IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2015, 17:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cüneyt Çakır: Dünya Kupası'ndaki tek amatör bendim




Türk hakemliğinin 1 numarası Cüneyt Çakır sessizliğini TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına bozdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'de çok eleştirilen ancak Avrupa Kupaları ve Dünya Kupası'nda son yılalrda birçok önemli maça çıkan Cüneyt Çakır, açıklamalarda bulundu.

Çakır, "Profesyonellik anlayışı maalesef bizim ülkemizde hayata geçemedi. Başta başkan Yıldırım Demirören olmak üzere bununla ilgili çalışmalar yürütülüyor. İnşallah yakın zamanda hayata geçecek ama bizler amatörüz hakemlikte. Daha açarsak konuyu Elit hakemler katagorisinde Dünya’da özellikle Dünya Kupası’nda tek amatör hakem bendim. Amatör olarak görev yapan ve profesyonelce yaşayan hakemleriz biz. Örnek bir maç yönetiyorsunuz o maçın yorgunluğunu atmadan ertesi gün işe gidiyorsunuz. Kimimiz bankacı, kimimiz öğretmen, kimimiz sigortacı, kimimiz mühendis. Yaşamak için bu mesleklerimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Hakemlikte belli bir yere gelmek istiyorsanız fedakarlık yapmanız gerekiyor. Biz de fedakarlık yapıyoruz. Ben maçın sonrasında o maçı mutlaka tekrar izlerim. Hocalarımla mutlaka konuşurum. Özellikle herkesin ‘Çok iyi yönettin’ dediği maçların üzerinde duruyorum. Oradaki ayrıntıları yakalamak için. Detayların çok önemli olduğuna inanıyorum. Bunları yaptığınız zaman işinizden fedakarlık yapmanız gerekiyor. Sonuçta bir yerden fedakarlık yapmazsanız başarı gelmiyor. " dedi.

İşte Cüneyt Çakır'ın açıklamaları:
Futbolcular nasıl yaşıyorsa hakemlerin de öyle yaşaması lazım. Profesyonellik anlayışı insanları korkutmasın. Biz profesyonel olunca gidip federasyonda 12 saat oturmayacağız. Riva’da çok güzel tesis yapıldı. Bütün hakemler orda buluşur. Antrenmanlar yapılır, o haftanın maçları izlenir. 6 ayda bir yapılan seminerlerde bir araya geldiğiniz 3-4 saatlik toplantılarda konuşulmamalı. Her hafta olsun. Bu yaklaşım hakemi ileri götürür. Her şey maddiyat değildir. Bir futbolcu düşünün Akşam maçını oynuyor ertesi gün işe gidiyor! Böyle başarı gelmez.

BABAMLA GURUR DUYUYORUM!
17 yaşında başladım hakemliğe. İlk başadığımda hedefim Dünya Kupası’nda yer almaktı. Onu başardım. Hedeflerim bimez. 4. Hakem olarak yer alsam da Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası’nda final yönetmek istiyorum. Bütün konsantrasyonum bu finalleri yönetmek üzerine olacak.

Rol modeliniz Babanız. Hakemlerin ailesi genelde sıkıntılar yaşar. Siz bu sıkıntılara rağmen hakemliği neden tercih ettiniz?
Aslında çok sıkıntı yaşamadım. Babam maç yönetirdi. Bazıları mutlu, bazıları mutsuz olurdu. Okula gittiğimizde sitemler olurdu, takılmalar olurdu. Bunlar hayatın her alanında var. Bunlardan kaçarsanız, üzülüp günlerce üzerinde durursanız kötü tabi ama benim için öyle olmadı. Bamla o zaman da gurur duyardım bugün de gurur duyuyorum. Bana hakemliği sevdiren odur.

40 YIL SONRA BİR TÜRK HAKEM DÜNYA KUPASI’NDA DÜDÜK ÇALDI!

"HEDEFİM 2018 RUSYA’DA FİNAL YÖNETMEK!"

Dünya kupasında final beklediniz mi?
40 Yıl önce Doğan Babacan Dünya Kupası’nda maç yönetmiş. 40 Yıl sonra bir hakem gelecek Dünya Kupası finali yönetecek deseler haydi canım dersiniz. Biz orda olmayı başardık. Biz Şampiyonlar Ligi’nde varolma mücadelesi verdik. Orada kalıcı olarak başarılı olduk. 40 Yıl sonra bir Türk hakem Dünya Kupası’na gitti ve yarı final yönetti. Bu büyük bir gururdur. 7 sezon daha hakemlik yapacam. önümde tek Dünya Kupası 2018 Rusya. Hedefim orada final yönetmek. Ondan önce Hedefim Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa liginde final yönetmek.
Şampiyonlar Ligi çok farklı bir organizasyon. Dünya Kupası kadar önemli. Benim yönettiğim Barcenona-Chelsea maçını 1,5 milyar insan seyretti. Orada maç yönetmek büyük gurur benim için. Şampiyonlar Ligi’nde bir hakem en fazla 53 Maç yönetmiş. Ben de 17. maçımı yöneteceğim.

LAKABIM RIDVAN DİLMEN’E BENZETİLEN STİLİM NEDENİ İLE ‘RADO’YDU!

Stilinizi Rıdvan Dilmen’e benzetiliyormuş?
Futbola aşık bir çocuktum . Futbolcu olmak istiyordum. Kartalspor’da oynadım. Şampiyonluk yaşadım. Goller attı. Stilimi Rıdvan Dilmen’e benzetirlerdi. Forvet oynamayı seviyordum. Hakem arkadaşlarımızla oynuyoruz bazen orada da güzel maçlar oluyor. 7 Yıl amatör olarak oynadım. Babam ve çevresi bana hakemliği çok sevdirdi ve hakemliğe başladım.
Futbolcuyken lakabınız var mıydı?
Rado derlerdi.

KULÜP BAĞLANTISI OLAN KİMSE İLE ÇALIŞMIYORUM!

Sigortacısınız ve çok yoğunsunuz. İşleri kim götürüyor?
Benim bir ortağım var ve çalışanlarımız var. Kendi görev alanlarında büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Benim eksikliğimi onlar biraz daha fazla çalışarak kapatıyorlar.
Ticaret hakemler için çok zor iştir. Müşteri ayırt ediyor musunuz?
Müşteri seçiyoruz. Bir kulüple bağlantısı olan hiç kimse ile iş ilişkisine girmiyoruz. Bu konuda çok hassasım. Hangi kulüpte olursa olsun.

SAĞLIĞIM SIHHATİM YERİNDE!

Hastalandığınız anda ne yaşadınız?
Benim hiç beklemediğim bir şeydi. Sonuçta ayak sakatlığı diz sakatlığı değil. Yapılan tetkikler sonucunda 3 gün hastanede kaldım. Daha sonra eve döndüm. Bir istirahat dönemi oldu. Burada en sevindirici olan amaliyata gerek kalmadan, ilaç kullanmadan kendi kendime iyileşmem. İyiyim ve 2 maç yöneterek tekrar sahalara döndüm. Tekrar bir operasyon geçirme ihtimalim yok. Yapılan kontrollerden sonra her şey sağlıklı çıktı. Sağlığım sıhhatim yerinde.

TARTIŞMALAR BENİ YIPRATMIYOR!

Tartışmalar beni yıpratmıyor. Ben 20 yıldır hakemlik yapıyorum. Bunlarla yaşamaya alıştım. Sonuçta hakem kime karşı sorumludur? MHK’ye karşı sorumludur,FİFA’ya, UEFA’ya karşı sorumludur. Benim yönettiğim maçların hepsi UEFA’da FİFA’da takip ediliyor. Burada yönettiğim tüm maçları takip ediyorlar. Bütün pozisyonlar onlara gidiyor. Ben onlarla konuşuyorum. Son yıllarda yönettiğim tüm maçlar takip ediliyor. 5 Şampiyonlar Ligi maçıyla Dünya Kupası’na gidemezsiniz. Göndermezler.

MAÇLARI TRT’NİN YAYINLADIĞI GÜNLERİ ÖZLÜYORUM!

Önemli bir spor arşiviniz olduğu konuşuluyor?
Eskiden spor programlarını kaydederdim. Şu an kaydettmiyorum artık. Sadece TRT’nin maçları yayınladığı güzel dönem diyeyim benim çocukluğuma ait dönem ve benim çok özlediğim günler diyeyim radyodan bile maç dinlemenin çok keyifli olduğu maçların aynı saatte başladığı gol olduğu zaman bir başka maça bağlandığı o zamanlar Pazar akşamı yayınlanan o spor programlarının hepsi bende mevcuttur.

Peki Şu anda spor programlarını izliyor musunuz?
İzliyorum. Çok güzel keyifli spor programları var. Kendi maçlarımı izliyorum muhakkak izlerim. Analizini yaparım. Ayrıca Maç izlemeyi çok seviyorum.

HAKEM YORUMCULARININ HEPSİNİN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR!

En beğendiğiniz hakem yorumcusu kim?
Hepsi çok değerli. Hepsi hakem camiasına hizmet etmiş ağabeylerimiz. Hepsine çok saygı duyuyorum. Bazen üzücü yorumlar oluyor. Ama sadece pozisyonlarlarla ilgili olduğu zaman maçla ilgili olduğu zaman sorun yok bir çoğu da öyle. Hakemliğin bir standartı yok. Dünya hakemliğinin en büyüjk sorunu Bir standartın olmaması. Ve asla başarılamayacak bu. İyileştiremeyeceğiniz tek şey standartı sağlamaktır. Sadece belli bir düzeye çekebilirsiniz eğitimle Biz de bunu yapıyoruz. Hakem yorumcularında da böyledir bu. Birisinin kırmızı dediğine diğeri sarı kart diyebilir eleştirebilirler sizi bu çok normal. Yeterki bu eleştire futbolun içinde kalsın. Hepsinin başımızın üstünde yeri vardır.

TÜRKİYE’DE HER ŞEY DOĞRU HAKEMLER Mİ YANLIŞ?

Türkiye’de hakemlerin çok tartışılmasının sebebi ne?
Ben bir hakem olarak futbolcuların ve teknik adamların dahaçok tartışıldığını düşünüyorum. Yöneticilerin çok tartışıldığını düşünüyorum. Maçta taraftarlar mutsuz olduğunda teknik adamı istifaya davet edebiliyorlar. ‘Yönetim istifa’diyebiliyorlar. Futbolcuyu yuhalıyorlar. Hakemi de yuhalıyorlar. Bundan doğal ne var? Futbolun içinde bunlar var. Hakemler eleştiriliyor bunlar doğal. Hakemler her yerde bütün ülkelerde eleştiriliyor. Dünya’nın her ülkesinde hakemler eleştiriliyor. Biz dersek ki bizim ülkemizde hakemler eleştiriliyor o zaman çok yanlış bir yola sapmış oluruz. Türkiye’de her şey doğru hakemler mi yanlış? Bunun böyle olmadığını aklı başında herkes biliyor zaten.

AMATÖR KÜMEDE 1000 MAÇ YÖNETTİM!

Amatör kümede bine yakın maç yönettim. İstanbul’da olmanın bir avantajı. O zamanlar gidiyorduk sabah bize maç veriyorlardı. O sahada 4 maç vardı. Hakemler gelmez hepsini biz yönetirdik. Bu sayede benim maç sayım ve tücrübem arttı. 2. ve 3. Ligin ardından Süper lig karıyerim başladı. Bu benim için büyük avantajdı. Hazır olarak oraya geldim.

TEKNİK DİREKTÖR OLABİLİRİM!

Hakemliğiniz bitince ne yapacaksınız?
Her şey olabilir. MHK başkanlığı saygın bir pozisyon. UEFA ve FİFA’da görevler olabilir. Yorumculuk olabilir. Futbolun içinde teknik adamlık olabilir.
Bir gün Cüneyt Çakır’ı teknik adam olarak görebilir miyiz?
Neden olmasın. Sonuçta ben futbolun içinde kalarak eğer bu yeteneklere sahipsem neden olmayayım. Gerekli eğitimleri alırsanız bu konuda yeteneğiniz varsa neden olmasın.

fanatik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amatör, bendim, Çakır, cüneyt, dünya, kupasındaki, tek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de çok eleştirilen Cüneyt Çakır, Dünya Kupası yarı finalinde.. Seth Spor Haberleri 0 08 Temmuz 2014 18:55
Dünya Kupası 2014 - Günün Maçları, Programı, Fikstür ve Puan Durumu (Dünya Kupası 201 Seth Dünya Kupası 0 25 Haziran 2014 14:53
Cüneyt Çakır'a dev görev AngeL Spor Haberleri 0 24 Kasım 2013 22:38