, antrenörler, yöneticiler herkes yıkıldı . Takım olarak şampiyon olabileceğimize inandık ve ilk maç dışındaki bunu sahada en iyi şekilde gösterdik. Yapmış olduğumuz hatalar durumu farklı yerlere getirdi. İnşallah bunlar bize iyi bir ders olur ve Pazar günü bunları tekrarlamayız; maçı kazanırız. Ben kendi adıma, sahaya çıkıp en iyisini yapacağıma inanıyorum. İnşallah takım arkadaşlarım da benim yanımda olur ve seriyi 3-2 yapıp Los Angeles’a gideriz.

ANTHONY JOHNSON MESELESİ
Son maç öncesi Jameer Nelson kendisini iyi hissettiğini ve hazır olduğunu söyledi. Antrenör de bu şekilde değerlendirdi ve ikinci guard olarak Jameer’i değerlendirdi. Anthony Johnson’ın ne bir antrenörle, ne bir oyuncuyla bugüne kadar problemi olmadı. Antrenör böyle bir karar verdi ve devam ediyor.

BAŞBAKAN ONURLANDIRDI
Sayın Başbakan dün beni aradı ve kutladı. Bu inanın beni çok mutlu etti. Şu ana kadar yapmış olduğum işlerden ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğimden dolayı kutladı, tebrik etti. Beni ve ailemi onurlandırdığı için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

Türk halkına da teşekkür ederim. İnanılmaz derecede beni takip ediyorlar ve beni destekliyorlar. Bu beni mutlu ediyor, gururlandırıyor. Yaptığın işten dolayı insanların beni sevmesi, sayması ve destek vermesi müthiş bir şey.

Hem profesyonelliğimle, hem kişiliğimle, hem sporculuğumla beni bu yerlere getirdikleri için hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarıların devamını yazın milli takımda da devam ettiririm.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Haziran 2009, 10:20   #143
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nba & Tbl





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisinde, beşinci maçta deplasmanda Orlando Magic'i 99-86 mağlup eden Los Angeles Lakers, şampiyon oldu.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 9 yılık NBA kariyerinde bu sezon Magic ile Doğu Konferansı'nda şampiyon olup ilk kez konferans kupası kaldırırken, NBA'de Doğu-Batı final serilerinde de ilk kez mücadele etmiş oldu.

Serinin son maçında oyuna hızlı başlayan Magic, daha sonra Lakers'ı durduramadı ve özellikle ikinci ve üçüncü periyodlarda fark yedi. Milli basketbolcu Türkoğlu da 12 sayı ile mücadele ettiği karşılaşmada 3 asist 2 de ribaunt ile oynadı. Hidayet, ikinci periyodda Lakers'lı Trevor Ariza ile bir pozisyon sonrası saha da tartışınca faul aldı.

Şampiyon Lakers'da ise yıldız oyuncu Kobe Bryant 30 sayı, 5 asist, 6 da ribaunt ile oynarken finallerin en değerli oyuncusu seçildi. Kaliforniya ekibinde Trevor Ariza 15 sayı, İspanyol oyuncu Pau Gasol 14 sayı, Derek Fisher de 13 sayı ile mücadele etti.

Ev sahibi ekip Magic de ise Rashard Lewis 18 sayı, Courtney Lee ve Rafer Alston 12'şer sayı, Dwight Howard da 11 sayı da kaldı. 99-86'lık Lakers'ın lehine biten bu karşılaşma ile evinde ikinci kez yenilen Milli basketbolcunun takımı, seride 4-1 geriye düşerek şampiyonluğa veda etti.


- KULÜPE ANLAŞMASI SONA EREN HİDAYET, AMERİKALI GAZETECİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU -


Milli baskebtolcu, Orlando Magic ile olan 5 sezonluk anlaşmasının sona ermesi nedeniyle maç sonrası soyunma odasına ABD'li gazetecilerin ilgi odağı oldu. NBA'i takip eden gazetecilerin kamera ve mikrofonlarını uzattığı Hido, transferi ile ilgili sorulara cevap vermek istemedi.

Türkoğlu, ''10 gün içinde size bir haber vermeyi umuyorum. Ama şu an ben de hiçbir şey bilmiyorum'' demekle yetindi. Bir gazetecinin, ''Takım arkadaşın Rashard Lewis, senin sözleşmeyi imzalamaman halinde seni zorla kaçıracağını söyledi'' şeklindeki sözlerine de, ''Bu takımı ben de çok seviyorum. İyi bir dostluğumuz var ve bu dostluk bizi finale kadar getirdi. Bu sene olmadı ama seneye şampiyon olmayı arzuluyorum. Anlaşırsak ben de bu arkadaşlarla devam etmek isterim. Ama profesyoneliz, herkes kendisi için en iyisini ister'' diye cevap verdi.

Hidayet, finallerde oynamanın kariyer olarak isteyebileceği en iyi noktalardan biri olduğunu kaydederek, ''Gönül isterdi ki Türkiye'ye şampiyonlukla dönebileyim ama olmadı. İnşallah seneye bunu başaracağım'' dedi.

Türkoğlu, önümüzdeki hafta tatil ve daha sonra katılacağı Milli Takım kampı için Türkiye'ye gideceğini belirtti.


-LAKERS KUPAYI KALDIRDI


Karşılaşmadan sonra Magic'in salonu Amway Arena'da düzenlenen törenle şampiyonluk kupası Los Angeles Lakers'a verildi. Phil Jackson ve oyuncuların coşku içinde kaldırdığı kupadan sonra Takım Antrenörü Jackson, ''Çocuklar bu sene çok çalıştılar ve hak etiklerini başardılar, mutluyum'' dedi.

Finallerin en başarılı oyuncusu seçilen Kobe Bryant da kupasını törenle NBA Başkanı David Stern'ün elinden aldı. Kobe Bryant, tören kürsüsüne eşi Vanessa Laine Bryant ve kız çocukları Natalia Diamante Bryant ve Gianna Maria-Onore Bryant ile çıktı.

Los Angeles Lakers 2009 yılı şampiyonluğu ile NBA tarihindeki 15. şampiyonluğuna uzanırken, Antrenör Phil Jackson 10. kez zirveyi görerek rekor kırdı. Takımın yıldızı Kobe Bryant ise dürdüncü kez şampiyonluk kupasını

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2009, 09:59   #144
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nba & Tbl




Kobe: Üzerimden büyük bir yük kalktı

NBA’de şampiyonluğa ulaşan Los Angeles Lakers’ta Kobe Bryant, üzerinden büyük bir yük kalktığını söylerken; NBA tarihinin en çok şampiyon olan antrenörü Phil Jackson ise efsanevi koç Red Auerbach'ı anmayı unutmadı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


STANBUL - NBA final serisi beşinci maçında Orlando Magic'i deplasmanda yenerek 2009 NBA şampiyonluğuna ulaşan Los Angeles Lakers'ta gözler Phil Jackson ve Kobe Bryant'ın üzerindeydi.

Los Angeles Lakers, 2009 NBA şampiyonluğuna ulaşırken gözler süper yıldız Kobe Bryant'ın üzerindeydi. Shaquille O'neal'ın takımdan ayrılmasının ardından tek başına bir şampiyonluk kazanamadığı için eleştirilen Bryant, üzerindeki baskının artık sona erdiğini belirtti.

Kobe Bryant, "Üzerimden büyük bir yükün kalktığını hissediyorum. Shaq'tan sonra bu eleştirilere maruz kalmak çok sinir bozucuydu. Çin işkencesi gibi, sanki biri sürekli başınıza su damlatıyordu. Her seferinde korkuyordum. Bu birileri tarafından önüme konan ve kabul etmek zorunda olduğum bir hedefti. Tartışamazdım bile. Bir şeyler yapmak zorundaydım. Sonunda takım halinde bu hedefi kabul ettik ve kenetlenerek şampiyonluğa ulaştık" diye konuştu.

Şampiyonluğu finalde kaybeden Orlando Magic'in antrenörü Stan Van Gundy de, maç sonunda Phil Jackson'ı övenlerin başında geliyordu.

Van Gundy, "Phil Jackson'ın bazı başarıları akıl almaz. Yanılmıyorsam Phil, tam 51 play-off serisi kazandı. Kitaplara bakın, tarihte kaç antrenör 50 galibiyet alabilmiş ki? toplam 20'den az antrenör 50 play-off galibiyetine ulaşabilmişken, o 51 seri kazanmış. bu inanılmaz!" dedi.

2006 yılında vefat eden efsanevi antrenör Red Auerbach'ın rekorunu kırarak tarihindeki 10. şampiyonluğuna ulaşan Phil Jackson ise, Auerbach'ı onurlandırmayı unutmadı.

Phil Jackson, "Her ne olursa olsun on şampiyonluk kazanmak dikkat çekici bir başarı, bunda şüphe yok. Ancak tüm o maçları yeniden izlemek, oyuncularımın bu takıma kendilerini nasıl adamış olduklarını görmek, bambaşkaydı. Hepsinden farklı bir şampiyonluk kazandık. Şimdi eve gidip tıpkı Red'in yaptığı gibi onun anısına bir puro yakacağım" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Haziran 2009, 06:13   #145
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nba & Tbl




Richard Jefferson Spurs'te

San Antonio Spurs ve Milwaukee Bucks, NBA draftı öncesi önemli bir takasın altına imza attı. San Antonio, Bruce Bowen ve Kurt Thomas karşılığında, başarılı kısa forvet Richard Jefferson'u kadrosuna kattı. Fabricio Oberto'yu da Detroit Pıstons'a gönderen Spurs, bu takas karşılığında aldığı Amir Johnson'ı da, Jefferson karşılığında Bucks'a verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NBA'de geçen sezon hayal kırıklığı yaşayan San Antonio Spurs, Tim Duncan, Manu Gınobili ve Tony Parker üçlüsüne çok önemli bir parça daha ekledi.

Spurs, Bruce Bowen ve Kurt Thomas karşılığında Milwaukee'nin başarılı kısa forveti Richard Jefferson'u kadrosuna kattı.

Spurs yönetimi, takasın gerçekleşmesi için Arjantinli pota altı oyuncusu Fabricio Oberto'yu da, Amir Johnson karşılığında Detroit Pistons'a gönderdi.

Johnson bu hamlenin ardından Jefferson takasının parçası olarak Milwaukee'nin yolunu tuttu.

Kadrosu hızla yaşlanan San Antonio, NBA'in en önemli kısa forvetlerinden birini alarak, daha şimdiden gelecek sezon için iddiasını ortaya koydu.

Geçen sezon Bucks formasıyla 19.6 sayı ortalaması tutturan Jefferson, son iki sezonda hiç maç kaçırmadı.

Jefferson aynı zamanda, Kobe Byrant ile birlikte, iki sezondur tüm maçlarda oynayıp, en az 20 sayı ortalaması tutturan iki oyuncudan biri oldu.

Serbest oyuncu statüsündeki Ramon Sessions ve Charlie Villanueva'yı elinde tutmak isteyen Bucks ise takası maddi kaygılarla gerçekleştirdi. Hem Thomas hem de Bowen kontratlarının son yılında bulunuyor. Takas Bucks'a hem bu sezon finansal esneklik getirecek hem de bir sonraki sezon, iki oyuncunun serbest bırakılmasıyla ücret tavanının 15 milyon dolar altına düşmesini sağlayacak.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
tbl, nba


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık