IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2014, 21:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Murat Türker: Göğüs Hocam Oynat!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İşte Sivas-Fenerbahçe maçındaki tarihi penaltı pozisyonunun kırılma anı...


Moussa Sow'un vuruşu Kadir'in elinden döndüğü anda 5. Hakem Murat Türker, kulaklıktan orta hakem Yunus Yıldırım'a "Göğüsten, oynat" dedi. Yıldırım da işte bu sese kulak verince büyük bir facia yaşandı.

Sivas-F.Bahçe maçındaki tarihi penaltı pozisyonunun çok çarpıcı ayrıntıları ortaya çıktı. Moussa Sow'un vuruşunda Sivassporlu Kadir'in topu bir voleybolcu gibi bloklamasına ses çıkartmayan Murat Türker de Yunus Yıldırım ile birlikte hedef tahtasına oturtuldu. Peki, 5. hakem olarak Sivas ceza sahasının arkasında görev yapan Türker neden penaltı pozisyonunda doğru kararın bir parçası olmadı?

MEMORANDUM SKANDALI OLMADI

Bu soruya cevap vermek için Yıldırım'ın 5 hakemle birlikte maç öncesi yaptığı "Memorandum"a yani uyarı toplantısına gitmemiz gerek. Yıldırım'ın memorandumda yardımcıları ve çizgi hakemlerine "Yapımı biliyorsunuz. Kafamı karıştıracak uyarılarda bulunmayın. Özellikle penaltı ve faul pozisyonlarını bana bırakın" dediği gibi aslı olmayan bir iddia ortaya atıldı.

HOCASI JAAP UİLENBERG'İ DİNLEDİ

Zaten MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, geçen ay Antalya'daki MHK Üst Klasman Kış Semineri'nde açıkça "Ceza sahası içinde çizgi hakemi birinci sorumludur" talimatı verdi. Yunus Yıldırım'ın Uilenberg'in verdiği bu talimatın aksine yardımcılarına herhangi bir muhtırada bulunması mümkün değil. FIFA Oyun Kuralları'nda ilave yardımcı hakemlerle ilgili talimat çok açık.

TELSİZDEN YANLIŞ ANONS YAPILDI

İlave yardımcı hakem, hakemden daha iyi bir görüşe sahip olduğunda, özellikle ceza alanı içinde, bir ihlal meydana geldiğini işaret etmek zorunda. Yıldırım da işte bu kuralı işletti. İddialara göre sorun, 5. hakem Murat Türker'in yanlış yönlendirmesinden kaynaklandı. Türker, Sow'un vuruşu Kadir'in elinden döndüğü anda kulaklıktan Yunus Yıldırım'a "Göğüsten oynat" dedi. Yıldırım da topun ele değil, göğse gittiğini anlatan işte bu sese kulak verince Sivas'ta büyük bir facia yaşandı.

GS'DEN 8.5 ALDI FB'YE ATANDI

Murat Türker, Aydın Yılmaz'ın ayağının kırıldığı Elazığ-G.Saray maçının hakemi. Türker'in gözlemcisi Yusuf Yaylı, not olarak 8.5 verdi. Yaylı'nın bu şişirilmiş notu üzerine MHK, o günden sonra Türker'i maçtan maça atadı. 22 Ocak'tan itibaren 4 maçta görev yaptı. Sivas-F.Bahçe maçında da not balonu patladı.

9 KİŞİYLE GOL DEDİLER

Yunus Yıldırım'ın Aydın'ın golü öncesi Gökhan Gönül'ün yerde kaldığı pozisyonda maçı durdurmaması da eleştiri konusu oldu. Maçın içinde daha önce bu tip pozisyonlarda oyunu durduran Yunus Yıldırım'ın gol öncesi bu kez oyunu devam ettirdiğine 10 kişi olan takımın, 9 kişiyken golü yediğine dikkat çekildi.



Kaynak: Akşam

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
göğüs, hocam, murat, oynat, türker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık